Over Kraamzorg Zuidwolde

Kraamzorg Zuidwolde, is een eigentijdse kraamzorg die gespecialiseerd is in het leveren van diensten in de kraamtijd, maar ook tijdens de periode die hieraan voorafgaat.


Monique de Wolde

Mijn naam is Monique de Wolde en woon in Zuidwolde. Getrouwd en heb twee kinderen. Al jaren heb ik ervaring in het leveren van volledige kraamzorg. De zorg geven van begin tot eind dat vind ik belangrijk. Zowel voor, tijdens en na de bevalling. Ik maak er graag een gezellige week van en vind het leuk om de zorg voor het gezin op me te nemen. Daarnaast vind ik een goede begeleiding van borst- of kunstvoeding erg belangrijk.

Dikkie van den Berg

Mijn naam is Dikkie van den Berg en ik woon in Alteveer. Getrouwd en moeder van drie kinderen. Vanaf 1986 ben ik gediplomeerd Kraamverzorgende en sinds die tijd heb ik veel ervaring opgedaan in het begeleiden en ondersteunen van gezinnen tijdens de bevalling en de daarop volgende kraamtijd. Het is een voorrecht om gezinnen in deze bijzondere periode bij te mogen staan. Ik doe mijn werk dan ook nog steeds met veel plezier en passie.

Aafke Wiekema

Mijn naam is Aafke Wiekema en ik woon in Zuidwolde. Ik heb jarenlang bij een grote organisatie in de kraamzorg gewerkt, dit altijd met heel veel plezier. Sinds een paar jaar ben ik samen met Hilly bij kraamzorg Zuidwolde. Na al die jaren vind ik het nog altijd super om in deze speciale tijd voor een gezin te zorgen en deze te begeleiden. Bovendien vind ik het prettig om voor een kleinschalige organisatie te werken.

Hilly Fieten

Mijn naam is Hilly Fieten en ik woon in Alteveer. Sinds een paar jaar kon ik bij "Kraamzorg Zuidwolde" aan de slag. Een prettige samenwerking in een klein team. Fijn om nog op deze manier door te kunnen gaan met het werk wat ik met veel liefde doe. Ik hoop nog veel gezinnen te mogen ondersteunen in deze speciale week van hun leven.

Hendrika Rooth

Mijn naam is Hendrika Rooth en woon met mijn man en kinderen in Zuidwolde. In 1999 ben ik gediplomeerd als kraamverzorgster en sindsdien ben ik jaren werkzaam geweest bij een grote kraamzorgorganisatie. Vanaf 1 december 2018 versterk ik met veel plezier het team Kraamzorg Zuidwolde Mijn jarenlange ervaring en dosis positieve energie breng ik graag over in de persoonlijke zorg die wij bieden voor, gedurende en na de bevalling. Deze bijzondere periode verdient optimale zorg voor jou en je gezin.

emma van kampen

Emma van Kampen

Mijn naam is Emma van Kampen, en ik woon in Echten Ik ben getrouwd, en we hebben samen 3 kinderen. Vanaf 1982 ben ik gediplomeerd kraamverzorgende, en Ik heb altijd met veel plezier bij grote kraamzorgorganisaties gewerkt. Nu ga ik voor kraamzorg Zuidwolde werken, een kleinschalige organisatie, en ik kijk er naar uit om dit met enkele oud collega’s te doen. Voor mij is een geboorte van een nieuw mensje na al die jaren nog steeds heel bijzonder. Ik vind het leuk om het gezin te ondersteunen, en te verzorgen in deze speciale tijd , en hoop dit nog lang te mogen doen

anja runhart spijkerman

Anja Runhart-Spijkerman

Mijn naam is Anja Runhart-Spijkerman. Woonachtig in Ruinen, getrouwd en trotse moeder van 4 kinderen. Voor mij is kraamzorg de allerbeste zorg voor moeder en kind en het gezin. Een belangrijke week in een leven waarin de zorg zo ontzettend nodig is. Kraamtijden verzorgen is mij wel bekend. Al meer dan 30 jaar mag ik gezinnen van bevalling tot en met dag 8 of 10 begeleiden. Eerst bij een grote organisatie en nu een fijne nieuwe uitdaging bij Kraamzorg Zuidwolde. Mijn werk is mijn hobby en dat hoop ik heel lang te mogen doen! Ik heb er zin in!

nicole emmink

Nicole Emmink

Ik ben Nicole Emmink en ik woon met mijn man en twee dochters in Koekangerveld. Na ruim 10 jaar gewerkt te hebben in de kinderopvang vond ik het tijd worden om mijn droom waar te maken werken in de kraamzorg! Ik kijk er elke keer weer naar uit een (nieuw) gezin te kunnen ondersteunen en adviseren en ze het vertrouwen te geven dat ze het goed doen. Samen een weg vinden in het leren kennen van hun pasgeboren kindje, zodat ze zich met alles vertrouwd voelen als de kraamtijd erop zit. Terug kunnen kijken op een fijne kraamperiode is veel waard, het is fantastisch dat ik daar deel van uit mag maken!


Samen vormen wij kraamzorg Zuidwolde In onze kleinschalige organisatie zijn de communicatielijnen kort en helder. Persoonlijke betrokkenheid en informele cultuur dragen bij aan een goede werksfeer.

Wij leveren kraamzorg in de plaatsen rondom Zuidwolde (o.a. Hoogeveen, Alteveer, Kerkenveld, De Wijk, Veeningen, Fort, Ruinen, Hollandscheveld en Linde). Natuurlijk sluiten wij andere woonplaatsen niet uit.

Als kraamverzorgende vinden we het belangrijk dat u later uitgerust kunt terugkijken op een gezellige en leerzame kraamtijd. Wij bieden u een zo'n continu mogelijke kraamzorg aan door één, voor u bekende, kraamverzorgende.