U kunt ons 24 uur per dag, 7 dagen in de week bellen: +31 (0)6 - 537 89 050
Werkwijze

Zodra u weet dat u zwanger bent, kunt u zich aanmelden voor onze kraamzorg. Dit kan telefonisch of door een e-mail te sturen. Hierna ontvangt u een e-mail met informatie en nemen wij contact met u op.

De kraamverzorgende houdt gedurende de zwangerschap contact, en begeleid u tijdens de bevalling en kraamtijd in samenwerking met de verloskundige. Wij zijn in het bezit van meerdere certificaten en zijn ingeschreven in het kwaliteitsregister van het Kenniscentrum Kraamzorg.

Bij een thuisbevalling zal de kraamverzorgende 1 op 1 vanaf de bevalling bij u zijn, gedurende de hele kraamperiode van 8-10 dagen. Mocht u in het ziekenhuis bevallen dan start de kraamzorg direct na thuiskomst.


keurmerken HKZ Zorg borstvoeding

Intake bezoek

In de 27e week van je zwangerschap nemen wij contact met je op voor het inplannen van een intake gesprek bij jou thuis rond de 28e week. Wij bespreken dan jullie wensen en kijken, op basis van het LIP (Landelijk Indicatie Protocol) op hoeveel uur kraamzorg je recht hebt.Doel

Kraamzorg Zuidwolde zorgt graag voor een leerzame en gezellige kraamperiode, waar jullie als gezin vol vertrouwen en uitgerust op terug kunnen kijken.


Borstvoeding

Dit is de mooiste en beste start die u uw baby kunt geven, we zullen er dan ook alles aan doen om de borstvoeding te laten slagen. We ondersteunen en begeleiden u hier volledig in en we hebben nauw contact met de lactatiekundige. Samen met Amanda Oldenburger helpen wij bij een passende oplossing voor jou en je gezin.

lactatiekundige zuidwolde

Mocht het om wat voor redenen dan ook nodig zijn om te kolven tijdens de borstvoedingsperiode dan kunt u bij ons terecht voor advies en de verhuur van de professionele Borstkolf de Symphony van Medela.Slimzwangerapp

Persoonlijke coaching voor gezonde voedings- en leefstijlgewoonten. Ongezonde voedings- en leefstijlgewoonten van de vrouw èn de man met kinderwens dragen bij aan een kleinere kans op zwangerschap. Echter, iedereen weet dat het heel moeilijk is om zelf ongezonde gewoonten te veranderen. Om die reden is Slimmer Zwanger ontwikkeld. Er is ook een App voor de smartphone beschikbaar waarmee je op afstand wordt begeleid. Om te onderzoeken of het Slimmer Zwanger programma ook voor u aantrekkelijk is, kunt u eerst de zelftest doen.

Meer informatie

borstvoeding


zwangerschapsgroep zuidwolde hoogeveen

Zwangerschapsgroep

Zodra je je bij ons hebt aangemeld is het mogelijk om deel te nemen aan onze zwangerschapsgroep. Hier ontmoet je andere zwangere vrouwen en worden in aanwezigheid van o.a. een verloskundige, draagconsulent, psycholoog en lactatiekundige thema's rondom bevalling en kraamtijd behandeld. Ook van harte welkom wanneer er geen zorg wordt afgenomen van Kraamzorg Zuidwolde.

Meer informatieTarieven

In het Landelijk Indicatie Protocol (LIP) is vastgelegd dat iedere kraamvrouw recht heeft op 49 uur kraamzorg bij het geven van borstvoeding. Bij kunstvoeding is er recht op 45 uur zorg. De verloskundige kan meer of minder uren indiceren tijdens het kraambed. Dit gaat in het algemeen in overleg met gezin en kraamzorg. Zo krijgt u dus altijd de hoeveelheid zorg die u nodig heeft.

Kraamzorg wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Wel is er een wettelijke eigen bijdrage van €4,80 per uur. Afhankelijk van je verzekeringspolis wordt de eigen bijdrage wel of niet vergoed. Zie hiervoor je eigen polisvoorwaarden. Neem in het geval van twijfel altijd eerst even contact met ons op!


Webinar: Meest voorkomende ongevallen bij 0-3 jarigen

Een ongelukje zit in een klein hoekje, hoe goed je ook oplet. Vooral in en rond het huis. Een pleister plakken lukt vaak wel. Maar stel dat je kind zich heeft verbrand aan een kop hete thee, uit bed valt of zich verslikt in een hapje van een boterham? Weet jij wat te doen?

Van alle kinderen wordt de eerste hulp het meest bezocht door jonge kinderen. In deze 1,5 uur durende webinar leert een kinderarts in opleiding wat je kunt doen bij de meest voorkomende ongevallen bij baby’s en peuters’, en kun je al je vragen kwijt. Na afloop krijg je toegang tot de e-learning en kun je alle behandelde onderwerpen nog een keer op je eigen tempo doornemen.

Klik hier om je aan te melden.

Cursus EHBO bij Baby's en Kinderen

Jaarlijks belanden er duizenden kinderen op de afdeling spoedeisende hulp van een ziekenhuis door een ongeluk. Veel van deze ongelukken kun je als ouder voorkomen of je kunt direct zelf handelen. Als je maar weet wat je moet doen.

Bij de cursus EHBO bij Baby's en Kinderen leer je wat je kunt doen. Nu je zelf zwanger bent is het een goed moment om te leren hoe je eerste hulp kunt verlenen bij je kind(eren) via deze snelle en gemakkelijke cursus. Wacht dus niet langer en start nu met de cursus!

Klik hier om je aan te melden.

kraamzorg basisverzekering