Werkwijze Kraamzorg Zuidwolde


werkwijze kraamzorg zuidwolde hoogeveen alteveer kerkenveld de wijk veeningen fort

Zodra u weet dat u zwanger bent, kunt u zich aanmelden voor onze kraamzorg. Dit kan telefonisch of door het

contactformulier

online in te vullen. Hierna ontvangt u een e-mail met informatie en nemen wij contact met u op.

De kraamverzorgende houdt gedurende de zwangerschap contact, en begeleid u tijdens de bevalling en kraamtijd in samenwerking met de verloskundige. Wij zijn in het bezit van het HKZ keurmerk en staan ingeschreven in het kwaliteitsregister van het Kenniscentrum Kraamzorg. Tevens zijn wij in het bezit van het certificaat 'Zorg voor Borstvoeding'.

Bij een thuisbevalling zal de kraamverzorgende 1 op 1 vanaf de bevalling bij u zijn, gedurende de hele kraamperiode van 8-10 dagen. Mocht u in het ziekenhuis bevallen dan start de kraamzorg direct na thuiskomst.

Intake bezoek


In de 30e week van je zwangerschap nemen wij contact met je op voor het inplannen van een intake gesprek bij jou thuis rond de 32e week. Wij bespreken dan jullie wensen en kijken, op basis van het LIP (Landelijk Indicatie Protocol) op hoeveel uur kraamzorg je recht hebt.Doel


Kraamzorg Zuidwolde zorgt graag voor een leerzame en gezellige kraamperiode, waar jullie als gezin vol vertrouwen en uitgerust op terug kunnen kijken.
borstvoeding kolf kraamzorg

Borstvoeding


Dit is de mooiste en beste start die u uw baby kunt geven, we zullen er dan ook alles aan doen om de borstvoeding te laten slagen. We ondersteunen en begeleiden u hier volledig in en we hebben nauw contact met de lactatiekundige.

Mocht het om wat voor redenen dan ook nodig zijn om te kolven tijdens de borstvoedingsperiode dan kunt u bij ons terecht voor advies en de verhuur van de professionele Borstkolf de Symphony van Medela.Slimzwangerapp


Persoonlijke coaching voor gezonde voedings- en leefstijlgewoonten. Ongezonde voedings- en leefstijlgewoonten van de vrouw èn de man met kinderwens dragen bij aan een kleinere kans op zwangerschap. Echter, iedereen weet dat het heel moeilijk is om zelf ongezonde gewoonten te veranderen. Om die reden is Slimmer Zwanger ontwikkeld. Er is ook een App voor de smartphone beschikbaar waarmee je op afstand wordt begeleid. Om te onderzoeken of het Slimmer Zwanger programma ook voor u aantrekkelijk is, kunt u eerst de zelftest doen.

Klik hier voor meer informatie...zwangerschapscursus zuidwolde hoogeveen alteveer kerkenveld de wijk veeningen fort

Mamacafe Zuidwolde


Een plek waar aanstaande en moeders van jonge kinderen onder elkaar zijn, tips en ervaringen uitwisselen, een gezellige ochtend hebben en ongestoord hun kind de borst (of fles) kunnen geven: het Mamacafé Zuidwolde. Kijk eens op onze Facebook pagina: /mamacafezuidwolde.
Zwangerschapsgroep


Zodra je je bij ons hebt aangemeld is het mogelijk om deel te nemen aan onze zwangerschapsgroep. Hier ontmoet je andere zwangere vrouwen en worden in aanwezigheid van o.a. een verloskundige, draagconsulent en lactatiekundige thema's rondom bevalling en kraamtijd behandeld.

Klik hier

voor meer informatie.
Tarieven


In het Landelijk Indicatie Protocol (LIP) is vastgelegd dat iedere kraamvrouw recht heeft op 49 uur kraamzorg bij het geven van borstvoeding. Bij kunstvoeding is er recht op 45 uur zorg. De verloskundige kan meer of minder uren indiceren tijdens het kraambed. Dit gaat in het algemeen in overleg met gezin en kraamzorg. Zo krijgt u dus altijd de hoeveelheid zorg die u nodig heeft.

Kraamzorg wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Wel is er een wettelijke eigen bijdrage van €4,40 per uur. Afhankelijk van je verzekeringspolis wordt de eigen bijdrage wel of niet vergoed. Zie hiervoor je eigen polisvoorwaarden. Verder verschilt het per verzekeraar of er 100% van het NZA (Nederlandse Zorg Autoriteit)-tarief voor kraamzorg wordt uitgekeerd. Zie hiervoor ook je eigen polisvoorwaarden.

Neem in het geval van twijfel altijd eerst even contact met ons op!
Cursus EHBO bij Baby's en Kinderen


Jaarlijks belanden er duizenden kinderen op de afdeling spoedeisende hulp van een ziekenhuis door een ongeluk. Veel van deze ongelukken kun je als ouder voorkomen of je kunt direct zelf handelen. Als je maar weet wat je moet doen.

Bij de cursus EHBO bij Baby's en Kinderen leer je wat je kunt doen. Nu je zelf zwanger bent is het een goed moment om te leren hoe je eerste hulp kunt verlenen bij je kind(eren) via deze snelle en gemakkelijke cursus. Wacht dus niet langer en start nu met de cursus!

Klik hier

om je aan te melden.