Recensies

Onderstaand enkele recensies van tevreden gezinnen.


recensie kraamzorg zuidwolde

22 augustus werd Wietse geboren in het ziekenhuis in Assen. Dezelfde dag konden wij naar huis en een halfuurtje na aankomst kwam Hendrika bij ons. Ondanks dat Dikkie de intake gedaan had, was Hendrika goed op de hoogte van onze wensen/verwachtingen. We kregen goede adviezen zonder dat ze direct haar mening gaf. Ze nam de tijd voor een praatje en gaf ook de juiste aandacht aan onze dochter Eline. Hendrika zorgde voor rust in huis en had goed in de gaten wat er gebeuren moest. Hendrika bedankt voor goede adviezen en de gezelligheid.

Groetje Han, Geralda, Eline en Wietse


recensie kraamzorg zuidwolde

Op 11 augustus 2022 werd onze lieve dochter Rosalie geboren. De laatste minuten van de bevalling was Dikkie erbij, ze voelde de sfeer in de ruimte goed aan en voegde zich makkelijk daarin. Vanaf het begin voelde het contact goed en vertrouwd! Dikkie heeft enorm geholpen met kundige adviezen omtrent borstvoeding en de zorg voor ons kindje, hierin straalde ze veel vertrouwen uit. Ook ‘s avonds was ze bereikbaar voor vragen, wat wij als kersverse ouders heel erg fijn vonden! Hilly is ook twee dagen bij ons geweest, dat hebben we als zeer prettig ervaren! Kraamzorg Zuidwolde heeft hun uiterste best gedaan om in de drukke zomerperiode de meest optimale zorg te leveren en dat hebben we gemerkt. We zijn super tevreden over de warme en betrokken zorg en het fijne contact wat we hebben gehad!

Liefs, Raoul, Maaike en Rosalie


recensie kraamzorg zuidwolde

Op 23 Juni 2022 zijn wij trotse ouders geworden van Simon.

In de avond rond 23:00 uur mochten wij met z'n drieeen naar huis, vrijwel direct stond Monique bij ons op de stoep. Ze heeft ons eerst op weg geholpen om de nacht door te komen. We hebben een superfijne kraamweek gehad dankzij Monique! Wij vonden het erg fijn dat zij er was, ze is erg betrokken, nuchter, liefdevol en gezellig. We hebben veel adviezen en tips gekregen over van alles en nog wat. Ook na de kraamweek weten wij dat we bij jou/jullie terecht kunnen!

Ontzettend bedankt voor de fijne tijd en de goed geregelde zaken eromheen en raden Kraamzorg Zuidwolde zeker aan!


recensie kraamzorg zuidwolde

Op vrijdag 17 juni is onze Neala geboren te ZKH Assen. Op zaterdag 18 juni kwamen wij aan het eind vd ochtend thuis en stond Nicole begin vd middag bij ons op de stoep. De klik was er direct! We konden volledig ons zelf zijn en vertrouwden Nicole in alles. De dagen dat Nicole bij ons was hebben we veel van haar geleerd en heeft ze ons het gevoel gegeven dat we het als ouders heel goed doen en zeker niet onzeker hoeven te zijn. Nicole gaf ons de rust die we nodig hadden en het was dan ook zeker even wennen toen ze er niet meer was. We vonden het een super fijne kraamweek en wat hebben we ook gelachen! Ik moest dan ook zeker een traantje laten toen ze vertrok! Lieve Nicole, nogmaals bedankt voor alles!

Kevin, Sharon en Neala.


recensie kraamzorg zuidwolde

Op 14 juni zijn wij trotse ouders en broer geworden van Bowie . Wat een fijn team! Bij de bevalling was Dikkie aanwezig. Het was zo prettig om haar erbij te hebben. En in de kraamweek kwam Anja bij ons. Ook dit had niet beter gekund. Wat wordt je in de watten gelegd. Betere zorg en adviezen kan je niet krijgen in deze periode. Wij zijn erg blij dat we voor kraamzorg zuidwolde hebben gekozen.

Gerwin en Annemieke, Ryan en Bowie


recensie kraamzorg zuidwolde

Donderdag 23 juni is na een intense bevalling onze dochter Norah Liselotte geboren. We moesten een paar dagen in het ziekenhuis in Assen blijven en zaterdag ochtend kregen we bericht dat we rond de middag naar huis toe mochten en bijna gelijk arriveerde Dikkie ook al. De klik was er gelijk en ze hielp ons goed opstarten. Dikkie heeft mij geholpen om de hele borstvoeding op te starten en na een paar dagen was dit al goed op gang en daar was ik heel trots op en Dikkie benoemde ook dat ze heel trots was op ons, dat voelde heel fijn! Dikkie zorgde dat ik voldoende rust kreeg en tijd voor gesprekjes maar voor de vader stond ze ook elk moment klaar en bood hulp aan waar ze maar kon. Dikkie was heel fijn en gezellig om in huis te hebben en voelde als een 2e moeder. We gaan haar heel erg missen en ze heeft gezorgd dat we een kraamweek gehad hebben om nooit te vergeten!

Veel liefs Edwin, Marieanne en Norah.


recensie kraamzorg zuidwolde

Kraamzorg Zuidwolde is in één woord niet te omschrijven, maar wel is één ding overduidelijk: zoek je kraamzorg? Twijfel niet langer! Wij hebben een hele week kraamzorg mogen ontvangen van kraamzorg Zuidwolde. 24/7 stond Dikkie voor ons klaar. Wat is het toch fijn om je zo gesteund te voelen wanneer je voor het eerst papa en mama wordt! Wij kijken niet alleen terug op een fantastische kraamweek vol gezelligheid, rust en vooral goede zorgen. Maar ook tijdens de zwangerschap is kraamzorg Zuidwolde erg prettig. Een goede intake en een prettig cursusprogramma hebben er ook zeker aan bij gedragen dat wij in een hele korte tijd veel geleerd hebben. Wat kraamzorg Zuidwolde aanbiedt op hun website als “complete plaatje”, wordt ook echt geboden! Alles was goed en prettig, vooral de ondersteuning bij borstvoeding heeft ons goed geholpen om dit door te zetten en te laten slagen. Wij waarderen de betrokkenheid van kraamzorg Zuidwolde enorm en in het bijzonder Dikkie, die erg goed aanvoelt hoe de sfeer is, wat je nodig hebt en je zelfvertrouwen en aandacht geeft. Wij hadden ons geen betere kraamweek kunnen wensen!

Bedankt namens Ronnie, Ellen en Sophie


recensie kraamzorg zuidwolde

Op 04 mei 2022 zijn wij trotse ouders geworden van Vieve. Toen we om 17.30 thuis kwamen uit het ziekenhuis stond gelijk met ons Hilly op de stoep. Hilly heeft ons op weg geholpen waardoor we met vertrouwen de nacht in gingen. De rest van de kraamweek vloog voorbij. In het begin liet Hilly ons veel zien en werd ons veel geleerd naar mate de week vorderde deden wij als ouders de zorg en was Hilly op de achtergrond om vragen te beantwoorden, dit gaf ons veel zelfvertrouwen. We hebben de kraamweek als een hele fijne en gezellige week ervaren en we voelden ons gesteund door hilly waardoor we met zelfvertrouwen de week afsloten.

Ellen, Allard en Vieve


recensie kraamzorg zuidwolde

Op 30 maart 2022 zijn wij de trotse ouders geworden van Seb. Een dag later mochten wij eind van de dag met zijn drietjes naar huis. Super blij om weer thuis te zijn, maar ook heel spannend. Gelukkig stond vrijwel direct Nicole voor de deur. Vanaf het eerste moment voelde het heel vertrouwd en er ontstond meteen een klik.

We hebben de hele week mogen genieten van haar goede zorgen zoals de heerlijke ontbijtjes op bed, heel veel tips en adviezen, fijne gesprekken en een super verzorgd huishouden. Ook was de borstvoeding zonder haar niet gelukt. Ze heeft er voor gezorgd dat we vertrouwen hielden en kwam steeds met oplossingen waardoor het uiteindelijk is gelukt!

Wij hebben de kraamweek als heel bijzonder ervaren, waarin Nicole voor ons een hele belangrijke rol heeft gespeeld. Ze heeft ons zoveel geleerd, op een hele liefdevolle manier en met veel geduld. Niet alleen de zorg voor Seb stond centraal, maar ook was er veel aandacht voor ons herstel en het laten groeien van ons vertrouwen in het ouderschap. Lieve Nicole bedankt voor alles, we hadden geen betere kraamverzorgster kunnen wensen!

Marc, Dorle en Seb


recensie kraamzorg zuidwolde

Op 15/03/2022 zijn wij trotse ouders geworden van een mooie meid Maud. Na een belletje wisten jullie dat de bevalling al vergevorderd was en stond Monique ook snel bij ons op de stoep. Monique heeft ons de avond goed geholpen bij het opstarten en gingen wij met een gerust gevoel de nacht in. De volgende ochtend stond Hilly voor de deur om de kraamweek te starten. Het voelde gelijk heel vertrouwd, wat hebben wij genoten van deze week! S'morgens ontbijtje op bed en bijkletsen met een kopje koffie, heerlijk om de dag zo te beginnen. Hilly gaf ons goede adviezen en hierdoor kregen we snel het vertrouwen in ons nieuwe gezinnetje. Wij hebben genoten van deze week!

Daniël, Rianka en Maud


recensie kraamzorg zuidwolde

Op 15 februari 2022 is onze dochter en zusje Saar geboren. Tijdens onze kraamweek is Nicole bij ons geweest. En wat een goede match was dit. Vanaf het eerste moment had ons zoontje Noud, Nicole in zijn hart gesloten en wij ook! Zoveel liefde en aandacht die ze aan ons gezin heeft gegeven. We kregen de heerlijkste fruithapjes, tussendoortjes en zelfs een borrelplank voorgeschoteld. Ze knuffelde en verzorgde Saar en daarnaast speelde ze daar waar ze kon met Noud. De kracht van Nicole is de persoonlijke aandacht die ze geeft. Ook wanneer haar werktijd bij ons er voor die dag op zat, kregen we in de avond toch even een berichtje van haar hoe het ging. En dit zelfs ook na de kraamweek. Nicole heeft ons een onvergetelijke kraamtijd bezorgd!


recensie kraamzorg zuidwolde

Op 16 maart 2022 is onze dochter Iris in het ziekenhuis in Zwolle geboren, de volgende ochtend mochten we naar huis, Monique was er vrijwel meteen. We voelden ons als snel vertrouwd met haar. Het was heel fijn hoe ze alles in huis oppakte en ons begeleide en voorlichting gaf. Ze zorgde er voor dat ik zelf voldoende mijn rust nam, en gaf mij ook een stukje mentale steun, dat heeft mij heel goed gedaan. Ook onze oudste zoon vond het erg gezellig dat ze er was, hij vraagt nog regelmatig of Monique niet weer is komt. We hebben de kraamweek als bijzonder fijn ervaren en zijn hier heel dankbaar voor.


recensie kraamzorg zuidwolde

Woensdag 16-02-2022 zijn wij trotse ouders en grote trotse zus geworden van Sofie, bevallen in Assen. Bij thuiskomst stond Monique ons al op te wachten! Wij hebben een super fijne kraamweek gehad met Monique, we zijn enorm verwend en onze oudste dochter Jolien werd overal heel goed en leuk betrokken bij het verzorgen en knuffelen van Sofie. We raden kraamzorg Zuidwolde dan ook iedereen aan! Wij hadden ons echt geen betere kraamweek kunnen wensen.

Liefs, Jimmy, Sabine, Jolien en Sofie Zwiep


recensie kraamzorg zuidwolde

Op 8/2 mochten wij (opnieuw) ouders worden van onze zoon Guus. Vooraf contact gehad met Monique wat erg prettig was. De bevalling thuis verliep erg snel. Dikkie kwam assisteren ze hielp ook direct bij het opstarten van de borstvoeding waardoor Guus dit heel snel oppakte. Dikkie handelde snel en kundig toen er een complicatie optrad, een paar uur na de bevalling. Na een korte ziekenhuisopname werden we thuis opgevangen door Anja. Vanwege de complicatie was ik niet zo fit en mobiel als ik gehoopt had. Maar toch heb ik de kraamtijd als heel prettig ervaren dankzij Anja. Haar luisterend oor, betrokkenheid, goede adviezen en enorm goede zorgen voor zowel mij, Guus en voor onze dochter van 2,5 waren fantastisch! Daarnaast was het ook gewoon erg gezellig met Anja. Enorm bedankt Anja en Dikkie!

René en Elles, Femke en Guus


recensie kraamzorg zuidwolde

Op 02-02-2022 is onze mooie dochter Nina geboren. Gedurende de periode tot de bevalling is Emma al erg betrokken geweest, wat resulteerde in dat ze erg snel op de stoep stond en aanwezig kon zijn bij de geboorte van Nina. We kenden Emma al van eerdere kraamperiodes van onze zoons. Het voelde daarom als een lot uit de loterij dat we Emma nog een derde keer mochten verwelkomen binnen ons gezin. Dit was niet vanzelfsprekend, gezien wij niet binnen het werkgebied van Kraamzorg Zuidwolde wonen. Toch hebben zij dit mogelijk gemaakt, nadat ik telefonisch contact met ze heb gezocht.

Ook tijdens deze kraamperiode was het erg fijn om door Emma ondersteund te worden. Ze is erg zorgzaam, betrokken en neemt de tijd voor je. Daarnaast was het ook een feest voor onze zoons dat ‘oma’ kwam. Emma is een echte kindervriend, wat resulteerde in dat ze elke ochtend met een warm hart werd ontvangen. We hebben het erg fijn gehad met haar! Bedankt lieve Emma.

Veel liefs, Dylan, Jakobien, Milan, Noah en Nina.


recensie kraamzorg zuidwolde

5 januari 2022 is onze dochter Coco geboren. Om 22.00 uur reden we bij het ziekenhuis weg, één telefoontje naar Kraamzorg Zuidwolde en een halfuur later stond Monique al op de stoep. Monique was het eerste luisterend oor, maar heeft ook geholpen met de eerste praktische dingen zoals het bedje klaargemaakt met kruiken. Superfijn! Zo konden wij goed de nacht in. De volgende ochtend stond Monique weer voor ons klaar. Monique was een fijne, rustgevende factor in huis. Ze zorgde dat alles netjes en schoon was, ze gaf de andere kinderen de ruimte om te helpen, was altijd in voor een gezellig praatje en bezit veel kennis en kunde die ze met ons deelde. Dat Monique begaan is met haar werk bleek wel toen onze dochter na een paar dagen nog bleef afvallen. Monique wilde er alles aan doen om te zorgen dat onze kleine meid weer groeide; luiers werden gewogen en geteld, er werd contact gezocht met de verloskundige, extra kruiken werden gemaakt etc. Uiteindelijk groeide onze meid weer. Monique was nog bijna blijer dan wij! Dat er zo wordt meegeleefd, goed wordt gezorgd en het persoonlijke contact hebben ons goed gedaan. Het is voor ons een onvergetelijke, fijne eerste week geweest. Zelfs na de eerste week kregen we nog meerdere appjes van Monique hoe het nu met ons was. Dat getuigt dat je niet zomaar een 'nummer' bent, maar dat er om jou en je kind wordt gegeven en dat er zorg voor je wordt gedragen. Wat wil je nog meer!? Wij bedanken Kraamzorg Zuidwolde en Monique voor deze fijne ervaring!

Ronald, Ellemijn, Magnus, Denver, Thijsen en Coco.


recensie kraamzorg zuidwolde

Onlangs is op 12-12-21 onze mooie dochter geboren. Tijdens de bevalling bleef Monique contact met ons houden, ze was betrokken en belangstellend. Bij thuiskomst stond Emma meteen al voor ons klaar en hielp ons super. Ze is zorgzaam, positief, lief en meelevend. Wij hadden ons geen betere kraamverzorgster kunnen wensen! Ze heeft ons niet alleen veel geleerd, maar ook mentaal veel gesteund. Ze was gezellig, hardwerkend en gaf ons zelf vertrouwen. Wij zullen haar enorm missen.

Liefs Andrea, Henry en Jansie


recensie kraamzorg zuidwolde

Wij hebben een hele fijne kraamweek gehad en erg genoten. Goede zorg van kraamhulp Monique. We kijken er prettig op terug en hebben fijne tips en adviezen gekregen.


recensie kraamzorg zuidwolde

24 Januari 2022 is onze dochter Sophie geboren. Dikkie kwam bij ons in de kraamweek net als 2.5 jaar geleden bij onze andere dochter . Wat is de week weer voorbij gevlogen en wat was het weer vertrouwd, leerzaam, gezellig en een onbezorgde week. Deze week nergens over hoeven na te denken en alleen maar hoeven te genieten. Fijn vonden wij dat we 24/7 konden bellen/appen met vragen. Onze dochter Cindy heeft ook een geweldige week gehad met Dikkie. Samen gespeeld, gezongen en haar bij de verzorging betrekken van ons allemaal . Nogmaals bedankt voor alle goede zorgen !

Liefs Arjan, Alisa, Cindy & Sophie


recensie kraamzorg zuidwolde

Wat hebben wij enorm van de kraamweek kunnen genieten dankzij de goede zorgen van Anja! Nadat we 2 dagen na de geboorte van onze zoon uit het ziekenhuis thuis kwamen, was Anja er ook meteen. Wat voelde het vanaf het eerste moment vertrouwd! Er werd heel goed voor ons gezorgd met ontbijt op bed, vers gesneden fruit, avondeten wat ze al voorbereidde, maar Anja zorgde ook dat alles schoon was en wij niet aan het huishouden hoefden te denken. Ze hielp ons fantastisch met de verzorging van onze zoon. De borstvoeding kwam moeizaam op gang, maar met de ervaring, deskundigheid en rust van Anja is het toch gelukt! Anja, wij hebben een geweldige kraamweek gehad dankzij jou! Nogmaals dankjewel!

Elrick en Carmen en Junick


recensie kraamzorg zuidwolde

Wat hebben wij kunnen genieten van onze eerste week met Marli. Nicole heeft zo veel liefde en aandacht gegeven aan Marli, ons en onze dochter Elin. Heerlijke ontbijtjes op bed en dan rustig de dag beginnen. Wat hebben wij hier van genoten. Ik kon alles met Nicole bespreken en het voelde heel veilig om alles met haar te kunnen bespreken. We zijn Nicole zo dankbaar!!

Heel veel liefs van Friso, Dieke, Elin en Marli


recensie kraamzorg zuidwolde

Op 2 november 2021 is onze dochter en zusje Saar geboren. Net als 2 jaar geleden na de geboorte van onze zoon Sepp, kwam Dikkie ook deze keer de kraamweek bij ons. Al in het ziekenhuis hielp Dikkie mij via de app weer op weg met de borstvoeding. Na thuiskomst voelde het meteen weer vertrouwd. Onze zoon Sepp werd door Dikkie overal bij betrokken en mocht overal bij helpen. Luiers verschonen, z'n zusje in bad doen, en als er tijd over was ging Dikkie met hem naar de speeltuin. Vanuit bed heb genoten van alle liedjes die ze samen zongen en de gesprekken die ze voerden. Sepp vond het fantastisch! Dikkie heeft er wederom voor gezorgd dat wij een zorgeloze fijne week hebben gehad!

Leroy, Marijn, Sepp en Saar


recensie kraamzorg zuidwolde

9 december is ons zoontje Sten geboren in het ziekenhuis. Al vrij vlot mochten wij naar huis. Bij thuiskomst stond Nicole ons al op te wachten. Het voelde meteen vertrouwd en we voelden al vrij snel een klik met haar. Ze heeft ons heel goed geholpen met het opstarten, zodat wij alles konden loslaten en gaan genieten van Sten. De borstvoeding verliep eerst wat moeizaam, maar omdat de lijntjes zo dun zijn bij kraamzorg Zuidwolde, kwam Monique ter ondersteuning. Door te blijven aanleggen en de fijne ondersteuning is het ons gelukt, heel fijn! Sten groeit als kool, haha! Elke dag werden we in de watten gelegd, werd er schoongemaakt en de was gedaan en zorgde Nicole ervoor dat we niets te kort kwamen. Nicole nam de tijd om heel veel tips te geven, daarnaast was ze heel erg betrokken met ons en doet ze haar werk met heel veel liefde, dit straalt zij ook uit! Wij hebben de kraamweek als heel prettig, leerzaam, onvergetelijk en veel te snel ervaren.

Joshua, Ilona en Sten


recensie kraamzorg zuidwolde

Dikkie heeft bij alle drie de kinderen bij ons gekraamd. Vooral bij de eerste hadden we veel vragen en konden we Dikkie altijd appen als we weer ergens uitleg over wilden. De lijntjes waren heel kort. Afgelopen december is onze jongste zoon geboren en het voelde gelijk weer vertrouwd toen Dikkie nu voor de derde keer binnen kwam. Dikkie weet waar ze over praat en dat is heel fijn! Borstvoeding is iets wat hier bij alle drie niet vanzelfsprekend ging. Dikkie heeft heel veel deskundigheid en anders wel de contacten om er toch een succes van te maken. Bij de laatste kraamtijd is ze zelfs ‘s avonds nog gekomen omdat ik tegen een borstontsteking aanliep. Door haar snelle handelen is dit uiteindelijk voorkomen. En zelfs na de kraamperiode bleef Dikkie betrokken. Heel fijn voor als je nog vragen hebt. Wij hebben al verschillende mensen aangeraden om de kraamzorg bij jullie te af nemen. Wij hadden geen betere kraamzorg kunnen wensen! Dikkie bedankt voor je gezelligheid en goede zorgen!

Liefs Marcel, Rianne, Thijs, Koen en Jurre


recensie kraamzorg zuidwolde

Op 16 december zijn we trotse ouders geworden van Liz. Na een nachtje in het ziekenhuis mochten we naar huis. Anja kwam vrijwel direct met ons aan. De zorg die we van Anja hebben mogen ontvangen was boven verwachting. Anja heeft Liz en ons met ontzettend veel liefde verzorgd en ons wegwijs gemaakt in het ouderschap op een gezellige, ontspannen manier. Haar betrokkenheid was ontzettend fijn en het is duidelijk te merken dat Anja een enorme passie heeft voor haar beroep. We gunnen iedereen zo’n fijne kraamverzorgster!

Alex, Lidia en Liz


recensie kraamzorg zuidwolde

Vrijdag, heel vroeg in de ochtend stapte daar die lieve Anja weer in onze slaapkamer. Wat een feest dat zij nu ook bij onze zoon de kraamtijd mag verzorgen en wat fijn dat zij ons nu wel kan ondersteunen tijdens de bevalling. Met de kraamtijd van onze dochter Nadine, nog vers in het geheugen, rollen we inmiddels een klein jaar verder in een leven met een newborn én een dreumes. Ondanks dat we nog veel wisten van onze oudste kon Anja ons weer tal van tips en tricks geven.l en werd ons heugen wat opgefrist. 'Hoe doe je een baby in bad, hoe veel tijd mag er tussen de voedingen zitten en in welke houding leg je de baby aan de borst? Tal van vragen die Anja wist te beantwoorden. En zorgzaam dat ze was! Wij konden fijn bijkomen (slapen dus...) van de bevalling. Ondertussen werd onze dochter vermaakt, werd de jongste in de gaten gehouden, ons huis gepoetst, en zelfs de hond kreeg nog een aai over haar bol. Al met al, hebben we weer genoten van een heerlijke kraamweek en kunnen we zelfverzekerd ons leven gaan inrichten als een gezin met twee kindjes. Dankjewel kraamzorg Zuidwolde, en in het bijzonder Anja!

Liefs, Jeffrey, Irene, Nadine en Tobias Deuzeman


recensie kraamzorg zuidwolde

Op 17 dec is onze dochter Sanne geboren in het ziekenhuis van Assen. De volgende dag mochten we naar huis, waar we Monique kregen om voor ons te zorgen. Net als vorig jaar bij Rhodé was het weer een gezellige, fijne en verzorgde week!! De kinderen waren vrij en werden overal bij betrokken, ondanks die drukte was alles elke dag weer spik en span in orde. Ook de goede kennis van haar rondom borstvoeding is erg fijn. Kortom: de zorg van kraamzorg Zuidwolde en bij ons dus van Monique, is geweldig goed!!

Fam. Lekkerkerker


recensie kraamzorg zuidwolde

Begin van de zwangerschap hebben we ons aangemeld bij kraamzorg Zuidwolde. We hebben leuke contacten gehad met Monique en Dikkie via whatsapp en of telefoon gesprekken. Ook als het even wat minder ging omtrent de zwangerschap waren ze er om even te vragen hoe het was of met ons ging. Op 30 november is onze dochter Myrthe geboren en moesten daarna ter observatie in het ziekenhuis blijven ook deze dagen WhatsApp en of telefonisch contact gehad met Dikkie. Toen we naar huis mochten kwam vrij vlot bij thuiskomst Hilly bij ons kramen. Leuke klik en gezellige sfeer hadden we met haar ook een beetje humor kon geen kwaad. Onze zoon Benjamin vond Hilly (lilly) ook gezellig en vroeg vaak savonds nog waar Hilly was. Wij zijn zeer tevreden over hoe we zijn geholpen in onze kraam week maar ook de contacten tijdens de zwangerschap zijn als goed ervaren. Wanneer we vragen hadden was er altijd iemand die ons antwoord hierop gaf of werd er met ons mee gedacht en daarnaast zijn we enorm geholpen met het opgang brengen van de borstvoeding en de juiste begeleiding hierin. Kraamzorg Zuidwolde bedankt!

Liefs Alwin, Denise, Benjamin en Myrthe


recensie kraamzorg zuidwolde

22 oktober zijn wij trotse ouders geworden van onze dochter! Toen we de volgende avond thuis kwamen waren Hendrika en Nicole er gelijk om ons te ondersteunen. De rest van de kraamweek was Nicole bij ons. Het verliep allemaal wat anders als gehoopt maar Nicole was heel flexibel en heeft ons overal in gesteund! We hebben veel van Nicole kunnen leren en ze heeft met veel geduld ons overal mee geholpen. We hebben goed kunnen praten maar ook veel gelachen! Het voelde heel vertrouwd en wij kijken heel fijn terug op de dagen dat Nicole bij ons was!

Robin, Romi en Elin


recensie kraamzorg zuidwolde

Nicole is vanaf 12 november een week bij ons geweest. We kwamen van het ziekenhuis weer en ze stond ons al bij de deur op te wachten. Vanaf het eerste moment heeft ze ons erg goed geholpen en allerlei tips en informatie gegeven. Het voelde gelijk al erg vertrouwd. Ze hield ook rekening met onze wensen en peilde dan ook of we nog opmerkingen of vragen hadden. Elke dag werden we in de watten gelegd met ontbijt op bed en er werd gezorgd dat we niks te kort kwamen. Ondertussen werd er ook schoongemaakt en de was gedaan. We hebben een erg fijne week gehad met Nicole en moesten ook wel een traantje laten toen ze weg ging. Op de foto kun je zien dat Emmelien ook erg blij was met Nicole, ze steekt haar duimpje op!

Thomas, Michelle en Emmelien.


recensie kraamzorg zuidwolde

Dinsdag 16 november zijn wij trotse ouders geworden van Tijn. Na thuiskomst uit het ziekenhuis was Emma al snel bij ons. Alles was nieuw voor ons en Emma heeft ons alles uitgelegd en voorgedaan. Het is een harde werkster die haar vak met liefde uitvoert. Van heerlijke fruithapjes tot mentale ondersteuning, Emma kan het! De kraamtijd is voorbij gevlogen en het voelde als een hotel in eigen huis. Hartelijk dank!

Corné, Daphne & Tijn.


recensie kraamzorg zuidwolde

Op 22 oktober 2021 zijn wij trotste ouders geworden van Damiàn. Na een paar dagen in het ziekenhuis te zijn geweest mochten we 25 oktober naar huis.

In het ziekenhuis hadden we contact met Dikkie, dit korte lijntje was heel fijn.

Om kwart voor 1 waren we thuis en om 13.00 uur was kraamhulp Hendrika er al! Hendrika heeft er voor gezorgd dat ze ons wegwijs maakte in een voor ons onbekende wereld. Ze zorgde er voor dat alle informatie verdeeld werd over de kraamweek & ze stuurde appjes met tips, zodat we dit op een later tijdstip nog eens konden gaan lezen en ook in de avond kregen we af en toe een appje met tips. Dit werd erg gewaardeerd!

Na de kraamweek was Hendrika nog steeds betrokken bij ons als kersverse ouders. We kijken zeer tevreden terug op onze kraamweek en wij zouden alle aanstaande ouders kraamzorg Zuidwolde zeker aanraden!

Liefs Johan, Linda & Damiàn


recensie kraamzorg zuidwolde

Nu voor de tweede keer gebruik gemaakt van kraamzorg zuidwolde! Wat werken daar super lieve mensen! Bij de geboorte van mijn dochtertje wilde ik graag dat mijn zoontje aandacht kreeg en er bij betrokken werd. En wat is dat goed gedaan. Mijn zoontje heeft het nog over de kraamweek. En wil nog zijn zusje verzorgen. Ze zijn mooi kleinschalig en je bent er geen nummertje. Het voelde erg fijn en vertrouwd. Ook kon ik savonds laat een berichtje sturen als ik het even niet meer wist of juist even Iets wilde weten. Dankjewel kraamzorg voor de super dagen.


recensie kraamzorg zuidwolde

Na een week ziekenhuis mochten we naar huis met onze premature baby. Super fijn, maar ook heel spannend! Wat hebben we een hoop meegemaakt in een week. Gelukkig stond Emma gelijk voor ons klaar bij thuiskomst. Ze heeft ons aan alle kanten geholpen en keek per dag wat we nodig hadden zowel mentaal als lichamelijk. Ze voelde aan wat ze voor ons kon betekenen en heeft super goede tips, adviezen en positieve energie meegebracht. Een enorm harde werker die alles voor je wil doen en de mooiste fruit hapjes maakt. We hebben genoten van jou goede zorgen en aanwezigheid Emma!

Suzanne, Dane Daniël en Joah


recensie kraamzorg zuidwolde

15 september bevallen van onze mooie dochter Lisa. Voor de bevalling al regelmatig contact via app met hendrika en anja. Tijdens onze kraamweek was anja bij ons thuis. Heel fijn een bekende omdat ze ook bij de vorige kraamweek bij ons was. Tijdens de bevalling waren anja en nicole erbij. Ze hebben ons erg goed geholpen. Tijdens de kraamweek weer genoten van de goede zorg en aandacht van anja. Ook erg fijn was de aandacht voor onze 1 jarige dochter. Even spelen of wandelen en leuk betrokken bij onze dochter lisa. Voor de oudste had ze ook aandacht om haar de betrekken bij de zorg van Lisa en gezellig te kletsen. Onze hond kreeg elke dag van anja een lekker koekje. Verder verwend met lekkere fruitvaraties en goede adviezen en zorg. Een hele fijne kraamtijd gehad. En zelfs na die tijd nog contact hoe het bij ons gaat.

Richard, Marian, Naomi, Iris en Lisa Elferink


recensie kraamzorg zuidwolde

Op 7 augustus is onze jongste dochter geboren. Toen wij terugkwamen vanuit het ziekenhuis, was Hilly er ook al gauw. We hadden gevraagd of zij weer bij ons wilde komen, ze was er ook in de kraamtijd van onze eerste dochter. Het was wederom een super tijd met Hilly. Ze heeft kennis, maar is ook erg gezellig en gemoedelijk. Helemaal super! Bedankt Hilly en ook Kraamzorg Zuidwolde!


recensie kraamzorg zuidwolde

WIn augustus is onze zoon en broertje Max geboren. Bij onze oudste zoon was Dikkie degene die de kraamweek kwam verzorgen. We hadden het geluk dat Dikkie ditmaal weer kon komen. Tijdens de bevalling was Dikkie vlot aanwezig en de ochtend na de bevalling stond Dikkie weer fris en fruitig aan ons bed! Dikkie heeft ons in de kraamweek ontzettend geholpen met de zorg voor onze twee zonen en de zorg voor ons als ouders. Dikkie betrok onze oudste zoon bij de dingen die ze deed, zoals de verzorging voor Max als het maken van het ontbijt. Daarnaast werd er ook binnen en buiten gespeeld! Dikkie heeft ervoor gezorgd dat ik voldoende rust kon nemen in de kraamweek en heeft aandacht voor zowel het lichamelijke als mentale proces rondom en na een bevalling. Met vragen over de zorg voor Max, borstvoeding e.d. konden wij laagdrempelig bij Dikkie terecht. We hebben genoten van de aandacht en de goede zorg in de kraamweek, elke dag weer!

Roy, Dagmar, Julian & Max


recensie kraamzorg zuidwolde

Wij zijn zeer tevreden over hoe we zijn geholpen door Monique. Wanneer we vragen hadden was er altijd een antwoord hierop en daarnaast zijn we enorm geholpen met het opgang brengen van de borstvoeding. Verder was Monique zeer prettig in de omgang en vonden we het heel fijn wanneer ze er was.

Groet Roos,Corian & Joël.


recensie kraamzorg zuidwolde

15 september zijn wij trotse ouders geworden van onze dochter Marlie , we hebben tijdens de bevalling contact gehad met Dikkie dit was erg prettig! Wij waren rond 23:00 thuis vanuit het ziekenhuis in Assen en nog geen kwartier later stonden jullie (Dikkie en Nicole) klaar om ons op weg te helpen dit was super fijn ! Nicole nam de rest van de week over en wat ging dit super!!

We kijken super positief terug op onze kraamweek , we hebben veel geleerd en door dat jullie zoveel voor ons deden hebben we echt genoten van deze week en hebben we als gezin kunnen genieten. Ook als de kraamzorg weg was in de avond hadden we goed contact als er wat was konden we altijd appen , geen vraag was te veel voor Dikkie en Nicole dit was super fijn ! We konden samen lachen en goede gesprekken voeren en jullie hebben ons zelfvertrouwen gegeven als ouders en als gezin. Ohja en natuurlijk heel erg bedankt voor alle lekkere maaltijden wat zijn wij verwend door jou!

Bedankt voor alles , we hadden het niet beter kunnen treffen met Nicole!

Lisa Niels en Marlie


recensie kraamzorg zuidwolde

Zwanger in de coronalockdown. Het heeft voor en nadelen. Ik had mij aangemeld bij kraamzorg zuidwolde. Doordat ze via telefoon, whatsapp en videobellen contact maakten en hielden, heb ik nooit het gevoel gehad dat ik iets gemist heb qua contact.

Mijn bevalling vond plaats in het ziekenhuis. Toen we terug naar huis mochten, hebben we de kraamzorg gebeld. Zij kwam tegelijkertijd met ons thuis aan. Heel prettig! De rest van de week ging alles in goed overleg. Onze kraamzorg was open en eerlijk, ze vroeg door wanneer dat nodig was en gaf ons advies. Zowel over de zorg voor onze zoon als voor onszelf. In het begin vonden we het wat ongemakkelijk. Iemand die ons kwam verzorgen. Ons huishouden deed en alles voor ons uit handen nam. Dat wende echter snel, het enige wat wij hoefden te doen, zorgen voor onszelf en voor onze zoon. Wat een gemis, toen zij na een week weer vertrok.

Onze kraamzorg voelde goed aan wat wij zelf wilde en konden, en waar we ondersteuning konden gebruiken.


recensie kraamzorg zuidwolde

We hebben een hele fijne kraamweek gehad bij kraamzorg zuidwolde! Hele fijne sfeer, er was ruimte voor goede gesprekken, tussendoor humor, heerlijk verwend en hele goede begeleiding op het gebied van borstvoeding. Het stukje voeden verliep soms wat lastig maar kreeg geen moment een slecht gevoel erover door de kraamzorg positief gebleven! We hadden ons geen betere kraamzorg kunnen wensen

Recensie van Colien en Elias Glandorf


recensie kraamzorg zuidwolde

3 augustus is onze dochter thuis geboren na een enorm snelle bevalling. Kort daarna stond Anja aan ons bed. Dat voelde direct goed en vertrouwd. Wat een lieverd en wat heeft ze ons goed verzorgd in de kraamweek. Ook was ze erg lief voor onze zoon Pim. Ons hele huis was aan kant en ondertussen verwende ze ons ook nog met lekker eten. Tussendoor gaf ze veel informatie en tips waar we veel aan hebben. Je kan merken dat Anja echt passie heeft voor het vak, heeft ontzettend veel kennis en geluisterd naar onze wensen. We kijken met een ontzettend fijn gevoel terug op onze kraamweek dankzij Anja. We zullen je missen!

Johan en Iris, Pim en Bo


recensie kraamzorg zuidwolde

2 augustus zijn wij trotse ouders en grote broer geworden van Joek Waninge! Nadat wij smiddags uit het Wilhelmina ziekenhuis worden ontslagen werden wij thuis opgevangen door Dikkie van den Berg. Wij hebben een leuke, leerzame en gezellige kraamweek gehad. Ons oudste zoontje Stan werd goed betrokken bij de zorg voor Joek. Ook deed Dikkie leuke dingen met hem zoals liedjes zingen, verstoppertje spelen en samen een stuk wandelen door het dorp! Ik kreeg goede hulp bij de borstvoeding en kon mijn rust pakken! Het huis werd elke dag netjes gehouden en dikkie maakte heerlijke fruithapjes en eten! Toen Joek drie weken oud was werd Dikkie benaderd door tv Drenthe voor opname over de babyboom. Hier thuis zijn opnames gemaakt wat wij beide erg spannend vonden, toch waren wij blij met het eind resultaat! Gelukkig was Joek die ochtend wakker en tevreden! Ik kan jullie kraamzorg Zuidwolde zeker aanraden!

Liefs Peter, Melanie en Stan


recensie kraamzorg zuidwolde

Op maandag 26 juli is onze dochter Liva geboren in het Wilhelmina ziekenhuis in Assen. De dagen in het ziekenhuis hadden we goed contact met Kraamzorg Zuidwolde. Op dinsdag middag mochten we naar huis waarbij Monique op het zelfde moment kwam aanrijden. Vanaf het eerste moment voelde het erg vertrouwd dat Monique bij ons thuis was. In het ziekenhuis was het borstvoeding geven niet goed gelukt, maar Monique gaf ons met haar deskundigheid, enthousiasme en gedrevenheid alle vertrouwen aan ons dat het goed zou komen! Monique heeft ons veel tips en informatie gegeven en ons ook mentaal er goed doorheen geholpen in de kraamweek. Ook na de kraamweek konden we Monique altijd even een berichtje sturen als we nog vragen hadden. Monique, heel erg bedankt voor al je goede zorgen en gezelligheid. Het was een hele fijne kraamweek, waar we van hebben genoten. We gaan je niet alleen als kraamverzorgster missen, maar zeker ook als persoon!

Liefs Yvonne, Jan-Willem & Liva


recensie kraamzorg zuidwolde

We hebben genoten van de kraamtijd verzorgd door Kraamzorg Zuidwolde. Vanaf het begin was het gevoel goed en mijn vragen en opmerkingen kon ik goed kwijt. Kraamverzorgster Anja was voor ons geen onbekende dus het was ontzettend fijn om haar opnieuw te mogen verwelkomen in ons gezin. Hoe geweldig mooi is het om voor de derde keer samen de kraamtijd te mogen beleven! We hebben genoten afgelopen week. Kraamzorg Zuidwolde bedankt!


recensie kraamzorg zuidwolde

Op 18 februari 2021 zijn wij trotse ouders geworden van onze dochter Iris. Iris is uiteindelijk geboren via een keizersnede, we mochten na 2 dagen gelukkig alweer naar huis. Tijdens het verblijf in het ziekenhuis was het contact met Kraamzorg Zuidwolde al prettig. Eenmaal thuis aangekomen stond Dikkie al snel bij ons op de stoep. Dikkie is erg kundig, laat je vrij in keuzes en doet er alles aan om het als kersverse ouders zo aangenaam mogelijk te hebben. Wij hebben veel geleerd in de kraamweek en vonden het fijn en gezellig om Dikkie over de vloer te hebben. Dikkie lette er ook erg goed op dat wij voldoende onze rust namen. Nadat de kraamweek voorbij was gingen wij vol zelfvertrouwen alleen verder. Wat hebben wij een fijne kraamweek gehad!

Groetjes, Robert, Lisa en Iris


recensie kraamzorg zuidwolde

Op zaterdag 26 juni 2021 is onze zoon en broertje Damian geboren na een zwangerschap van 36,1 week. Na 3 dagen mochten wij naar huis en bij thuiskomstwas Dikkie er al snel. We hebben een fantastische week gehad vol rust, gezelligheid en positiviteit. Ook onze andere kinderen waren helemaal weg van haar. De dagen zijn voorbij gevlogen! Enorm bedankt voor de fijne kraamtijd!

Liefs Janno, Cynthia, Levita, Noah & Damian


recensie kraamzorg zuidwolde

Op 22 mei is onze dochter en zusje Dahné geboren. Voorafgaand aan de bevalling hadden we al regelmatig contact met Dikkie. Toen ik vanuit het ziekenhuis naar huis mocht, was een appje ook genoeg. Dikkie stond al snel voor de deur toen we thuis waren wat erg fijn was. Dikkie heeft ons goed begeleid en heeft ontzettend veel kennis. Mede hierdoor kwam nu de borstvoeding goed op gang. Ook de andere 2 meisjes waren dol op Dikkie. Er is aandacht voor het hele gezin.We hebben een prachtige kraamweek gehad.

Jan Peter, Janine, Amelie Milou en Dahnė


recensie kraamzorg zuidwolde

10 juni is onze dochter Juna geboren in Assen. Rond 21.00 uur waren we thuis. Al snel kwam Hendrika bij ons om thuis alles op te starten, heel fijn! Hendrika gaf ons veel vertrouwen, luistert goed naar je, heeft veel kennis en passie voor het vak. Veel gelachen, leuke gesprekken, staat altijd voor je klaar. Ze houdt de boel draaiende in huis, terwijl je zelf rustig kan bijkomen en herstellen. Onze oudste dochter Zoë vond het ook erg gezellig met Hendrika, ze deden veel samen zoals Juna in badje doen, onbijt/ lunch maken en spelen. We kijken terug op een gezellige en fijne kraamweek. Ook na de kraamweek kun je altijd nog terecht met vragen. Kortom, een topper!

Groetjes van Niek, Michelle, Zoë en Juna


recensie kraamzorg zuidwolde

Op donderdag 10-06-2021 Is onze prachtige dochter Lieke geboren! Door dat alles snel verliep kwam Dikkie vrij snel naar ons huis toe en heeft mij door de bevalling heen geholpen waar ik enorm blij mee ben! Dikkie heeft ons in de kraamweek heel veel geleerd en we vonden het erg fijn dat je bij ons was die dagen. Nogmaals dank Dikkie voor alle goede zorgen die je ons en Lieke hebt gegeven in de kraamweek! Dit waarderen wij enorm!

Liefs Erik, Alida en Lieke.


recensie kraamzorg zuidwolde

Op 18 juni 2021 is onze dochter Julia thuis geboren. Dikkie was om 01:00 uur bij ons thuis en om 01:23 was ons kleine meisje er. De volgende dag stond Dikkie om 08:00 uur al weer bij ons op de stoep, nadat ze rond 04:00 uur in de nacht weer naar huis was gegaan (respect). Onze kraamweek hebben we als zeer prettig ervaren, veel geleerd, ondanks dat dit ons derde kindje is. Ook de aandacht voor de twee grote broers vonden wij heel belangrijk. Dikkie is meerdere keren met ze naar buiten geweest, heeft liedjes met ze gezongen en aan de keukentafel mooie kleurplaten gemaakt. Ik heb fijne ondersteuning gehad bij de borstvoeding en heerlijke fruithapjes gekregen. Al met al zijn wij zeer tevreden en dankbaar voor de zorg die wij als gezin gekregen hebben.

Veel liefs, Rick, Sharon, Noël, Boaz en Julia


recensie kraamzorg zuidwolde

Donderdag 8 juli is onze dochter Noé geboren. Om 07.00u kwamen wij thuis vanuit het ziekenhuis en stond Monique al op de stoep. Een rollercoaster voor ons gezien het ons eerste kindje is. Maar wat zijn wij goed geholpen, het gaf ons zoveel rust waardoor wij ondanks de vele veranderingen konden genieten van Noé. Geen vraag was te veel! Heel erg bedankt Monique!

Denice, Roelof en Noe'


recensie kraamzorg zuidwolde

Voor de 2e keer kijken wij terug op een zalige kraamweek. Een week waarin met veel liefde en aandacht wordt gezorgd voor de kleine, de mama én de grote zus. Genieten en tot rust komen, daar zorgen ze echt voor. Dankbaar!

Lisette, Tim, Mare en Liene


recensie kraamzorg zuidwolde

Wij kijken terug op een ontzettend fijne kraam week na eerst gestart te zijn in het ziekenhuis. Monique heeft ons ontzettend goed verzorgd. Door haar inzet is het gelukt om de borstvoeding goed op gang te krijgen. Er werd ons steeds het gevoel van vertrouwen gegeven, er was goed overleg en er werd aangesloten bij onze wensen en behoeften. Wij hebben ons hierdoor geen fijnere kraamtijd kunnen wensen en daar zijn we heel dankbaar voor!

Julian en Susanne


recensie kraamzorg zuidwolde

Op zondag 30 mei 2021 is onze dochter Nadine geboren via een keizersnede. Voorafgaand aan de geboorte hebben we al regelmatig contact gehad met kraamzorg zuidwolde over het verloop van de zwangerschap en wanneer we weer naar huis mochten. Dit bleek dinsdag 1 juni en bij thuiskomst stond Dikkie voor ons klaar. Dikkie heeft ons goed begeleid tijdens de kraamweek en we hebben echt ontzettend veel van haar mogen leren! Samen hebben we de borstvoeding fijn op gang gekregen. Ze staat echt altijd voor je klaar. Wat een fijne kraamweek, waarvoor dank!

Martijn, Marceline en Nadine


recensie kraamzorg zuidwolde

21 april 2021 zijn de gelukkige ouders geworden van Tess. Tijdens mijn thuisbevalling was Dikke al vroeg aanwezig. Dit was heel fijn. Even een praatje tussendoor, maar ook haar ervarenheid was erg prettig al tijdens de bevalling. De volgende dag kwam zij samen met student Nicole terug. We hebben een hele fijne week gehad, met de luxe van 2 kraamhulpen. Wij hebben als beide ouders erg genoten en ons overgegeven aan de zorg van Dikkie en Nicole. Wij vonden het beide daarom ook erg jammer dat de kraamweek voorbij was en wij het zonder ze moesten doen :) Vooral de ervarenheid, zorgzaamheid, maar ook betrokkenheid is ons bijgebleven.

Frank, Chantal en Tess Hoving.


recensie kraamzorg zuidwolde

Op 21-05-2021 zijn wij trotse ouders geworden van onze 3de dochter. Bij de vorige 2 bevallingen hadden wij als kraamhulp Moniek een fantastsiche hulp en nu kregen wij Anja. Thuis aangekomen stonden ze meteen voor de deur. Een fantastische week weer gehad. We werden goed verzorgt en begeleid. We gaan haar missen vooral het lekkere eten😁 bedankt kraamzorg Zuidwolde. Wij gaan heerlijk genieten van ons gezin🥰.


recensie kraamzorg zuidwolde

Vrijdag 21 - 05 - 2021 zijn wij troste ouders en grote zus geworden van Lieke! Zaterdag ochtend mochten we weer naar huis vanuit het ziekenhuis. In tussen tijd is er contact gebleven met Kraamzorg Zuidwolde. Die middag kwam Hendrika bij ons om op te starten! Vanaf zondag kwam Hilly bij ons thuis, en wat was ik blij toen ik Hilly zag, ik voelde meteen een rust, zelfs onze oudste dochter was meteen helemaal weg van haar, er was zoveel rust in huis en onze dochter werd overal bij betrokken. Als ik ergens tegen aan liep kon ik dit bij Hilly kwijt en nam ze het zo positief op, dat wij thuis de juiste begeleiding hebben gekregen! Wat hebben wij een fijne kraamweek gehad! En wat gaan we je missen Hilly!

Veel liefs Erik, Nathalie en Venna.


recensie kraamzorg zuidwolde

Op 19 maart net iets na klok slag 12 uur is onze zoon Aron geboren in het ziekenhuis in Assen. Kraamzorg zuidwolde was voor vertrek naar het ziekenhuis al op de hoogte gebracht. De communicatie verliep soepel en fijn. Midden in de nacht om half 4 vertrokken wij uit het ziekenhuis en rond 4 uur stond Anja klaar om moeder en zoon klaar te maken voor een paar uurtjes slaap. Die zelfde dag stond Anja alweer vroeg op de stoep, respect! De zorg van Anja was heel prettig. Als kersverse ouders was haar ervaring en open houding enorm fijn, geen vraag was te gek. Ook de begeleiding van de borstvoeding was goed, geen gepush, gewoon op zijn beloop en dat werkte! De dagen zijn voorbij gevlogen Anja werd bij vertrek echt een gemis. Mochten wij in de toekomst nog een tweede kindje krijgen dan bellen wij meteen weer met kraamzorg Zuidwolde!


recensie kraamzorg zuidwolde

Vrijdagochtend 8 april mochten we het ziekenhuis in Assen verlaten. Gelijk even contact gezocht met Kraamzorg Zuidwolde, over hoelaat we ongeveer thuis zouden komen. Eenmaal thuis kwamen Hendrika en Nicole bij ons binnen. Gelijk gingen ze aan de gang om alles goed te laten verlopen. Heel erg fijn. De kennis van Hendrika was heel erg prettig..het meedenken..ondanks dat het ons tweede kindje is hebben we toch weer nieuwe dingen mogen leren. Ook de zorg voor ons 3 jarig zoontje was top..hij werd overal bij betrokken en zorgde goed voor zijn broertje. Ook werden we verwend met een leuk tasje vol met leuke cadeautjes! De kraamweek is voorbij gevlogen en helaas kwam daar de laatste dag..erg jammer..maar ook vol vertrouwen dat we het weer zelf kunnen!

Groetjes, Bram, Baukje, Stan en Jesse


recensie kraamzorg zuidwolde

23-3-2021 zijn wij de trotse ouders geworden van een prachtige dochter genaamd Jasmien. Na een pittige bevalling in het ziekenhuis in Assen, mochten wij Donderdag morgen fijn weer naar huis. Bij thuis komst zaten Anja en Nicole al op ons te wachten heerlijk in het zonnetje in de tuin. Kennis gemaakt met de dames en vervolgens lekker naar binnen gegaan! Anja maakte een leuke foto van ons als gezinnetje net thuis. Alles maar lekker over ons heen laten komen. De dames waren rustig en luisterden goed naar ons en lieten ons ook momenten echt samen hebben dit was erg prettig. Anja weet wel waar ze over praat zo mooi om te zien hoeveel liefde zij voor haar vak heeft. Veel handige tips en tricks gekregen over borstvoeding geven echt heel fijn bedankt hiervoor daardoor gaat het nu ook nog steeds zo goed. We hebben in korte tijd veel mee gemaakt samen. Door het rustig handelen en luisteren hebben wij de kraamtijd als een hele prettige tijd ervaren. Enorm bedankt hiervoor dames. Nicole succes met je opleiding en hopelijk word je net zo'n topper als Anja je hebt het wel in de vingers.

Lieve groetjes, Sander, Linda & Jasmien.


recensie kraamzorg zuidwolde

Na de geboorte van onze zoon mochten wij genieten van de kraamzorg van Dikkie. Dikkie kwam 's avonds laat op de avond ons nog even helpen toen we thuis kwamen uit het ziekenhuis. De dagen daarna hebben wij genoten van de aanwezigheid van Dikkie. Ze neemt veel uit handen, helpt waar nodig en je mag alles vragen. Ook als ze niet bij ons was, maar ik toch een vraag had was ze bereikbaar. Wat fijn! Dank je wel Dikkie.

Groeten Edwin, Aukelien en Koen


recensie kraamzorg zuidwolde

01-03-2021 zijn we trotse ouders geworden van onze zoon Olivier. Nadat we terug kwamen uit het ziekenhuis nam Dikkie samen met student Nicole de zorg op hun. Wat hebben wij genoten van onze kraamweek! Dikkie is zeer kundig, en doet alles eraan om de kraamweek aangenaam te maken. We hebben in deze week ontzettend veel geleerd. We hebben ontzettend gelachen met ze 4en, maar zodra het moest was Dikkie serieus en pakte ze goed door, ze lette er goed op dat wij als kersverse ouders onze rust goed pakte. Nadat de kraamweek afgelopen was, was Dikkie ook nog erg geinteresseerd. We zijn blij dat we voor kraamzorg Zuidwolde hebben gekozen, en kijken dan ook meer dan zeer tevreden terug op deze week.

Groetjes, Colin, Femke & Olivier.


recensie kraamzorg zuidwolde

Na de geboorte van onze beide zonen kregen wij kraamzorg van Kraamzorg Zuidwolde. Beide keren een hele fijne ervaring! De ervaring na de geboorte van onze tweede zoon ligt mij nog vers in het geheugen aangezien dit nog maar 1,5 week geleden is.. Anja kwam bij onze binnen op de ochtend nadat onze zoon Noud in de nacht geboren was. Ik was vooral benieuwd hoe de omgang met onze oudste zoon Sep zou zijn. Dat was van het eerste moment goed. Wat heb ik vanuit mijn slaapkamer genoten van de gesprekjes die zij met elkaar hadden. Sep stond Anja elke ochtend weer bij de deur op te wachten. Hij werd bij de zorg van Noud betrokken en dat was leuk om te zien, hij voelde zich steeds meer de grote broer! De zorg voor mij en Noud was fijn. Veel aandacht voor hygiëne in huis en gezonde voeding voor mij. Tussen alle activiteiten op de dag door vertelde Anja mij de informatie over het kraambed en de verzorging/omgang met de baby. Ook al is het een tweede kindje, toch is het fijn informatie nog eens te horen. We kijken terug op een heerlijke, relaxte en gezellige kraamweek!

Derk Jan, Rosalie, Sep en Noud Zomer


recensie kraamzorg zuidwolde

Op 24 maart zijn wij trotse ouders geworden van onze kleine Toby! Doordat ik veel bloed ben verloren tijdens de bevalling, mochten we 26 maart in de avond pas naar huis. Toen we eenmaal 'S avonds thuis kwamen was Monique daar om ons op weg te helpen. Ik kon zelf nog weinig en was ook de dagen die volgden erg zwak en lag de hele dag in bed. Monique heeft ons zeer goed geholpen met alles en mij er zeker mentaal ook door heen gesleept. De borstvoeding kwam wat lastig op gang, maar door haar gedrevenheid en enthousiasme is het ons gelukt het samen op gang te krijgen. Wat waren we blij! Dennis heeft de zorg van Toby voornamelijk op zich moeten nemen de eerste week doordat ik nog weinig kon. Monique heeft hem hierin goed geholpen en ook mij er bij betrokken voor zover dat lukte. Ik ben in sprongen vooruit gegaan in de kraamweek en we kijken beide terug op een hele fijne tijd. Wij raden Kraamzorg Zuidwolde zeker aan!

Liefs Dennis, Iris & Toby


recensie kraamzorg zuidwolde

Donderdagmorgen 14-1 is onze zoon en broertje Niek geboren in het ziekenhuis. Gelijk na de bevalling hebben wij contact opgenomen met Monique. Toen wij net thuis waren was Monique ook al gauw bij ons wat erg fijn was. Wat fijn dat je voor de 2e keer bij ons kwam kramen. Monique betrok ook Mila bij de zorg van Niek en ging Regelmatig even naar buiten met Mila. We hebben genoten van een rustige, gezellige en relaxte kraamweek. Lieve Monique bedankt voor de kraamweek en we bevelen Kraamzorg Zuidwolde zeker aan!

Liefs, Jan, Annelies, Mila en Niek


recensie kraamzorg zuidwolde

'Op 29 januari zijn wij ouders geworden van Tess en Mees. Toen we vanuit het ziekenhuis naar huis mochten, kwam Dikkie 's avonds nog langs om ons te helpen en alles uit te leggen om de nacht door te komen. Twee kleine baby's om voor te zorgen is best druk. Dikkie heeft ons geholpen met de verzorging en voeding van de kindjes en hield daarnaast het huishouden bij, zodat wij uit konden rusten en van onze kindjes konden genieten. Ook wijzelf werden goed verzorgd/verwend door Dikkie. Wat heerlijk was dit zeg, we kunnen dan ook terugkijken op een fijne kraamweek. Zowel voor als na de kraamweek konden we altijd bij kraamzorg Zuidwolde terecht voor vragen, dit hebben wij als erg prettig ervaren.'

Berry, Angela, Mees en Tess


recensie kraamzorg zuidwolde

Hendrika had ons gevraagd om een recensie te schrijven naar aanleiding van de door haar geboden kraamzorg bij onze dochter Jorien. Wij hebben Hendrika ervaren als een zeer kundig persoon. Ze geeft veel tips en informatie op een rustige manier. Je merkt dat ze veel ervaring heeft in het vak. Op iedere vraag had zij een passend antwoord. Ze dacht goed mee in de mogelijke oorzaken van het teruggeven van voeding door Jorien. Volgend hierop besprak ze de mogelijkheden met ons. Hierin liet ze de eindbeslissing bij onszelf. Verder vonden wij het mooi om te ervaren hoe respectvol zij met haar zorgvragers omgaat. Zij zal nooit laten blijken wat zij vindt van bepaalde keuzes die iemand maakt en dit vonden wij heel prettig. We hebben geen opbouwende kritiek voor Hendrika. In het kort: wij zijn zeer tevreden met de verleende zorg!

Met vriendelijke groet, Mark en Janita Kreule Jorien


recensie kraamzorg zuidwolde

Op 11-2-2021 is onze dochter Liese geboren! Monique heeft ons een fantastische kraamtijd gegeven, we hoefden ons nergens druk over te maken en ze hielp ons bij alles! Monique heeft ons allerlei handige handvaten gegeven en daar zijn we super blij mee! Het was erg aangenaam en gezellig! We gunnen iedereen zo'n goede kraamverzorgster als Monique!

Groetjes, Jarno, Nienke en Liese


recensie kraamzorg zuidwolde

Wij hebben in onze kraamweek Dikkie bij ons thuis gehad. Het was een super fijne week waarin wij ontzettend veel hebben geleerd. Dag en nacht stond ze voor ons klaar en zelfs na de kraamweek is er nog veel interesse in ons. We zouden bij een volgende zwangerschap ook zeker weer door jullie ondersteund willen worden. We hebben het als een zeer prettige week ervaren en niet alleen de zorg voor onze zoon was goed maar ook de zorg en ondersteuning voor ons als nieuwe ouders was zeer goed. Heel erg bedankt voor alles!

Guus, Lisanne en Thijs


recensie kraamzorg zuidwolde

26 januari 2021 zijn wij de trotse ouders geworden van onze zoon Mason. Tijdens de spontane thuisbevalling was Monique aanwezig om te assisteren, om ons vervolgens tijdens de kraamweek te begeleiden.

Wat hebben wij genoten van haar aanwezigheid! Ze heeft ons wegwijs gemaakt in een voor ons onbekende wereld. We hebben dankzij Monique een heerlijke kraamweek gehad en we zijn haar ontzettend dankbaar voor alle goede zorgen, de gezelligheid en de verwennerij!! Het was een week om nooit te vergeten en wij zouden alle aanstaande ouders zeker Kraamzorg Zuidwolde aanraden!

Monique, nogmaals heel erg bedankt en we gaan je missen!

Veel liefs van Joey, Amber en Mason Wildeboer


recensie kraamzorg zuidwolde

25 januari is onze dochter Marit geboren . Dikkie heeft ons goed ondersteunt bij de bevalling. De rust die zij uitstraalt is erg prettig.

De dag er na kwam Hendrika samen met Mellanie. We hebben echt een heerlijke kraamweek gehad. Hendrika heeft veel ervaring die ze met ons gedeeld heeft en samen met Mellanie heeft ze ons ontzettend in de watten gelegd . Echt overal werd aan gedacht. Ook was er vanuit hun veel aandacht voor ons zoontje van 5. Het was echt een top kraam week! We missen jullie !😉 En we kijken ontzettend goed terug op onze kraamweek.

Dikkie, Mellanie en Hendrika, Bedankt!!!

Groetjes , Marcel Julia Sven en Marit


recensie kraamzorg zuidwolde

Op 9 januari is onze zoon Boaz in het ziekenhuis geboren. Eenmaal thuis gekomen belde Anja bij ons aan. Vanaf het eerste moment merkte wij de ervaring van Anja op. Ze heeft ons ontzettend veel geleerd en geholpen. Ook vonden we het erg fijn dat ze in elke situatie met ons meedacht en veel in het kraamboekje schreef zodat we dit nog eens terug konden lezen. We hebben erg genoten van de goede zorgen, ontbijtjes op bed en de goede gesprekken Ook na de kraamweek hebben we nog regelmatig contact om te vragen hoe het gaat en kunnen we met onze vragen bij Anja terecht. Wij wensen dat iedereen net zo'n kraamtijd krijgt als ons en bevelen kraamzorg Zuidwolde van harte aan!

Liefs, Jacco, Janine en Boaz


recensie kraamzorg zuidwolde

Zondagavond 17 januari begon het onrustig te worden en hebben we kraamzorg Zuidwolde gebeld. We hadden van te voren al aangegeven dat we thuis wouden bevallen. En direct kwam Dikkie naar ons toe. Ook wetende van de vorige keer dat het snel kon gaan. Was het geweldig dat ze ook nu zo snel ter plekke was. En hoe fijn is het, als iemand met zo veel ervaring naast je staat. Ook al is het je tweede bevalling en weet je ongeveer wat je kunt verwachten. Is het geweldig dat kraamzorg Zuidwolde en de verloskundige zo'n geolied team zijn. Waardoor je prettig terug kan kijken op je bevalling.

De volgende morgen kwam Hendrika bij ons en we hebben een super week met haar beleefd. Ze luistert echt naar jou! en kan zich zo makkelijk aanpassen en meedenken in jouw gezin. Dat was echt super! We zijn onwijs verwend en kwamen helemaal tot rust.

De passie en liefde voor het vak stralen jullie uit!

Heel erg bedankt voor alles!

Liefs Nico, Elise, Julia & Amber


recensie kraamzorg zuidwolde

3 januari zijn wij trotse ouders geworden van onze zoon Damion. Hij is met 36 weken geboren waardoor we eerst vijf dagen in het ziekenhuis moesten blijven. Maar toen we naar huis mochten hebben we contact gehad met Dikkie. Ze is toen gelijk naar ons huis toe gekomen. Dit vonden we erg prettig zodat ze ons meteen op weg kon helpen. Wat waren we blij met de hulp die we van Dikkie kregen. We hebben zo veel geleerd in de 5 dagen die ze nog bij ons mocht zijn. We hebben ook erg genoten van de fruithapjes en ze zagen er ook erg leuk uit. Ook heeft ze er goed op gelet dat wij ook onze rust pakten. We kijken terug op 5 goede dagen met Dikkie.

Ramon, Marissa en Damion Corte


recensie kraamzorg zuidwolde

Wat hebben wij ontzettend genoten en veel geleerd tijdens onze kraamweek. Na negen maanden kon het avontuur van papa en mama zijn dan echt beginnen.. Anja zorgde er voor dat we als zelfverzekerd jong gezin de kraamweek konden afsluiten. We hebben ons eerste kindje gekregen, dus dat is spannend, nieuw, een grote verantwoordelijkheid. Anja leerde ons de kneepjes van het vak, schreef uitgebreid in het kraamboekje wat ze ons die dag heeft verteld zodat we het savonds op ons gemak nog eens terug konden lezen. Daarnaast heeft Anja ons goed begeleid tijdens de borstvoeding. Haar deskundigheid, ervaring en gezelligheid werd breed ingezet om ons alle 'kneepjes van het vak te leren', maar bovenal te genieten van ons mooie meisje. We zijn ontzettend blij dat we voor kraamzorg Zuidwolde hebben gekozen, het kleinschalige maakt dat de zorg persoonlijk en veilig voelt. En dat is precies wat je nodig bent als je net bevallen bent! We kijken terug op een hele fijne kraamweek! Nogmaals dank!

Liefs, Jeffrey, Irene en Nadine


recensie kraamzorg zuidwolde

22 december zijn wij de trotse ouders geworden van Olivier en hadden wij Anja als onze kraamverzorgster. Wij vonden het erg fijn met Anja! Anja is een rustige, lieve vrouw met veel ervaring. Ze kwam met veel goede tips! Ook vonden wij het heel fijn dat ze onze dochter overal bij betrok. Onze dochter (Jasmijn) vond Anja heel lief en zocht haar de hele dag op. Anja las boekjes met haar en betrok haar zoveel mogelijk bij de verzorging van Olivier. Dit vonden wij erg fijn want Jasmijn moest de eerste dagen wel echt even wennen aan haar broertje. Ook hebben we enorm genoten van alle fruithapjes die Anja voor ons gemaakt heeft. Dit was de 2e keer dat wij een kraamverzorgster hebben gehad via kraamzorg Zuidwolde en het is ons wederom enorm goed bevallen! Anja en kraamzorg Zuidwolde enorm bedankt!

Liefs van Jorian, Shari, Jasmijn & Olivier


recensie kraamzorg zuidwolde

8 december zijn wij trotse ouders en zus geworden van Myron. We moesten 24 uur in het ziekenhuis blijven. Savonds kwamen we thuis, meteen kwam Moniek om te helpen opstarten voor de eerste nacht. Heel fijn! De volgende ochtend kwamen Moniek en Melanie samen. Het was voor ons spannend hoe Elyke op haar broertje ging reageren. Mede door Moniek en Melanie ging dit erg goed. We kregen als tip Elyke en Myron huid op huid te leggen. Dit hebben we gedaan en was z'n mooi moment! We hebben gemerkt dat er korte lijntjes zijn met bijvoorbeeld de verloskundige. Dit voelde goed voor ons. We kijken terug op een fijne en gezellig kraamweek. Dit was de tweede keer voor ons dat we hier gebruik van hebben gemaakt. En we vinden de hulp erg kundig!

Emiel, Elisa, Elyke en Myron


recensie kraamzorg zuidwolde

13 Januari 2021 zijn wij trotse ouders geworden en grote broer van Myas. Wij zijn 14 Januari thuis gekomen vanaf het ziekenhuis en zijn gelijk goed ontvangen door Hendrika en Mellany. Bij de intake hadden we een gesprek gehad met Hendrika en we hadden gelijk een heel goed gevoel bij haar. Gedurende week hebben ze allebei heel goed voor ons gezorgd en stonden ze altijd voor ons klaar. Mellany heeft het een aantal dagen alleen gedaan hier (onder begeleiding van Hendrika) en wat een topper is Mellany! De zorg die wij mochten ontvangen van hun allebei was echt top, als ze de deur hier uit liepen stopte het niet. Regelmatig kregen we s'avonds een berichtje met de vraag hoe het ging. We hebben echt genoten van deze week en raden iedereen aan om voor Kraamzorg Zuidwolde te kiezen! Wij wensen Mellany nog veel succes met haar opleiding!

Groeten van Niels, Mariska, Odin en Myas.


recensie kraamzorg zuidwolde

15.01.2020 is onze zoon Finn geboren. Wij kijken terug op een leerzame kraamzorg week met dank aan Dikkie! Het is een beetje rare tijd in verband met de corona, maar ook wel weer heel fijn. Het was de bedoeling om thuis te bevallen, dat is helaas niet gelukt. Dikkie heeft ons thuis samen met de verloskundige super goed ondersteunt. Uiteindelijk moesten we voor het laatste stuk van de bevalling toch naar het ziekenhuis. Zodra we weer thuis waren heeft ze ons super goed ontvangen en geholpen met de zorg van mij en Finn. We kijken terug op een leerzame en super gezellige kraamweek!

Daniël, Sharon & Finn Koster


recensie kraamzorg zuidwolde

Alweer een maand geleden dat wij de kraamweek afsloten. En wat kijken we hier goed op terug. Met mijn werk als verloskundige kom ik vaak in aanraking met kraamzorg Zuidwolde, dus het was meteen duidelijk, mocht ik ooit zwanger zijn kiezen we voor hen. En al jaren had ik met Hendrika de 'afspraak' dat zij (mocht het lukken natuurlijk) zou komen kramen. En zo geschiedde; ik werd zwanger, meldde me aan en Hendrika mocht de gehele kraamweek verzorgen. Wat was het een top week met elkaar. We werden aan de hand meegenomen om de eerste dagen van het ouderschap door te komen (in positieve zin). We hadden een hele fijne en goede begeleiding om de borstvoeding te laten slagen. Ook werden we ontzettend in de watten gelegd om de rust te kunnen pakken tussen de hectiek door. Wat hebben we veel geleerd deze week, tips en trucs die we nog dagelijks gebruiken. Ook de aandacht die Hendrika gaf na de kraamweek om eventjes te vragen hoe het gaat waren heel fijn. Kortom; een geslaagde week met veel persoonlijke aandacht die we niet snel vergeten.

Liefs Robert, Sanne en Hugo


recensie kraamzorg zuidwolde

Voor ons zit de kraamweek er nu op en wat hebben wij intens maar dan ook echt intens genoten van deze week ! Vanuit het ziekenhuis stond Hendrika van Kraamzorg Zuidwolde ons keurig op te wachten en hielp direct met de spullen naar binnen te kruien. Het was onze eerste ontmoeting maar ze was net zo welkom als onze eerste zoon . Even een spoedcursus voor ons om de nacht door te komen en vervolgens stond ze de volgende ochtend weer vrolijk bij ons aan de deur , om de klik die er vanaf moment 1 was een vervolg te geven . Aangezien het ons 1e kindje is waren alle tips van harte welkom en door de Corona maatregelen hadden we er ook alle tijd voor om deze te verwerken . Door deze maatregelen heb je juist meer de focus op wat er allemaal gebeuren moet en had Hendrika de volledige aandacht voor ons drieën. Mocht er in de toekomst een 2e komen dan zullen wij dit ook buiten corona tijd wederom toepassen , hierdoor hadden we de tijd zonder prikkels van familie en vrienden (hoe welkom en lief ze ook zijn ) . Het draaide namelijk om ons drieën en door de tips en tricks van Hendrika staan wij waar we nu staan op dag 8. Lekker uitgerust en vol zelfvertrouwen met het idee dat we dit eigenlijk al jaren doen ! Natuurlijk is het je werk maar voor ons heb je een speciaal plekje gekregen! (Namelijk in de keuken) . Voor alle goede zorgen , voor alle goede gesprekken , voor alle kennis die je met ons hebt gedeeld zijn we je eeuwig dankbaar Hendrika ! Mocht er in de toekomst nog een 2e komen dan verwachten wij dat Dikkie & de rest alle zeilen bijzetten zodat jij onze kant op komt!

De groet’n , Tim , Sharifa & Nigel


recensie kraamzorg zuidwolde

Vanaf het eerste moment wilden wij graag geholpen worden door kraamzorg zuidwolde. Monique is een bekende van ons, maar het maakte ons niet uit wie zou komen helpen. De persoonlijke aandacht en kleinschaligheid van Kraamzorg Zuidwolde past heel goed bij ons. We zijn uitstekend geholpen en de fruithapjes waren heerlijk. De perfecte zorg voor moeder en kind, maar stiekem ook voor de vader. Er zou vast altijd een puntje van feedback zijn, maar daar blijf je wegens de toegankelijkheid van de medewerkers nooit mee zitten. Is je huishouden goed bij, dan kan het zijn dat de kraamzorg op den duur niet genoeg te doen heeft. Beter te weinig dan teveel, toch?


recensie kraamzorg zuidwolde

Enthousiast, een beetje onhandig en vol liefde voor ons kleine mannentje, kwamen we thuis van het ziekenhuis. Anja stond er binnen 10 minuten ook. Ze was op de hoogte van onze grote honden en had brokjes bij zich om gelijk vrienden met ze te worden. Ze had zich dus voorbereid en zich verdiept in onze situatie. Anja heeft ons veel geleerd, voor gedaan en verwend in de kraamtijd. Ze pakt alles aan en was op de juiste momenten daar waar ze nodig was. Heel kundig, ondersteunend en zorgzaam is een goede omschrijving van Anja. Alles wat ze ons heeft geleerd heeft ze ook bijgehouden en kunnen we terug lezen.

Door de korte lijntjes in het team was communicatie heel gemakkelijk en persoonlijk. Ook na de kraamtijd werd er nog regelmatig contact gezocht om te vragen hoe het gaat en als we een vraag hadden, dan werd er graag en uitgebreid geantwoord

Bedankt! Henri, Jolien en Guis


recensie kraamzorg zuidwolde

Ik ‘ Sabine’ had mij aangemeld bij kraamzorg zuidwolde toen ik 13 weken zwanger was. Dit deed ik telefonisch, het waren fijne persoonlijke gesprekken met zowel Monique als Dikkie.

De cursus die Kraamzorg Zuidwolde aanbied, heb ik ook gevolgd. Dit vond ik handig voor tips en ook leuk om andere zwangeren uit de buurt te ontmoeten.

Op 10 november is onze zoon Mees geboren. Het was een heftige start. Na 5 dagen ziekenhuis, mochten wij naar huis. Anja stond om 19:00 uur avonds voor ons klaar om ons op weg te helpen. Dit hebben wij als erg prettig ervaren. Wij hebben 4 dagen luxe gehad met Anja. Onbijtje op bed? Geen punt. Het was geweldig! Mees kreeg extra liefde en wij goede adviezen die allemaal van pas kwamen.

Wij kijken terug op een leuke ontspannen kraamweek. Wij kunnen nog steeds terecht met vragen!

Dat vinden we een fijn gevoel.

Groetjes Tom, Sabine en Mees


recensie kraamzorg zuidwolde

Na de aanmelding heeft Monique snel contact met ons opgenomen. Rond de 30ste week van de zwangerschap kwam Monique langs voor een intakegesprek. Dit was een prettig en informeel gesprek. Tegen het einde van de zwangerschap werd er geïnformeerd hoe het ging. Er werd gevraagd of er ook een stagiaire mee mocht komen en dat vonden wij geen probleem.

Op 24 oktober zijn wij trotse ouders geworden van onze dochter, Maud. Bij thuiskomst uit het ziekenhuis konden we bijkomen van alles en waren Dikkie en Mellany snel aanwezig. We kijken terug op een ontspannen, gezellige en goede kraamweek, waarin we goede en praktische adviezen/tips hebben gekregen op gebied van verzorging van Maud, borstvoeding en herstel van Marieke e.d.

De kraamweek is voorbij gevlogen. Bedankt voor de goede zorgen, gezelligheid en de verwennerij!! Kraamzorg Zuidwolde bevelen we andere (aanstaande) ouders zeker aan.

Groetjes, Marieke, Arjan en Maud


recensie kraamzorg zuidwolde

Op 2 november is onze zoon Nolan geboren. Tijdens de bevalling kwam Hendrika de hele nacht assisteren en ook de daarop volgende dag bleef ze bij ons om ons op gang te helpen. We hebben een heerlijke kraamweek gehad. Hendrika is betrokken, liefdevol, open en gezellig. Naast praktische adviezen en tips kan Hendrika ook heel goed zien en aanvoelen hoe het met je gaat. En dat was aan het eind van de kraamweek iets minder, Nolan viel af. Hendrika kwam meteen in actie, maakte een plan, regelde een kolf, een afspraak met de verloskundige en zorgde dat ze nog wat langer bij ons blijven. Dit was echt heel fijn.

We hebben heel erg genoten van het ontbijt op bed, de fruithapjes en de koffie/theemomentjes. Ik had soms het gevoel dat we een weekje in een Van der Valk hotel zaten. Bedankt Hendrika voor de fijne kraamweek, je gezelligheid en het zelfvertrouwen dat je ons gegeven hebt.


recensie kraamzorg zuidwolde

Op 3 oktober 2020 is onze tweede zoon Bas geboren. We waren erg blij dat je zo snel kon komen voor de bevalling en nadien net als bij onze oudste zoon Sam weer bij ons kon kramen. We hebben een ontzettend fijne kraamweek gehad, dankzij jou en Mellany!

We waren erg blij met al jouw hulp, je geduld en je gaf ons vertrouwen en goede adviezen, bedankt hiervoor! Onze oudste zoon Sam werd ook overal leuk bij betrokken en dat vonden we ook erg fijn!

Nu na de kraamweek kunnen we nog steeds met vragen bij je terecht en vraag je af en toe hoe het met ons gaat!

Nogmaals bedankt voor de fijne week en gezellige tijd. We wensen iedereen zo'n fantastische kraamzorg!

Liefs Floris, Iris, Sam en Bas van Laar


recensie kraamzorg zuidwolde

Onze dochter is geboren op 18 oktober in een heuse corona babyboom maar ondanks het erg druk was en Monique heen en weer moest vliegen kijken wij erg positief terug op onze kraamtijd. Onze dochter is een erg gulzige eter en bleef het meeste van haar voeding langs haar mond gutsen. Na meerdere dagen zoeken en vele flessen hebben uitgeprobeerd vonden we toch eindelijk de oplossing en zat onze dochter in de groei.

Na de kraamweek nog meerdere keren contact gehad en kunnen wij nog altijd bij jullie terecht met vragen. Wij willen Monique nogmaals heel erg bedanken voor alle hulp en gezelligheid in onze fijne kraamweek.

Trotse ouders van Jade


recensie kraamzorg zuidwolde

Op 1 september 2020 is onze dochter Noa geboren. Dikkie kwam direct toen de verloskundige haar had gebeld. Wat was ik blij om Dikkie te zien. Toen onze zoon in 2015 werd geboren hadden wij ook Dikkie als kraamverzorgster, dit is zo goed bevallen dat ik in deze kraamweek haar hulp ook graag wilde. Wat is ze kundig en rustig, alles wordt goed uitgelegd en je kan altijd bellen of appen als er wat is. Ons zoontje van 5 vraagt nog regelmatig of Dikkie nog komt om een fruit palmboom te maken. Dikkie bedankt voor je hulp en kundigheid!

Groetjes, Erwin, Maaike, Sven & Noa


recensie kraamzorg zuidwolde

Toen wij wisten dat we zwanger waren kregen wij al snel te horen dat we de kraamzorg op tijd moesten regelen. Toen ben ik gaan kijken op internet. Daar kwam ik veel kraamzorg bureaus tegen. Maar de keuze was al snel gemaakt voor kraamzorg zuidwolde mede dankzij de leuke recensies op hun site. En de werkwijze beschreven op de site stond ons erg aan. Toen wij ons hadden ingeschreven werden wij al heel snel gebeld, en werd er een afspraak gemaakt voor de intake. Hendrika kwam bij ons thuis voor de intake en er was meteen een leuke klik! Na de intake kregen wij af en toe een lief appje met de vraag hoe het ging. Zo leuk die korte lijntjes. Toen ik wist dat ik werd ingeleid heb ik dat dan ook meteen laten weten. Zo konden ze al vast een beetje kijken wie er bij ons zou komen. Op 28-10-2020 zijn wij de trotse ouders geworden van onze dochter Sophie, toen wij wisten wanneer wij naar huis mochten uit het ziekenhuis hebben we dat meteen aangegeven. De ochtend dat wij naar huis mochten kregen we al meteen een leuk appje van Anja! Dat ze bij ons de kraamweek mocht doen en we maar moesten appen als we in de auto stapten om naar huis te gaan. Toen we thuis kwamen hebben we Anja geappt omdat we eerst even wilden landen thuis. Daar was al het begrip voor. Toen Anja binnen kwam voelde het meteen goed! Ze voelde ons heel goed aan en waar wij behoefte aan hadden. Ook onze hond Kay was meteen dol op haar. Door dat ik een keizersnee had gehad in het ziekenhuis ging de start bij mij nog een beetje moeizaam maar met de lieve woorden en hulp van Anja ging het steeds beter. Wij hebben heel veel tips en adviezen gekregen, want wisten wij veel hoe alles ging met z'n klein meisje! We kregen echt vertrouwen dat we het zelf konden. Elke ochtend werd er lekker ontbijt gemaakt en de lunch was ook altijd heerlijk. Oooh en vergeet vooral de heerlijke fruit hapjes niet! Ook ons huis is nog nooit zo schoon geweest. Haha! Als er ooit een tweede kindje komt weten we jullie te vinden!

Heel veel liefs Martijn, Lian en Sophie


recensie kraamzorg zuidwolde

9 oktober zijn wij trotse ouders geworden van onze zoon Mats. Na 1 dag in het ziekenhuis mochten wij weer naar huis en thuis werden wij ontvangen door Anja. Het voelde gelijk goed en vertrouwd. De hele week werden wij goed verwend met heerlijke ontbijtjes, gezonde fruit hapjes en elke dag weer een fris huis.

Als s’ochtends de deur open ging, begon onze klein man al te glimlachen ! Want zijn vriendin kwam er weer aan! Lekker samen kletsen, badderen en bij haar de fles leegdrinken, wat vond hij dat fijn! & Al die andere goede verzorging vond hij ook heel fijn en wij ook !

We hebben veel geleerd, genoten en heerlijk kunnen bijkomen in de kraamweek. Lieve Anja en Kraamzorg Zuidwolde bedankt voor de mooie kraamweek en wie weet tot de volgende keer.

Liefs Danny, Nathanja en Mats Zomer


recensie kraamzorg zuidwolde

Tijdens de thuis bevalling van onze dochter Amy 20-10-2020 kwam Dikkie bij ons voor de kraamzorg. Wat heerlijk om tijdens de bevalling zo'n rustige kraamhulp naast je bed te hebben staan. De afgelopen dagen en vandaag voor het laatst was Dikkie een geweldige kraamhulp. In een week tijd hebben wij heel veel geleerd en kunnen genieten van onze Kleine meid. Alles verliep super en het was een fijne kraamtijd. Kraamzorg Zuidwolde bedankt voor alles!

Groetjes Bert, Chantal en Amy


recensie kraamzorg zuidwolde

Op 18 oktober 2020 zijn wij trotse ouders geworden van Elin. Na een snelle bevalling in het ziekenhuis, mochten wij de volgende ochtend naar huis. We waren nog geen 5 minuten thuis of onze kraamhulp Anja stond al voor de deur. Na een ontspannen kennismaking, begon onze kraamweek dan ook echt.

Wij hebben genoten van alle liefde, behulpzaamheid en verwennerij van Anja. We vonden het super fijn dat de kraamweek zo ontspannen en laagdrempelig was. We konden met vragen ook altijd bij de kraamhulp terecht.

We kijken terug op een mooie week waarin we echt genoten hebben van en met onze kleine meid!

Bedankt Kraamzorg Zuidwolde en natuurlijk Anja voor de hele fijne week.

Liefs, Joran, Aniek en Elin


recensie kraamzorg zuidwolde

13 oktober zijn wij trotste ouders geworden van Sophie. Geboren op papa’s verjaardag!

Doordat Sophie een wat een moeilijke start had moesten we 2 dagen in het ziekenhuis blijven. Toen we naar huis mochten hebben we Monique gebeld en die kwam samen met mellany naar ons huis. Ondanks dat de eerste dagen vrij heftig waren hebben Monique en mellany ons ontzettend goed geholpen, de borstvoeding kwam goed op gang, Sophie groeide ontzettend goed en slaapt ze als een Roosje!

Het was erg fijn om weer thuis te zijn en we konden weer een beetje bijkomen. Voor we het wisten was Sophie al weer een week oud en waren Monique en mellany voor het laatst.

Bedankt voor alle hulp en gezelligheid! Fijn om te weten dat als we even iets zijn vergeten we gewoon even kunnen bellen of een berichtje sturen! Dat helpt enorm als er zoveel veranderd in zo’n korte tijd!

David, Inge en Sophie


recensie kraamzorg zuidwolde

Op 5 oktober zijn wij trotse ouders geworden van Jaime. De bevalling begon thuis en omdat Monique bij een andere bevalling assisteerde kwam Dikkie bij mijn bevalling. Dikkie heeft me goed begeleidt met het ademen tijdens en na de weeën. Uiteindelijk moest ik toch naar het ziekenhuis, toen we tegen de avond thuis kwamen was Monique er ook al. Ze heeft ons op weg geholpen voor de nacht en was er de volgende ochtend weer! De borstvoeding kwam niet goed op gang en ik ben hier goed in begeleidt door Monique en de lactatiekundige. Nu geef ik een combinatie van bv en kv en we voelen ons hier onwijs goed bij! Ik heb een hele fijne en ontspannen kraamweek gehad dankzij Monique. Ze heeft ons heel goed op weg geholpen met onze kleine man. Wij zouden kraamzorg Zuidwolde van harte aanbevelen voor iedereen die een betrokken, vriendelijke en ervaren kraamhulp zoekt.


recensie kraamzorg zuidwolde

Op 2 september zijn wij trotse ouders geworden van onze 3de dochter. We hadden nauw contact met monique over het feit of we die dag nog naar huis mochten of niet. En ja aan het einde van de dag mochten we toch naar huis. Wij waren nog maar net thuis en Monique was er ook al. Ze heeft ons voor de nacht op weg geholpen wat super fijn was.

Dit keer kregen we ook de vraag of er een stagiaire mee mocht komen en dat vonden wij geen probleem. Dus wij waren gezegend met Monique voor de derde keer als onze kraamhulp en daarnaast de lieve en spontane Rebecca.

Wat hebben we genoten van de aandacht van beide dames, en vooral onze 2 andere dochters vonden Rebecca en Monique helemaal fantastisch. Wie ze in de kraamweek naar school moest brengen daar was geen twijfel over mogelijk. Samen met een van de dames een spelletje doen of helpen met hun kleine zusje. Het kon allemaal en was fantastisch om te zien als ouders.

Ook wij als ouders van weer een pasgeboren babytje hebben genoten van alle aandacht en tijd die zowel Monique maar ook stagiaire Rebecca voor ons hadden. Er werd de tijd genomen om alles weer even door te nemen want na bijna 4 jaar was het wel fijn om alles in het geheugen weer even op te frissen. We hebben genoten van een heerlijke kraamweek en i.v.m omstandigheden was het voor Monique geen probleem om 2 extra dagen te blijven en daar zijn we haar nog altijd super dankbaar voor.

Lieve Monique, ook dit keer hebben we weer volop genoten van al jou liefde, aandacht en enthousiasme en willen wij jou extra bedanken voor de goede en extra zorg die we mochten ontvangen van je.

Heel veel liefs van Wesley, Daniëlle, Rosan, Ellis en Liene Veuger


recensie kraamzorg zuidwolde

15 september is onze tweeling geboren, na 2 dagen in het ziekenhuis mochten we alweer naar huis. Thuis werden we al opgevangen door Anja en Mellany wat hebben we een fijne kraamweek gehad dankzij hen. Ondanks de drukte met een tweeling en nog een rondlopende peuter hebben we enorm kunnen genieten van alles! Ook onze oudste zoon werd overal erg leuk bij betrokken en mocht mee helpen waar hij wilde, en dat doet hij nu nog steeds😊! We hebben veel mogen leren en we konden alles vragen. Het voelde allemaal erg vertrouwd, en het was gezellig ! Heel erg bedankt!

Liefs, Randy, Melanie, Luuk, Daan en Sem.


recensie kraamzorg zuidwolde

Anja was bij ons met de bevalling en kraamweek van onze dochter Iris. Na de bevalling lagen we allemaal in een schoon bed en lekker gedoucht. Ze heeft heel goed voor ons gezorgd en veel adviezen en tips gegeven. Extra verwend met lekkere fruitvariaties. Onze oudste dochter werd veel betrokken bij de zorg van iris. De hond kreeg elke dag een lekker koekje. Een geweldige kraamweek gehad met anja.

Richard, Marian, Naomi en Iris


recensie kraamzorg zuidwolde

Wat hebben we weer genoten van onze kraamweek!! 18 september is onze zoon Len geboren, ons tweede kindje. Na een nacht ziekenhuis kwam Monique rond de middag bij ons thuis. Monique haar 2e keer bij ons!! Tes, onze dochter, betrok je overal bij en je ging ook vaak even met haar naar buiten om te spelen. We hebben wederom weer optimaal genoten van de goede zorg die je ons hebt gegeven!

Liefs Bart, Géranda, Tes en Len


recensie kraamzorg zuidwolde

Hendrika deed bij ons de intake waarna ze tijdens de zwangerschap nog meerdere keren een berichtje deed om te vragen hoe het ging.

Met de bevalling en kraamweek hadden we Anja. Zij deed het erg goed en ook leuk met onze eerste dochter Lise. Lise werd in veel dingen betrokken waardoor ze nu graag overal bij wil helpen.

Ongemerkt gaf Anja tips en adviezen in gesprekjes die we hadden.

Over zowel Hendrika als Anja zijn we zeer tevreden! We zouden Kraamzorg Zuidwolde dan ook zeker aanraden aan anderen!

Groetjes, Fam. Dragt


recensie kraamzorg zuidwolde

Wat hebben wij een ontzettend fijne kraamweek gehad met Anja en Esther van Kraamzorg Zuidwolde! Na de bevalling vinden we het erg spannend om naar huis te gaan en ons over te geven aan de kraamzorg. Anja en Esther hebben ons helpen opstarten zo konden wij met een gerust hart de eerste nacht in! Vanaf het begin hebben Anja en Esther ons een heel fijn gevoel gegeven. We hebben ontzettend veel geleerd en ze hebben ons echt klaargestoomd om de perfecte ouders te worden en te zijn voor onze dochter Noëlle! Wij raden iedereen kraamzorg Zuidwolde aan! Vanaf het begin van je aanmelding tot je bevalling zijn de lijnen erg kort en kun je altijd terecht met vragen. Lieve Anja en Esther, we kunnen jullie niet genoeg bedanken! Jullie zijn toppers!

Kevin en Sharon en Noëlle


recensie kraamzorg zuidwolde

Lieve Monique en Esther, Wat waren wij blij met jullie in onze kraamweek. Jullie hadden zoveel geduld en legden alles heel goed uit. Ook voor mijn vragen en onzekerheden namen jullie echt de tijd. Hier voor grote dank! We hebben genoten dat jullie er waren en zal iedereen aanraden om jullie te laten kramen.

Veel liefs, Daan, Eva en Lara


recensie kraamzorg zuidwolde

14 augustus is onze prachtige dochter Norah geboren. Na 2 dagen ziekenhuis mochten we naar huis en daar stond Monique voor de deur. Ze heeft ons goed en enorm fijn geholpen! Wat hebben wij een top week gehad! Niets was te veel alles was goed! We hebben hele fijne gesprekken gehad en konden altijd onze vragen stellen! Heel erg bedankt voor de goede zorgen!

Richard, Sjoukje en Norah


recensie kraamzorg zuidwolde

7 augustus 2020 zijn wij trotse ouders geworden van Liz. Helaas had ze een groeiachterstand en moest ze nog een weekje in de couveuse blijven. Bij thuiskomst met Liz was Hilly onze kraamverzorgster er gelukkig nog een paar dagen en wat een topper is dat ! Echt ontzettend blij dat ze bij ons was om mij alles uit te leggen het voelde alsof ze ook bij ons nieuwe gezinnetje hoorde😁 we zijn Hilly erg dankbaar voor de fijne dagen en de zekerheid die ze ons heeft gegeven om het nu zonder haar te doen.

Kraamzorg Zuidwolde bedankt !

Liefs Rick, Nancy en Liz


recensie kraamzorg zuidwolde

Heerlijke kraamweek gehad met Dikkie. Alles was goed verzorgd. De sfeer was gemoedelijk en alles werd duidelijk uitgelegd. Aan het einde van de dag gingen we altijd nog even zitten en alles bespreken. Bij onze tweede gaan we zeker weer voor Kraamzorg Zuidwolde!

Liefs, Dennis, Sanne en Dion


recensie kraamzorg zuidwolde

Op 29 augustus zijn wij voor het eerst trotse ouders geworden. Hendrika heeft ons bij thuiskomst heel fijn op weg geholpen. Ook tijdens de kraamweek zijn we fantastisch begeleid in de zorg voor onze dochter, maar óók in de nazorg voor ons zelf! Dit maakt dat wij heerlijk konden rond zweven op onze roze wolk! Dikke complimenten voor de zorg, van intake tot eind.

David, Lisette en Phileine


recensie kraamzorg zuidwolde

Wij hebben de kraamzorg als erg prettig ervaren. De lekkere ontbijtjes waren heel fijn..maar vooral de goede adviezen hebben ons erg geholpen als kersverse ouders. Heel fijn om zo op weg geholpen te worden en het vertrouwen te krijgen het zelf ook te kunnen.


recensie kraamzorg zuidwolde

Wat hebben wij weer genoten van onze liefdevolle kraamweek. Monique was voor de 3e keer bij ons en nu bij ons 3e zoontje. Het was fijn dat Monique er deze keer bij was. Toen de thuisbevalling was begonnen, kwam Monique gelijk onze kant op en heeft hierbij weer goed geholpen en de verloskundige goed geassisteerd. Tijdens de kraamweek hebben onze twee andere zoons ook genoten van Monique. Monique nam ze meer naar de speeltuin en ging lekker buiten spelen met de jongens. De jongens werden ook overal bij betrokken, van in badje doen, luiertje verschonen en ze hielpen waarbij ze graag bij helpen wouden. Voor vragen kon je altijd bij Monique terecht en ook nog de kraamweek kon je altijd nog terecht als je iets wou weten.

Liefs Henjo, Monique, Hessel, Jorik en Derek


recensie kraamzorg zuidwolde

Afgelopen week prima kraamzorg gehad van Dikkie en Melany. Ze hadden veel aandacht voor onze pasgeboren zoon en de 2 oudere broers! Wat je ook vroeg, niets was teveel. Dikkie had al snel in de gaten dat er iets aan de hand was met het armpje van onze zoon en schakelde snel de nodige hulp in. We hebben een fijne kraamweek gehad!

Rick, Linda, Owen, Nolan en Finn


recensie kraamzorg zuidwolde

14 Juli is onze mooie zoon en broertje Mats geboren. Gelukkig was Hendrika net optijd bij de bevalling. Voor de 2de keer mocht Hendrika onze kraamweek verzorgen. Ook liep stagiaire Mellany mee. Wat hebben wij het weer getroffen met zulke goede zorg!! En hebben het zo enorm gezellig gehad! Ook voor onze dochter Lynn was alle aandacht en betrokkenheid. In 1 woord TOP!!

Mark, Marloes, Lynn en Mats


recensie kraamzorg zuidwolde

Via anderen hoorden we positieve verhalen over Kraamzorg Zuidwolde. Na gezellige telefoontjes en intake met Dikkie kwam in de vroege ochtend van 13 juli Monique om te assisteren bij de bevalling. Na een vlotte bevalling werd Rhodé geboren en Monique's aanwezigheid was meteen prettig. Rustig,vertrouwend en vol kennis. De andere kinderen werden meteen erbij betrokken en er was dan ook vanaf dag 1 een leuke, fijne klik. In ons grote gezin had ze de handen vol maar ze nam overal de tijd voor. Elke dag liet ze netjes en opgeruimd ons huis achter, om de volgende morgen weer vrolijk en positief te verschijnen. We keken elke dag uit naar je komst. Je was geweldig Monique! En we waren blij dat je nog een extra ochtend mocht komen. Heel erg bedankt voor de super goeie zorgen en we missen je wel hoor...

Evert en Jalinda en kinderen Lekkerkerker


recensie kraamzorg zuidwolde

Na de geboorte van onze jongste zoon in 2018 was Hendrika onze kraamverzorgster. Die kraamweek was best heftig met een moeizaam drinkende baby, die ook nog eens ziek werd. Daarbij heeft zij ons goed geholpen en toch ook gezorgd voor de nodige gezelligheid en aandacht voor onze oudste. Daarom hebben we tijdens de zwangerschap van onze dochter gevraagd of Hendrika opnieuw onze kraamhulp wilde zijn en dat is gelukt. De flexibiliteit van Kraamzorg Zuidwolde om dat voor elkaar te krijgen, was heel fijn.

De zorg in de kraamweek verliep ook dit keer helemaal naar wens. Goede hulp bij het op gang krijgen van de borstvoeding, er werd gezorgd voor voldoende rust en er werd veel lol gemaakt met onze zoons. Het was fijn overleggen met Hendrika, waarbij ze initiatief nam en ook veel ruimte liet voor onze eigen wensen, gewoonten en ideeën. Het regelmatige appcontact met Hendrika voor, tijdens en na de kraamweek gaf een persoonlijke tint die je bij grotere organisaties vaak mist en was een fijne extra ondersteuning; ideaal om kleine onzekerheden gelijk weg te nemen of mijlpalen te delen. Kortom, wij zijn heel tevreden!

Familie Korterink


recensie kraamzorg zuidwolde

Onze kraamweek met kraamzorg Zuidwolde. Wat was het fijn om de dames om ons heen te hebben. Wij hadden monique en als stagiaire melany. Allebij een fijne, rustige en professionele energie bij zich. Ze gaven ons goed advies en hielp ons met waar nog nodig was.

Wij kijken erg tevreden terug op de kraamweek. En wij zouden in de toekomst als het ons gegund is zeker weer voor kraamzorg Zuidwolde kiezen.

Selly Hempen, Patrick en Nicky Dragt


recensie kraamzorg zuidwolde

Lieve Dikkie,

25 juni zijn wij voor het eerst ouders geworden van onze zoon Bram. Tijdens de zwangerschap hadden we al eens gebeld, maar deze middag ontmoetten we je voor het eerst. Het voelde meteen vertrouwd! Je hebt engelengeduld met het wegnemen van onzerheden en het opstarten van de borstvoeding. Elke dag keken we uit naar jouw komst. De fruithapjes in de middag waren ook zeker een feestje! Het liefst zouden we je houden en nog veel meer van je leren, maar het is nu tijd om het met zijn drietjes te doen. Heel erg bedankt, wij hebben genoten!

Liefs Frank, Lisanne en Bram


recensie kraamzorg zuidwolde

5 juni is onze lieve zoon en broertje Sen geboren. Wij hebben opnieuw voor kraamzorg Zuidwolde gekozen na onze zeer positieve kraamtijd ervaring van Aafke bij onze oudste zoon Lev in maart 2018. Opnieuw weer een heerlijke kraamtijd mogen ervaren waar we door de fantastische kraamzorg van Anja op onze blauwe wolk konden zitten. Een heerlijke week waarin we heerlijk verwend werden met heerlijk eten, een superschoon huis en overal bruikbare tips voor. Lieve Anja en Aafke heel erg bedankt voor deze heerlijke kraamweken.

Melvin, Jade, Lev en Sen.


recensie kraamzorg zuidwolde

Op 15 juni 2020 zijn wij voor het eerst ouders geworden, en Dikkie zorgde ervoor dat die ervaring éxtra bijzonder en ook heel ontspannen was. Dankzij Dikkie maakten we na een prachtige bevalling op de meest liefdevolle wijze die we wensen konden kennis met onze dochter Mara. We hebben genoten van alle gezelligheid, de prachtige foto’s van Mara’s eerste week, en dat wonder boven wonder het huis elke dag weer spic en span was. Oh, en vergeet de heerlijke en mooie (!) fruithapjes ook niet… Alleen al daarvoor hadden we Dikkie graag nog een paar dagen langer bij ons gehad.

Waar we aan het begin van de week vooral overweldigd waren door zoveel liefde voor Mara, voelden we ons aan het einde van de week capabele, zelfverzekerde ouders. Dankzij Kraamzorg Zuidwolde, en Dikkie in het bijzonder, voelde de kraamweek voor ons persoonlijk en vertrouwd – precies wat we zochten. Dat jullie op elk moment voor ons klaar stonden om vragen te beantwoorden of een keer extra te komen is echt een bonus. Dikkie en Monique, dankjewel voor jullie goede zorgen en deze fantastische tijd!

Kirsten, Alexander en Mara.


recensie kraamzorg zuidwolde

Op 22 juni is onze dochter Lauren geboren. Onze kraamhulp Anja is aanwezig geweest bij het laatste stukje van de bevalling en heeft ons daarna in de kraamweek ontzettend goed op weg geholpen. Zij heeft ons veel tips en adviezen gegeven. Daarnaast draait ze haar hand niet om voor alle huishoudelijke taken en oh, wat worden die fruithapjes goed verzorgd! Het is overduidelijk dat jij graag (ver)zorgen mag! Al met al een prettige week, fijn dat de lijntjes kort zijn en dat er veel mogelijk is. Bedankt voor jouw hulp en we gaan je missen!

Liefs, Sander, Denise en Lauren


recensie kraamzorg zuidwolde

Een vriendin raadde mij Kraamzorg Zuidwolde aan, omdat de zorg ontzettend goed was bevallen. Via de website heb in mij aangemeld en 10 minuten daarna werd ik gebeld door Monique om het één en ander door te nemen. Super toch! Mijn telefonische intake gesprek heb ik met Hendrika gehad. Tijdens de zwangerschap heb ik via whatsapp contact gehad met haar als ik vragen had. Wat was dit waardevol!

Op 21 juni 2020 was het zover en ben ik bevallen van ons 3e kind, Joaquín. Monique was onze kraamhulp en wat voor 1! Niets was haar teveel en ze nam ruim de tijd om al mijn vragen te beantwoorden. Mijn 2 andere kinderen betrok ze zoveel mogelijk bij de baby. De eerste paar dagen kwam de borstvoeding moeilijk op gang en door haar hulp is het toch gelukt! Ze gaf me veel zelfvertrouwen en dat was erg waardevol! Lieve Monique, je bent geweldig en stiekem missen we je wel!

Liefs, Jeroen, Marijke, Jaydee, Caine & Joaquín.


recensie kraamzorg zuidwolde

Lieve Monique,
Ook al hebben we maar 3 dagen van jouw kwaliteiten gebruik mogen maken, het was zeer waardevol! Dankzij jou hebben we toch nog iets van een "normale" kraamperiode thuis gehad en dat was fijn. Door jou rustige, professionele maar zeker persoonlijke manier, hebben we ons ontzettend op ons gemak gevoeld. Heel erg bedankt daarvoor!

Groetjes van Edwin, Mellanie, Lauren en Senne van den Bosse


recensie kraamzorg zuidwolde

Als eerst heb ik een fijn intakegesprek gehad met Hendrika waarin zij aangaf dat als we vragen hadden, we deze altijd mochten stellen. Korte lijntjes en laagdrempelig, dat viel ons meteen op. Na de bevalling begon onze kraamweek. Wij kwamen op een avond terug vanuit het ziekenhuis en Hilly stond ons al op te wachten om ons te helpen opstarten voor de nacht. Hilly had alle tijd voor ons en vanuit ons voelde het gelijk goed. De kraamweek was geweldig. We hebben fijne hulp, begeleiding en gezelligheid gehad. We werden serieus genomen en konden alles vragen en bespreekbaar maken. We konden merken dat Hilly veel ervaring heeft, hierdoor ging alles relaxt. Ook onze dochter Noa heeft geweldige zorg gehad! Bedankt voor deze fijne tijd waar wij met veel plezier op terug kijken.

Liefs, Gerald, Marieke en natuurlijk Noa.


recensie kraamzorg zuidwolde

Wat hebben we een heerlijke kraamweek gehad! Hendrika heeft ons ontzettend goed verzorgd en enorm verwend. Elke dag was er tijd voor een praatje hoe het met ons ging. Elke dag werden onze 2 meiden betrokken bij het verzorgen van Sven. Elke dag kon ik mijn rust pakken omdat Hendrika alles overnam. Elke dag was het huis spik en span en het werk aan kant. Elke dag was er ruimte voor onze vragen waar we fijne uitleg op kregen. Geen uitleg van wat we toch al wisten, maar zorg en uitleg ‘op maat’. Geweldig! Elke dag was een gezellige dag! Elke dag was een feestje, voor mij, voor mijn man en onze 3 kinderen! Dankjewel Hendrika en kraamzorg Zuidwolde, voor de aandacht tijdens de zwangerschap, de zorg in de kraamweek en daarna!

Groetjes Jolanda, Lennart, Noa, Lise en Sven


recensie kraamzorg zuidwolde

24 mei is onze prachtige 2e zoon geboren Na een goede thuis bevalling, De verloskundige werd ondersteund door Anja en kreeg ik te horen dat Anja de hele kraam periode bij ons bleef hier waren we blij mee want onze eerste indruk was goed! Wat een geweldige vrouw en wat hebben we veel van haar geleerd bij onze 1ste zoon hadden we een andere organisatie dit was voor ons tegen gevallen en kwamen we bij kraamzorg Zuidwolde terecht door een goede ervaring van mijn collega daar, een wereld van verschil. Doordat Anja veel kennis en ervaring heeft is het zelfs nu gelukt om borstvoeding te geven wat bij onze 1ste zoon niet lukte. De zorg die zij geeft is super we hebben alleen maar kunnen genieten en konden goed uitrusten. Alles word voor je gedaan fruit verzorgd, avond eten word voor je klaar gezet, elke dag een schone toilet en badkamer, het hele huishouden word draaiende gehouden. Ook werd er leuk om gegaan met onze 1ste zoon, cake bakken, wandelen, spelen, samen een ijsje eten echt top! Savonds vroeg onze zoon ook steeds komt Anja morgen weer die was ook erg blij met haar . je kunt het zo gek niet noemen of het word gedaan. We vinden het erg jammer dat de week zo snel om gegaan is en gaan Anja zeker missen. Wij raden kraam zorg zuidwolde zeker aan. Deze organisatie en in het bijzonder Anja verdienen een 10!!

Groetjes Danny, Karina, Mason en Jaxx


recensie kraamzorg zuidwolde

Eind april mochten wij onze lieve zoon Joas verwelkomen. Tijdens het kennismakingsgesprek hadden we Monique al ontmoet en zij was ook degene die bij de bevalling kwam assisteren. Gelukkig was ze net op tijd voordat Joas op de wereld kwam! Ze heeft ons geholpen met opstarten en daarna hebben we een heerlijke kraanweek gehad! Ze zorgde ervoor dat we niets tekort kwamen en liet onze dochter Lieke meehelpen in de huishoudelijke klusjes waardoor ook zij de nodige aandacht kreeg. We hebben echt genoten van deze dagen en gaan nu met alle vertrouwen verder met z'n viertjes :)

 


recensie kraamzorg zuidwolde

Heerlijke kraamweek gehad! Dit was onze tweede ervaring met Kraamzorg Zuidwolde. We hadden dit keer weer Monique, wat net als de vorige keer prima beviel. Ook was er dit keer een student bij, Mellany. Hier was ons oudste zoontje Milo helemaal fan van! Zowel Milo als wijzelf werden goed verzorgd en we hoefden ons nergens zorgen om te maken. Al met al een hele fijne kraamweek gehad :)

Groetjes Patrick, Annet, Milo en Owen.


recensie kraamzorg zuidwolde

Beste Dikkie en Monique,

Op 9 april is onze dochter Ize Juul geboren in de rare Corona tijd. De avond nog even snel appen met Dikkie om te vragen of ze nog zouden komen opstarten. Dat was het geval en om half 1 in de nacht was Dikkie er. Dat was heel prettig. Ook de rest van de kraamweek was erg fijn. We hebben heel veel geleerd, genoten, kunnen bijkomen en het ook erg gezellig gehad! We werden flink verwend maar ook werd er op je gelet. Al met al die een hele fijne, prettige week gehad. Niet alleen de kraamweek was erg fijn, maar ook voor die tijd tijdens de avonden met de zwangerschapgroep en alle andere contact moment waren prettig. Jullie zij goed benaderbaar en bieden altijd een luisterend oor.

Nogmaals dank voor de fijne tijd.

Groetjes Remco, Jolanda en Ize


recensie kraamzorg zuidwolde

Eind april ben ik bevallen van ons 2e kindje. Zowel de begeleiding bij de bevalling als in de kraamweek hebben we als erg prettig ervaren. Dikkie nam de tijd voor een praatje en gaf goede tips en adviezen. Ze was er voor het hele gezin, ze verwende ons enorm. Niets was haar teveel, ze vloog door het huis heen om alles netjes en schoon te houden en was er voor onze dochter om lekker even mee te spelen. We keken elke dag weer erg uit naar haar komst! Helaas kwam er aan deze heerlijke kraamweek een eind en moesten we afscheid nemen, maar met vertrouwen dat we het gingen redden met z'n viertjes. Lieve Dikkie, heel hartelijk dank voor je gezelligheid en het warme bad waarin we terecht kwamen.

Henk-Willem, Henriëtte, Naomi en Hidde


recensie kraamzorg zuidwolde

Onze kraamweek, een week met een gouden rand, mede mogelijk gemaakt door kraamzorg zuidwolde en in ons geval Anja. Na een keizersnede naar huis. Zelf nog niet in staat om wat te doen en nog een dreumes die rond loopt. Voor ons voelde het als een warm bad! Anja was er met allemaal bruikbare tips maar zorgde ook erg goed voor het hele gezin. Een fruithapje hier, koffie, ontbijt, lunch, de wasmachine die continu draaide deed ze er gewoon even bij! Schone toiletten en douche. De zorg voor Aron en David, wat een topper. Hierdoor had ik de mogelijkheid om goed te herstellen en langzaam aan steeds meer de zorg rondom Aron op te pakken. Ze is aanwezig waar nodig maar op andere momenten sloop ze door het huis om de laatste dingen te doen en konden wij genieten van de rust. Wat hebben wij genoten! Het voelde aan als een 5 sterren hotel!

Liefs Dennis, Irene, David en Aron


recensie kraamzorg zuidwolde

Onze dochter Lieze werd op 10 januari thuis geboren. Kelly was helaas net te laat om nog bij de geboorte te helpen (het ging zo snel), maar wat was het fijn dat ze ons daarna goed op weg heeft geholpen de eerste nacht in. Onze oudste dochter is geboren in Duitsland en daar hebben we dus vanaf dag 1 alles alleen moeten doen. Wat een verschil!! Kelly was altijd rustig aanwezig, zorgde ervoor dat alles liep en dat het werkelijk mogelijk was dat ik rust nam en echt genoten heb van die eerste week. Daarnaast was Joëlle ook gek op Kelly. Kelly kon zulke mooie staarten en vlechten maken en maakte tijd om te stickeren en te kleuren e.d. Bedankt voor de fijne tijd, Kelly!!

Groetjes, Mark, Lisanne, Joëlle en Lieze


recensie kraamzorg zuidwolde

Lieve mama/Dikkie,

24 maart werden we wederom ouders van een prachtige dochter! Wat was het fijn dat je in deze gekke tijd van Corona de hele week bij ons kon zijn! Je rust, aandacht en gezelligheid maakten het weer tot een bijzondere kraamweek! We hebben genoten!

Liefs Rick, Susan, Ilse en Lotte


recensie kraamzorg zuidwolde

Onze kraamweek werd verzorgd door Anja Runhart en het was werkelijk een feestje. Wat zijn we heerlijk verwend. Lekkere fruithapjes en soms erg mooie creaties, Niks was haar teveel, een heerlijk opgeruimd en fris huis.. Verder erg professioneel en geeft uitstekende begeleiding. Ook erg betrokken en ze vergat onze oudste zoon ook zeker niet, die kreeg ook genoeg aandacht, erg leuk allemaal. Bij onze zoon hadden we Monique en dus nu Anja, beide keren een heerlijke kraamweek gehad. Echt een aanrader Kraamzorg Zuidwolde!

Jan Bert, Lisanne, Matthijs en Eline


recensie kraamzorg zuidwolde

Wat ons zo spannend leek en heel anders liep dan verwacht (met in ons hoofd de kraamtijd van onze 1e) gingen we deze week tegemoet. Hendrika kwam i.p.v. Moniek. Toen dachten we oh help... omdat we gerekend hadden op Moniek. Maar wat was het fijn deze week, en wat paste ze goed bij ons! Wat hebben we veel van haar geleerd en met tranen in onze ogen haar laten gaan. Elke dag was het zo fijn dat ze er weer was. En helemaal toen ze eigenlijk halve dagen zou komen werken, en ik dat echt nog niet zag zitten, dat ze toch hele dagen nog mocht blijven was ontzettend fijn! Nu zijn we er klaar voor om met z'n 4en verder te gaan. Ook al vinden we dat wel wat lastig, we zullen onze draai vinden dankzij jullie. Lieve lieve Hendrika onwijs bedankt voor de ontzettend mooie kraamweek. En wie weet tot de volgende keer!


recensie kraamzorg zuidwolde

Op 30 maart 2020 is onze dochter en zusje Ella geboren. Monique kwam ons helpen. We hebben een hele fijne week gehad. Kraamzorg Zuidwolde is een kraamzorgorganisatie met een groot inlevingsvermogen waarin de goede zorgen voor moeder en kind hoog in het vaandel staan. We kijken terug op een mooie week! Bedankt!

Hartelijke groeten Roy, Rolanda, Gerben, Ramon, Tessa en Ella.


recensie kraamzorg zuidwolde

7 maart zijn wij de trotse ouders geworden van onze mooie dochter Evi. Nadat wij de dag in het ziekenhuis door hebben gebracht mochten we de avond eindelijk met onze kleine meid naar huis. Wat is dat spannend. Gelukkig kwam Anja s avonds om ons op weg te helpen voor onze eerste nacht. De dagen erna waren erg prettig en leerzaam. Anja verstaat haar vak goed. Zelfs in de avond als Anja weg was konden we haar nog appen met vragen. Na de kraamweek nog steeds contact en ze is in deze tijd ook nog even komen wegen. Helemaal top!

Tom, Denise en Evi


recensie kraamzorg zuidwolde

Wij hebben een hele fijne kraamtijd gehad waarin we heel veel steun hebben gekregen en veel onzekerheid is weggenomen. Ook hebben wij vele goede gesprekken gehad. Het feit dat wij indien nodig ook mochten appen buiten werktijd heeft ons ook veel rust gebracht. Een extra verassing was nog het koffertje met inhoud van kraamzorg zuidwolde. Hendrika heeft goed voor ons gezorgd en wij zijn haar heel erg dankbaar.


recensie kraamzorg zuidwolde

In de week van 18 maart is ons zesde kindje geboren, een prachtige zoon, Joziah. Wij hebben het voorrecht gehad om al vier keer (baby 2, 3, 4 en 5) dezelfde kraamverzorgster bij ons te hebben in de kraamweek, namelijk Hendrika! Zij werkte eerst bij een andere kraamorganisatie. Toen we dit keer weer kraamzorg aan moesten vragen hoefden mijn man en ik hier niet lang over na te denken; wij gingen kraamzorg afnemen bij kraamzorg Zuidwolde in plaats van bij de organisatie van onze eerste vijf kinderen. Dit zegt wel genoeg over wat wij van Hendrika vinden hé?

Dit keer was het een andere kraamtijd dan de vorige keren. Op maandag 16 maart werden de scholen gesloten in verband met Corona en op woensdag 18 maart werd onze Joziah geboren. Toen Hendrika kwam waren alle kinderen dus thuis. Hierdoor was het in mijn ogen een vrij drukke kraamweek, zeker als je bedenkt dat onze jongste vijf kinderen allemaal onder de zeven jaar zijn! Hendrika heeft het weer net zo geweldig gedaan als alle keren hiervoor. Zij draait nergens haar hand voor om, volgens mij doet zij haar werk nog net zo goed met twintig kleine kinderen om haar heen die allemaal iets van haar willen en allemaal haar hulpje willen zijn. Petje af. Hendrika is voor ons de allerbeste! Voor ons voldoet zij aan alle facetten waar een goede kraamverzorgster aan zou moeten voldoen en eigenlijk nog meer. Het liefst zouden we Hendrika houden maar helaas! Kraamzorg Zuidwolde, bedankt!


recensie kraamzorg zuidwolde

Op 16 maart 2020 is onze zoon Jens geboren. En wat hebben wij een heerlijke kraamtijd gehad! Ondanks de nare omstandigheden in deze tijd en het niet kunnen ontvangen van kraamvisite heeft Dikkie van Kraamzorg Zuidwolde er alles aan gedaan om er een hele mooie en bijzondere tijd van te maken.

Goed advies en ondersteuning bij het geven van borstvoeding, heerlijke ontbijtjes en een schoon huis. En wat voor ons wel het belangrijkste was, de omgang met onze dochter. Vanaf het moment dat Dikkie bij ons thuis kwam was het voor onze dochter meteen goed!

Nogmaals ontzettend bedankt voor de fijne kraamtijd!

Patrick, Rosalie, Esmee en Jens


recensie kraamzorg zuidwolde

Toen wij in blijde verwachting waren hebben we aan vrienden en kennissen die al kinderen hebben gevraagd in de buurt wie ze aanbeveelden als kraamzorg, daar kwam volmondig Kraamzorg Zuidwolde uit! Na hun gebeld te hebben kregen we een intake. Alles zat goed en we gingen vol vertrouwen de bevalling en daarna de kraamtijd in. De bevalling zou thuis zijn en er werd assistentie gevraagd. Anja was er snel en heeft mij gesteund toen de verloskundige even naar een andere bevalling moest. Dit was erg fijn. Helaas moesten we toch naar het ziekenhuis.. toen we met een gezonde zoon uit het ziekenhuis kwamen hebben we gebeld en dezelfde avond kwam Anja nog om op te starten. Ze hielp ons en legde de essentiële dingen uit om de nacht door te komen (zoals borstvoeding). In de kraamtijd hebben we erg veel geleerd en genoten van de hulp van Anja. Zo leerde ze ons veel over de verzorging van onze zoon, gaf ze ons rust, maakte ze lekker eten en hield ze het huishouden bij, kort gezegd een duizendpoot! Hierdoor hebben wij een fantastische start gehad (ondanks corona), waar we nu nog op kunnen bouwen! Nogmaals dank hiervoor!

Groet, Hendri, Anita en Jordi (Zuidwolde)


recensie kraamzorg zuidwolde

Inmiddels zijn we alweer 6 weken verder sinds de geboorte van onze dochter Amber. Op 1 maart is ze 's nachts om 2.10 uur na een vlotte bevalling geboren. We mochten ook direct weer naar huis. En uiteraard was daar direct onze topper Monique. Zij is ook geweest bij onze zoon. Dus deze keer was er absoluut geen twijfel dat Monique moest komen. Echt een (kraam) vrouw uit duizenden! Ik voel me super op mijn gemak bij haar gezellig kletsen of alle zeilen bijzetten voor het voeden ze helpt je. Ik vond het erg plezierig dat je alles kan vragen en alle lijntjes kort zijn met andere organisaties. Iedereen is erg betrokken en helpt je waar nodig. Dankzij Monique is het wederom gelukt om borstvoeding te geven wat toch bijzonder blijft. Kortom ik heb weer een hele fijne en vertrouwde kraamweek gehad. Lieve Monique ik ben je zo dankbaar en tot snel! We missen je!

Rudi, Natascha, Rick en Amber


recensie kraamzorg zuidwolde

We zijn ongelofelijk blij met de keuze voor Kraamzorg Zuidwolde. Vanaf het eerste contact met Monique en Dikkie hadden we een goed gevoel over deze organisatie. Tijdens de zwangerschap is er veel interesse getoond en konden we met vragen bij de dames terecht.

Bij thuiskomst, na de bevalling van ons eerste kindje, stond even later Monique op de stoep. We vonden het best spannend allemaal, want ineens waren we met z'n drieën en moesten we zorgen voor ons lieve kleine meisje. Monique heeft ons daar meteen goed mee geholpen. Het voelde meteen goed toen ze er was, want ze luisterde goed naar ons verhaal en wilde ons meteen beter leren kennen. We hebben in de kraamweek ontzettend veel van Monique geleerd. Elke ochtend waren we blij als ze weer op de stoep stond. Elke dag had ze er zin in, was ze opgewekt en had ze alle geduld van de wereld.

Monique, we willen je ontzettend bedanken voor een heel relaxte kraamweek. We hebben zoveel van jou geleerd en zijn jou echt dankbaar voor alle hulp!

Liefs Jeffrey, Janneke en Rosanne


recensie kraamzorg zuidwolde

Vandaag was de laatste dag van onze kraamweek. Ik heb een keizersnee gehad en alles liep niet zoals verwacht. Nadat onze kleine meid 2 dagen oud was mochten we weer naar huis waar de kraamverzorgster Dikkie ons heeft opgevangen. Alles liep niet zoals verwacht de eerste dagen had ik zoveel pijn dat naar de wc gaan voor mij al een hele opgave was ! Later bleek ook nog eens dat ik een ontsteking aan de wond van de keizersnee had. Dikkie heeft ons echt door de eerste paar dagen heen gesleept. We hebben veel gelachen veel geleerd en veel mooie bijzondere en leuke momenten met elkaar gedeeld! ze zorgde niet alleen goed voor mij en mijn kindje maar ook voor mijn vriend. Toen het moment daar was dat ze weg ging heb ik later nog wel even een traan weg moeten pikken! Wat een top vrouw en wat heb ik me bij haar op me gemak gevoelt. Dit is echt kraamzorg en zoveel meer! We kijken terug op een geweldige week met haar. Als ik weer zwanger wordt kies ik weer voor kraamzorg zuidwolde!

Melissa, Gerjan en Sasha


recensie kraamzorg zuidwolde

Op 28 oktober 2019 is ons zoontje Wouter geboren. Hij mocht meteen mee naar huis, eenmaal thuis voelde ik mij enorm kwetsbaar en verantwoordelijk. Gelukkig kwam Kelly binnen 15 min en heeft ons de eerste belangrijke dingen uitgelegd.

In de dagen erop heeft ze ons steeds stukje bij beetje op weg geholpen. Zo kregen wij steeds meer het gevoel dat we het zelf aan konden. Elke dag schreef ze op wat ze ons verteld had, zo konden we het nog een keertje rustig nalezen.

Wat ik heel fijn vond was dat ze niet haar eigen mening opdrong, maar mij in mijn waarde liet en rustig een beetje bijstuurde. Ik wou in de kraamweek al veel dingen weer zelf doen en vond het niet prettig om alleen maar op bed te liggen. Dit hield ze goed in de gaten en gaf mij af en toe een opmerking zoals; ga maar even rustig liggen, dat kan ik ook wel doen. Zo voelde ik mij niet bezwaard.

Elke dag hebben we lekker aan een uitgebreide lunchtafel gezeten en ik kreeg meerdere keren per dag een lekker kopje thee met een prachtige fruit beker. Overal in huis heeft ze snack bakjes gezet, zodat ik altijd en overal iets te eten kon pakken. Vooral in de nacht heb ik hier dankbaar gebruik van gemaakt.

Overal waar het woordje baby voor staat is duur en er zijn zoveel producten te verkrijgen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Wat ik fijn vond is dat Kelly ons heeft laten zien hoe je goed en gemakkelijk voor je kindje kan zorgen, zonder al deze onnodige dure producten aan te schaffen. Ik weet nu zelfs waar ik het beste schoentjes kan kopen zodra Wouter kan lopen.

Toen de kraamweek voorbij was, voelde ik mij sterk en had ik het gevoel dat ik het aankon. Helaas kreeg ik aan het eind van de tweede week borstontsteking en begon Wouter erg veel te huilen. Ik mocht gelukkig de kolf wat langer lenen en Monique is nog langs geweest en heeft een paar keer gebeld om te vragen hoe het ging. We hebben nog een aantal handige tips gekregen en na een paar weken ging het gelukkig al een stuk beter. Nu kunnen we heerlijk genieten van ons vrolijke en tevreden mannetje.

We zijn kraamzorg Zuidwolde erg dankbaar voor alles wat ze voor ons gedaan hebben.

Groetjes van Maik, Heleen & Wouter


recensie kraamzorg zuidwolde

Op 28 januari 2020 is onze dochter Maren na een pittige bevalling geboren in het ziekenhuis in Zwolle. Bij thuiskomst was daar Monique. Maren moest behoorlijk bijkomen van de bevalling en Monique heeft ons daar zo ongelofelijk goed bij geholpen en ondersteund, fantastisch! Ze is zelfs op de tweede dag, ‘s avonds nog even teruggekomen. Elke dag maakte ze voor ons (vader en moeder) een heerlijk ontbijtje en kwam dan even gezellig bij ons zitten kletsen. Daarna ging ze het hele huis door om het ons allemaal zo gemakkelijk mogelijk te maken. Monique weet heel veel van borstvoeding en heeft ons ook daar heel goed bij geholpen. Wij hebben een fantastische kraamweek gehad door de goede zorgen van Monique.

Lieve Monique, duizendmaal dank!!

Veel liefs van Ramon, Ilse en Maren


recensie kraamzorg zuidwolde

Op 17 januari 2020 zijn we voor de 2e keer trotse ouders mogen worden, dit keer van onze dochter. Monique was er tijdens mijn bevalling en mocht bij ons de kraamtijd verzorgen. Wat hebben we genoten van haar aanwezigheid en wat was het jammer dat we haar weer moesten laten gaan. Ze dacht met ons mee en heeft ons ook weer veel dingen kunnen leren en bij kunnen brengen. Ze stond altijd voor ons klaar en we konden altijd met vragen, ook na onze kraamtijd, bij haar terecht. Monique was geweldig met en voor onze zoon. Monique voelde dingen feilloos van onze zoon aan en speelde hier ontzettend goed op in. Onze zoon was ontzettend wijs met Monique, hij heeft het nu af en toe nog steeds over haar. Mochten we ooit nog de keuze maken om nog een kindje te mogen ontvangen wordt het zeker kraamzorg Zuidwolde. Na onze mening veel meer dan kraamzorg alleen.

Tevens hebben we wegens omstandigheden ook Dikkie voor 1 dag als kraamhulp mogen hebben. Ook dit voelde voor ons direct vertrouwd. Nogmaals heel erg bedankt voor alles!!

Arno, Manuela, Stef en Maud


recensie kraamzorg zuidwolde

Lieve Monique,

Wij zijn heel blij dat je bij ons wou komen in de kraamtijd, dit was niet vanzelf sprekend omdat we net buiten jullie regio wonen. Daarom juist erg fijn dat het kon en dat je het wou!

Wij vonden het fijn dat je ons hebt geholpen waar dat nodig is geweest. Ik vond jou een prettige kraamverzorgster. Rustig, vriendelijk en bekwaam in jou vak! Dat mag ook wel eens gezegd worden!.

Bedankt voor alle ontbijtjes, en lekkere tussendoortjes. Want deze krijg je, je hoeft er niet eens om te vragen! Je werd na de kraamweek erg gemist.

Heel veel liefs van, Justin, Laura en Boaz van der Kwast


recensie kraamzorg zuidwolde

Eindelijk was onze kleine man er, geboren in het ziekenhuis en dan mag/moet je naar huis.... Help!!! hoe gaat dat? Gelukkig kregen wij hulp van Dikkie. Wat was dat super fijn! Ze legde alles goed uit en manlief kreeg een spoedcursus luiers verschonen, kruiken maken, douchen met de kleine man en badderen. Met een dosis humor en veel enthousiasme was Dikkie bij ons. Zelfs na de kraamtijd was Dikkie betrokken en erg behulpzaam! Echt super!

Als er ooit nog een 2e komt, zouden wij je graag weer als kraamhulp willen hebben!

Liefs Jeroen, Frederieke en Juuls


recensie kraamzorg zuidwolde

20-01-2020 zijn wij trotse ouders geworden van Zoë. Ik wist van te voren al dat ik in het ziekenhuis moest bevallen. Dit werd uiteindelijk met een keizersnee. Na 4 dagen in het ziekenhuis hebben gelegen kregen win te horen dat jij bij ons thuis zal komen. Tegen 12.00 uur waren wij thuis en jij kwam toen ook net om ons eerst even op weg te helpen! Eind van de middag ging je weer weg, als er vragen waren mochen wij jou altijd appen! Erg fijn gevoel.

Wat hebben wij super dagen gehad met jou Hilly! Je bent zo rustig en lief! Je bent goed in je vak!

Kraamzorg Zuidwolde super bedankt!
Jullie kunnen allemaal trots op jezelf zijn!

Groetjes Rudy, Chayenne en Zoë


recensie kraamzorg zuidwolde

Ik wil zeggen hoe blij we zijn dat we jullie als kraamzorg hebben gekozen! Echt zo persoonlijk en echt een goede hulp! Zowel voor in huis als voor ons gezin!! Hendrika neemt echt de tijd overal voor! En dat voelt voor ons echt heel erg fijn!

Echt nogmaals heel erg bedankt voor alles!!

 


recensie kraamzorg zuidwolde

Op 14-1-2020 is onze dochter Mila geboren. Hendrika is bij ons geweest tijdens de kraamweek. De begeleiding van de borstvoeding was echt top!! Daarnaast hebben we ook hele fijne gesprekken gehad. De week is voorbij gevlogen en wij vonden het allemaal erg jammer dat ze weer weg ging. Wij hadden ons geen betere kraamzorg kunnen wensen. Kraamzorg Zuidwolde en Hendrika bedankt.

Liefs Djely, Mandy, D’Lana en Mila


recensie kraamzorg zuidwolde

Kraamzorg Zuidwolde heeft al een paar keer gekraamd bij mijn schoonzussen. Die hadden hele positieve verhalen en de korte momentjes die ik ze toen ontmoet heb maakte dat de keuze voor kraamzorg Zuidwolde snel gemaakt was.

Op 15 november 2019 is onze dochter Edith geboren. Toen we thuis kwamen uit het ziekenhuis duurde het maar even voor dat Hendrika op de stoep stond. Leuk! Want vier maanden er voor was ze nog aan het kramen bij ons kleine neefje.

Hendrika is gedreven kraamverzorgster met veel kennis. Ik heb onwijs veel aan haar gehad. Ik wou graag borstvoeding geven, maar dat liep niet helemaal lekker. Hendrika schatte goed de situatie in en maakte ook keuzes voor mij die ik op dat moment zelf niet goed kon maken. Bijvoorbeeld om even rust te nemen en te gaan kolven. Dan wordt door het fantastische team van kraamzorg Zuidwolde op de zondag ochtend even een kolf geregeld. Hendrika vermoedde dat de tongriem van onze dochter te strak was. Na beoordeling van verloskundige en lactatiekundige is hij gekliefd. Borstvoeding ging toen eventjes wat beter maar al snel was het weer helemaal mis. Op advies samen met Hendrika toch maar een afspraak gemaakt bij de Tongriem Kliniek in Groningen. Daar bleek inderdaad dat de tong riem en lip riem veel te strak zaten. Toen ik op de laatste dag er voor koos om te stoppen met borstvoeding steunde Hendrika mij hier voor de volle honderd procent in. Super fijn om zo’n iemand naast je te hebben als je net moeder bent geworden.

Daarnaast was Hendrika ook heel fijn in de omgang en vond ik het super gezellig met haar. Ze maakte het huis netjes aan kant en aan eten (lekkers) geen gebrek! Ook het contact tijdens en na de kraamweek is heel fijn. De mogelijkheid dat je hun altijd om advies kan vragen is erg prettig.

Groetjes Harry, Hanneke en Edith Stevens


recensie kraamzorg zuidwolde

Wij hebben een super kraamweek gehad met Hendrika. Wat een lieve vrouw! Ze voelde mij precies aan. Als ik mij even niet zo goed voelde zag ze het direct. Precies wat ik nodig had. In alle rust werd ons alles geleerd wat we moesten weten om voor ons eerste kindje te zorgen. Heel fijn ook hoe ze mee denkt in dingen die niet gaan zoals het moet. Wij hebben het echt als zeer prettig ervaren dat ze bij ons was in de kraamweek. Zeker een aanrader.

 


recensie kraamzorg zuidwolde

Op 16 november is onze zoon Julian geboren. We hadden gekozen voor kraamzorg Zuidwolde, omdat het een kleinschalige organisatie is plus dat we allerlei positieve verhalen hoorden.

In onze kraamweek kwam Dikkie. Dikkie is prettig in omgang. Rustig, sociaal en vriendelijk, maar zegt ook waar het op staat als dat nodig is (bijvoorbeeld om rustig aan te blijven doen tijdens het herstel). Dikkie kwam ons, de dag dat we thuis kwamen helpen met opstarten en ging pas naar huis toen het voor ons prettig voelde. De dagen erna heeft Dikkie ons erg ondersteund in allerlei zaken, zoals het geven van borstvoeding, de verzorging van Julian, het huishouden en noem het maar op. Ze zat eigenlijk geen moment stil en deed er alles aan om het ons zo fijn en comfortabel mogelijk te maken. Ook was Dikkie na werktijd en zelfs na de kraamweek te bereiken voor vragen. Dat deze mogelijkheid er was, was erg fijn.

w We vonden het jammer dat de week er zo snel op zat en we het ‘alleen’ moesten doen. Maar door alle dingen waar Dikkie ons wegwijs heeft gemaakt is dat allemaal goed gekomen! Kraamzorg Zuidwolde zullen wij zeker aanraden voor een fijne kraamweek.

 


recensie kraamzorg zuidwolde

8-11-2019 is yorick ons 2e kindje geboren en is Hilly bij ons wezen kramen. Dit had ze bij onze eerste ook gedaan dus super fijn dat ze er ook deze 2e keer was!

S avonds bij thuiskomst heeft Hilly heel fijn geholpen met opstarten zo dat we gerust de nacht in konden. Het voelde meteen weer fijn en vertrouwd, alsof ze nooit weg was geweest. Ook de omgang met onze 3 jarige dochter was heel fijn het ijs was bijna meteen gebroken tussen hun en Hilly had er 8 dagen een kleine helper bij, en wat werd ze er op een fijne vrijblijvende manier bij betrokken.

De eerste dagen hebben we er samen alles aan gedaan om de voeding opgang te krijgen. En wat was/ben ik blij met hilly's geduld en ervaring anders had ik waarschijnlijk de handdoek in de ring gegooid en de fles gepakt hoe graag ik ook borstvoeding had willen geven. De dagen erna begon alles lekker te lopen en hebben we een super gezellig maar ook informative week gehad. Hilly stond altijd voor ons klaar en we konden haar altijd bereiken mochten we dat willen, dat geeft een heel fijn gevoel en laat zien met hoeveel passie en liefde ze dit werk doet. Hilly en kraamzorg zuidwolde bedankt dat alles zo fijn geregeld was!

 


recentie kraamzorg zuidwolde

Eind oktober zijn wij de gelukkige ouders geworden van Jurre! Toen ik net zwanger was hoorde ik positieve berichten van kraamzorg Zuidwolde vandaar dat we niet verder hebben gezocht en ons daar hebben aangemeld. Nadat we in het ziekenhuis zijn bevallen mochten we de volgende ochtend naar huis. Als gezin zijn wij best op onze vrijheid gesteld en hadden geen idee hoe we een kraamverzorgster in huis zouden ervaren. We hadden Monique nog maar net gebeld of daar stond ze al op de stoep! Het voelde meteen vertrouwd en Monique gaf mij het vertrouwen als nieuwe mama! Geduldig, lekker praktisch en niet te moeilijk denken, ik hou ervan! Ook onze al wat oudere zoon werd volop betrokken bij de verzorging van Jurre. Van in bad doen tot samen op de fiets taart halen! Tijdens de kraamweek ging het ineens hard achteruit met mijn gezondheid, door het super vlotte handelen van Monique is erger voorkomen waar we nog elke dag nog dankbaar voor zijn! Na mijn ziekenhuisopname hebben we nog extra kraamhulp gehad en is Monique nog een paar dagen bij ons geweest. Ook na de kraamweek kon ik met vragen terecht, fijn! Al met al hebben wij het als heel prettig ervaren, Monique bedankt voor alles!

 


recentie kraamzorg zuidwolde

Na de geboorte van onze zoon Senn hebben we Monique de Wolde van Kraamzorg Zuidwolde als kraamverzorgster gehad. Na het prettige intake-gesprek met Dikkie van de Berg, was ook de samenwerking met Monique prima en naar tevredenheid. Monique is evenwichtig, reëel en oprecht, en voor ons als kersverse ouders was dat erg fijn om ritme en vertrouwen te krijgen. Ze leeft zich in in onze situatie, en heeft ons goed geholpen met bruikbare tips. Wij zouden Kraamzorg Zuidwolde zeker aanraden.

Paulien, Jeroen en Senn Katerberg


recentie kraamzorg zuidwolde

Op 21 september 2019 zijn wij ouders van onze mooie dochter geworden. Na een heftige bevalling mochten wij na 2 dagen eindelijk naar huis. En hielp Hendrika ons opstarten. Wat fijn was het dat jij er al snel was, toen we om 20.00u thuis kwamen. Die avond hielp je ons op weg en ging pas voor dat alle vragen beantwoord waren en dat we met een gerust hart de nacht in konden gaan. Je hebt me geholpen met de Borstvoeding die niet opgang wou komen. Wat na deze week als een tierelier ging.

We hebben een leuke week gehad. Als we nu vragen hebben weet ik dat ik je zo een appje kan sturen. We willen je bedanken voor een super gezellige kraamweek met het gevoel als of we elkaar al jaren kenden.

Groetjes Jan, Angela en Robin


recentie kraamzorg zuidwolde

Wat hebben wij een onwijs leuke tijd gehad met onze kraamverzorgster Hendrika. Bij onze eerste dochter had ze ons een heerlijke kraamweek bezorgd, en gelukkig mocht het zo zijn dat ze ook bij onze 2de dochter kon komen kramen. En het was weer een feestje. Elke ochtend was ik blij als ik de deur hoorde en zij naar boven kwam, ik heb veel uitleg gehad over de verzorging, waarbij ze echt de tijd nam en al mijn vragen beantwoorden, super geholpen met de borstvoeding wat ik ook erg belangrijk vond. Buiten de geweldige zorg voor mij en de kleine, jij voelde zo goed aan hoe wij als gezin in elkaar zitten en paste daar de zorg op aan maar ook jijzelf paste helemaal bij ons als gezin. Dat maakte de kraamweek heel ontspannen en vertrouwd en bij beide kinderen een week waar we met een glimlach en warm gevoel aan terug denken. Een topper als kraamzorgster!!!

Liefs Matthijs, Jessica, Kate en Liv.


recentie kraamzorg zuidwolde

Ik was nog maar 12 weken zwanger toen we de keus moesten maken welke kraamzorg we wilde, ik had er nog helemaal niet over na gedacht, maar toevallig was mijn schoonzusje bevallen en zij hadden een hele goede ervaring gehad met kraamzorg Zuidwolde, toen was voor ons de keus snel gemaakt, en gingen ook wij voor kraamzorg Zuidwolde.

6 oktober ben ik bevallen van onze zoon Aron, wij hebben na de geboorte gelijk de kraamzorg op de hoogte gebracht van de geboorte en dat wij dezelfde avond nog naar huis zouden komen, zij gaven gelijk aan dat onze kraamhulp Hendrika, onze avond zou opstarten en alle ins en ouds zou vertellen over het doorkomen van de eerste nacht, wij waren op dat moment nog een leek op dat gebied, dus dat gaf ons een heel fijn gevoel.

Wat hebben wij een fantastische week gehad, heel veel geleerd, Hendrika gaf ons veel tips waar we ook echt wat aan hebben gehad, want als ouders van een eerste is alles nog spannend en nieuw, Hendrika gaf ons de ruimte en de rust om dit allemaal te leren, ze was een luisterend oor en hebben ook ontzettend veel lol gehad met z'n allen. het is bijzonder wat voor band je creëert in 1 week. Wat hebben wij het getroffen met een kraamhulp zoals jou Hendrika.

kraamzorg Zuidwolde ontzettend bedankt voor de goede zorgen, de leuke/leerzame avonden die jullie hebben georganiseerd en natuurlijk een grote dank aan Hendrika die ons een geweldige kraamweek heeft bezorgt.

veel liefs Arend-jan, Beaudine en Aron


recentie kraamzorg zuidwolde

Op 19 juli 2019 zijn wij trotse ouders geworden van onze zoon Sepp. Na een zware bevalling is Sepp uiteindelijk geboren via een keizersnede. Toen we na 1,5 dag thuiskwamen, was Dikkie er om ons op thuis op te vangen. In het ziekenhuis kon ik mij nog niet zelfstandig redden met de borstvoeding, dus we vonden het best spannend om naar huis te gaan. Dikkie zorgde er met al haar geduld voor dat we ons binnen een dag zelf konden redden met de borstvoeding. Ze nam uitgebreid de tijd voor ons en had alle geduld voor het beantwoorden van onze vragen, ook ‘s avonds via de app. Zelfs in onze bloedhete kraamweek met temperaturen tussen de 35 en 40 graden, verzorgde Dikkie het hele huishouden. Ze heeft ervoor gezorgd dat wij een hele onbezorgde kraamweek hebben gehad waarin we lekker samen konden genieten! We vonden het heel fijn dat we ook na de kraamweek nog met vragen bij haar terecht konden. Toen we na 2 weken met Dikkie appten omdat we nog een paar vragen hadden, kwam ze zelfs diezelfde avond nog even weer langs om ons te helpen. Nog steeds vraagt ze weleens hoe het gaat en kunnen we met al onze vragen bij haar terecht. Dikkie, bedankt voor alles!

Leroy, Marijn & Sepp


recentie kraamzorg zuidwolde

Na een positieve ervaring met kraamzorg Zuidwolde bij de geboorte van onze 2de dochter, was de keus ook deze keer weer snel gemaakt!

17 juli is onze zoon en broertje geboren. Toen wij 17 juli rond 16:30 thuis kwamen kwam Hendrika bij ons. Ze hielp ons op weg die middag/avond. Hendrika ging pas weg bij ons als er geen vragen meer waren. Ze gaf duidelijk aan als er in de avond nog vragen zijn of in de nacht mag je mij altijd bellen of een app sturen hoor. Dit gaf ons een fijne gevoel. Al is het de 3de de eerste dagen zijn best wel even spannend met zo klein baby in huis.

Wat hebben wij een top week gehad met onze zuster Hendrika. De grote zussen betrok ze overal bij zodat de zussen zich ook erg speciaal voelden en de laatste dag kregen de zussen ook nog een diploma van Hendrika. Hendrika is een lieve vrouw en is goed in haar vak, weet waar ze het over heeft bijvoorbeeld borstvoeding, wat te doen met erg warm weer (bijna 40 graden) en ook het huis nog aan kant! Het leek of wij Hendrika al jaren kenden.

Wat is de week snel voorbij gegaan. Grote zus moest wel even huilen toen Hendrika in de auto stapte. Mam ik vond het zo gezellig met haar en wie maakt mijn haren nu zo mooi! Hendrika maakte elke ochtend grote zus haar haren zo mooi. (invlechten)

Wij kijken erg positief terug op deze kraamweek met dank aan Zuster Hendrika. Hendrika Bedankt! Dikke kus van de grote zussen en een knuffel van de kleine man.

Groetjes Stefan, Willmieke Gélize, Hilliene en Jarrie Booij


recentie kraamzorg zuidwolde

Lieve Monique,

Wat komt er veel op je af als je voor het eerst papa en mama wordt en wat is het dan fijn als je een kraamverzorgster krijgt als jou!

Om 23.00 uur kwamen wij thuis uit het ziekenhuis en stond jij al voor ons klaar om ons de eerste nacht door te helpen. Wat was dat fijn! Je bent zelfs tot 1 uur s nachts gebleven om ons met vertrouwen de eerste nacht in te laten gaan. ‘S morgens vroeg was je daar alweer, opgewekt en vrolijk als altijd!

Ook de rest van de week was niets je teveel gevraagd. Was gewassen en gestreken in de kast, stofzuiger door het huis, badkamer schoon en fris. Wat ben jij een topper! Heel erg bedankt voor je goede zorgen en de gezellige gesprekjes!

Groetjes Bert, Linda en Vera


recentie kraamzorg zuidwolde

Hilly wat een leuke vrouw. Echt super dagen gehad met veel tips. Echt een aanwinst.

Groetjes van Miranda van Sas


recentie kraamzorg zuidwolde

Monique, ontzettend bedankt voor de geweldige kraamtijd. We hebben veel gelachten en van je geleerd. Als liam een broertje of zusje krijgt weten we bij wij we moeten zijn. Super super super bedankt

Robert, Kirsten en Liam Braamskamp


recentie kraamzorg zuidwolde

Kelly was in onze kraamweek een baken van rust. De zorg werd aangepast aan wat nodig was. Dus geen standaard riedel, maar maatwerk. Samen kijken en zoeken, wat laat dit kleine mannetje zien en wat zou er goed zijn. Voor ons zoontje van 2 jaar was Kelly tussendoor ook nog eens een fijne speelkameraad.


recentie kraamzorg zuidwolde

23 juli zijn wij trotse ouders geworden van een dochter en mochten wij Hendrika als kraamverzorgster hebben. Wat hebben wij onwijs genoten van haar aanwezigheid! Ontbijtjes in de ochtend, fijne communicatie, humor en serieus wanneer het nodig is! We kregen veel tips en konden hier echt wat mee. Hendrika bedankt voor de leerzame en gezellige week samen!

Kraamzorg Zuidwolde; ontzettend bedankt dat jullie met man en macht ervoor gezorgd hebben dat we bij jullie terecht konden, ondanks dat er eerst eigenlijk geen plek meer was! We vonden het super fijn dat jullie je zo voor ons hebben ingezet!

Veel liefs Jorian, Shari en Jasmijn


recentie kraamzorg zuidwolde

Lieve Hilly,

Wat een verademing was alle hulp die je tijdens onze kraamweek hebt geboden. Een ontspannen, liefdevolle en relaxte sfeer heeft ervoor gezorgd dat wij veel hebben geleerd van jou en jouw professionele tips zullen de komende tijd goed van pas komen. Wij hebben jouw hulp als zeer prettig ervaren en danken jou voor deze TOP kraamtijd!

Veel liefs, Niek, Jennifer & Lieke


recentie kraamzorg zuidwolde

Al tijdens het intakegesprek hadden wij een hele fijne klik met Monique. Door haar liefdevolle toewijding kijken wij terug op een geheel onbezorgde kraamweek!

Werkelijk niets was haar te veel. Elke ochtend om 08:00 kwam ze zachtjes binnen. Eerst even de nacht evalueren, daarna verzorgde ze een ontbijtje op bed voor moeder én vader. Hop hop daarna de wasmachine vol, vaatwasser leeg, ondertussen vloog ze met de stofzuiger het hele huis door en daarna dronken we gezellig samen boven koffie.

Monique is wat ons betreft een absolute aanwinst voor elke kraamweek. Bij haar ben je in vertrouwde handen voor een goed begin!

Monique, nogmaals heel hartelijk dank voor al je goede zorgen!


recentie kraamzorg zuidwolde

Vanaf het moment dat Monique binnen kwam was de sfeer fijn. Je kraamperiode is een mooie en emotionele ervaring, het is fijn dat je dan iemand om je heen hebt die het overzicht houd en alles in goeie banen leidt. Zelfs als de stuwing s avonds zo heftig was en ik wat ondersteuning nodig had met de borstvoeding, kwam Monique extra langs. Oftewel super fijne zorg op maat.

Groetjes, Aline


recentie kraamzorg zuidwolde

Wij hebben super genoten van de goede kraamzorg van Monique en Dikkie! Er is heel goed voor ons gezorgd en ze waren beide ook erg ervaren en dat vonden wij fijn. Het leuke was dat Monique ook bij mijn schoonmoeder is geweest voor mijn man, 25 jaar terug. Dat was wel heel bijzonder! Al met al kijken we terug op een geweldige kraamweek! Super bedankt dames!

Hartelijke groet Mercedes, Arjen en Hailey Doldersum


recentie kraamzorg zuidwolde

Wij kijken met een goed gevoel terug op de kraamweek. Een week waarin we veel hebben gehad aan de goede zorgen en ondersteuning van Dikkie. Zij stond deze week voor het hele gezin klaar. Ze had gelijk vanaf het begin een goede klik met onze zoon van 3 en dat deed ons goed. Iedere dag keek hij er weer naar uit dat Dikkie kwam en toen de week voorbij was, moest hij er weer erg aan wennen dat Dikkie niet meer bij ons kwam. Ook wij vonden het fijn dat Dikkie er was. Het voelde vertrouwd en ze zorgde ervoor dat wij rustig konden wennen aan onze nieuwe gezinssituatie. Enorm bedankt voor de goede zorgen!!

Groetjes Jostein, Mirjam, Daven en Julan


recentie kraamzorg zuidwolde

Tijdens de intake voor onze kraamzorg hebben wij aangegeven veel aandacht te willen laten uitgaan naar onze 4-jarige zoon. Hij kreeg een zusje. Een mooie gebeurtenis, maar niet één zonder gevolgen voor ons en voor hem. Bijzonder en fijn hoe Kraamzorg Zuidwolde hierop geacteerd heeft door kraamverzorgster Kelly naar ons te sturen.

De kernwoorden waarmee de kraamzorg van Kelly zijn te omschrijven: lief, geduldig, deskundig en helder. Als ervaren moeder van zelf twee kinderen hielp Kelly mijn vrouw heel goed met het goed oppakken van de borstvoeding aan onze dochter, maar was zij ook een speelkameraadje voor onze zoon. Dit gaf ons de ruimte de boel op orde te krijgen en elkaar en ons uitgebreide gezin meer aandacht te geven. De kunst bij een groter gezin is niet alleen de zorg voor het nieuwe leven, maar ook het bewaken van de balans in de aandacht naar iedereen in het gezin. Hier is door Kelly met raad en daad in voorzien.

Speciaal willen wij nog noemen is de rust die Kelly heeft. Een baken in een hectische week en vooral nuttig omdat in deze cruciale periode de borstvoeding op gang gebracht moet worden. Dit is bij ons door onze mooie dochter en mijn lieve vrouw gelukt, maar ook dankzij de rustige en overzichtelijke uitleg van Kelly hierbij.

Kelly, bedankt voor de mooie tijd!


recentie kraamzorg zuidwolde

Onze kraamweek zit er weer op. Wij willen Dikkie ontzettend bedanken voor deze fijne kraamtijd. Wij vonden het erg fijn dat zij weer bij ons kon komen. De 1e keer dat ze bij ons kwam kramen moest ik erg wennen dat alles voor ons werd gedaan. Deze keer heb ik echt van deze fijne periode kunnen genieten dankzij haar. Ze liet mij wel mijn ding doen en tegelijkertijd gaf ze ook aan dat ik mijn rustmomenten moest pakken. Ook vonden wij het erg prettig dat jij veel aandacht besteedde aan Mason. Het was ook fijn te weten mocht er wat zijn dat wij jou ten alle tijden konden bereiken.

Wij wensen jou/jullie nog heel veel werkplezier en dat iedereen net zo van de kraamtijd mag genieten als dat wij gedaan hebben.

Veel liefs Roy, Patricia, Mason & Yara.


recentie kraamzorg zuidwolde

3 juni 2019 zijn wij voor de 2e keer trotse ouders geworden van een prachtige zoon Aron. Hilly kwam bij ons kramen en heeft ons geheugen even weer goed opgefrist. Ik heb heerlijk relaxt kunnen genieten van Aron tijdens de kraamweek. Ook onze oudste zoon vond het erg gezellig samen met Hilly. Samen een rondje fietsen en lekker even buiten spelen. Kraamzorg Zuidwolde is echt een aanrader!

Bedankt voor de fijne kraamweek!

Liefs Arjen, Kirsten, Julian en Aron.


recentie kraamzorg zuidwolde

Na de positieve ervaring met kraamzorg Zuidwolde bij de geboorte van onze 3e, was de keus ook deze keer weer snel gemaakt!!

Tijdens de bevalling was Dikkie aanwezig, dit was erg prettig en voelde me op me gemak bij haar. We hebben een goede start gemaakt.

De volgende dag kwam Hendrika bij ons. Wat hebben we een top week gehad met haar! Ze nam alles uit handen waardoor het voor ons echt genieten was van Noël, maar ook van elkaar als gezin. De andere kinderen betrok ze overal bij, ze vonden het elke dag weer een feestje. Dit vond ik een van de belangrijkste dingen, maar het ging zo natuurlijk allemaal. Hendrika is een lieve vrouw, weet wat ze moet doen en heeft ons goed begeleid bij de borstvoeding, waardoor dit deze keer ook goed liep! En dan is de kraamweek alweer voorbij.. en kijken we terug op een super geslaagde week! Lieve Hendrika en iedereen van kraamzorg Zuidwolde bedankt!!!


recentie kraamzorg zuidwolde

En dan zit de kraamweek er al weer op. Wat is Hendrika toch een goede kraamverzorgster en mooi persoon. Niet alleen heeft ze goede zorg te bieden, ook vinden wij in haar een luisterend oor. De week is voorbij gevlogen. Ze heeft mij heel goed geholpen om de borstvoeding te laten slagen bij ons eerste kindje, en ook nu bij Lauren, is de borstvoeding super op gang. En zie ik met vertrouwen tegemoet dat het weer een succes zal zijn.

Wij gunnen iedereen een kraamhulp zoals Hendrika. Een echte toegevoegde waarde.

Lieve groet van Carola, Martijn, Veerle en Lauren


recentie kraamzorg zuidwolde

Tijdens het intake gesprek met Monique, hadden we direct al een goed gevoel bij Kraamzorg Zuidwolde. Het voelde persoonlijk en vertrouwd.

In de kraamperiode heeft Hendrika dat gevoel zeker waar gemaakt. Dankzij haar kunnen voor altijd terug kijken op een ontspannen en gezellig week. Dat is heel waardevol voor ons. Naast de nuttige tips, vonden we het heel bijzonder hoe Hendrika onze andere kinderen bij de zorg van de jongste betrok. Voor ieder in het gezin had ze de juiste aandacht. Daardoor hebben we ook echt allemaal kunnen genieten van de kraamtijd. Nogmaals ontzettend bedankt!

Groetjes, Douwe, Rineke, Jente, Derk, Reinier en Marinus


recentie kraamzorg zuidwolde

Op 02-04-2019 is onze dochter geboren. Ons eerste kindje. Erg spannend allemaal dus.. Monique was ook aanwezig tijdens de bevalling en heeft echt super goed geholpen en stond klaar om te helpen waar nodig. De volgende dag mochten we aan het einde van de middag weer naar huis na een onverwachts nachtje ziekenhuis. Monique kwam gelijk hier naartoe om ons te helpen ‘opstarten’. Hier waren we erg blij mee! De kraamweek is erg plezierig verlopen, je gaf ons zoveel goede informatie en hebt ons echt laten genieten! Je bent een harde werker met erg veel ervaring. Monique, heel erg bedankt voor alles en hopelijk tot de volgende keer!

Liefs van Bart, Géranda en Tes


recentie kraamzorg zuidwolde

Ik heb gekozen voor Kraamzorg Zuidwolde omdat een vriendin mij vertelde dat een vriendin van haar en haar nichtje beide heel erg positief waren over hen. Dat was voor mij voldoende om me bij hen aan te melden. Toen het zo ver was, heb ik idd zelf ook mogen meemaken hoe fantastisch hun zorg is. Monique was onze kraamhulp. Ze is een keiharde werkster, maar dat was niet het voornaamste. Ik voelde me vooral direct op mijn gemak wat heel belangrijk is in je kraamweek. Ze is heel kundig, open, spontaan, gezellig en enorm betrokken. Ik kon me eigenlijk geen betere kraamhulp wensen. Voornamelijk daardoor kijk ik met warme gevoelens terug op mijn kraamweek....een fijne tijd.


recentie kraamzorg zuidwolde

Op 07-02-2019 is onze dochter Faye geboren. Ons eerste kindje en dat is best spannend wanneer je beiden geen idee hebt hoe je een luier moet verschonen. Gelukkig kwam Dikkie bij thuiskomst na een half uur aanrijden en het voelde alsof ze er altijd al is geweest. Ze nam gelijk de boel uit handen, neemt alle tijd voor de verzorging van moeder en dochter en was vanaf het eerste moment vriendjes met de hond. Wij hebben de manier van werken als zeer plezierig ervaren, de rust, betrokkenheid, gezelligheid, nuchterheid en fijne adviezen hebben dit een onvergetelijke week gemaakt. Ook na de kraamweek bleef je betrokken en hebben wij meerdere malen contact gehad en onze vragen kunnen stellen.

Lieve Dikkie, dat ik je met tranen in mijn ogen heb staan uitzwaaien de laatste dag zegt genoeg denk ik. Nogmaals bedankt voor alle goede zorgen!

Liefs, Loice, Matthe en Faye


recentie kraamzorg zuidwolde

Wij hebben net de kraamperiode afgesloten met een geweldige kraamverzorgster Hilly. Vanaf de dag dat wij uit het ziekenhuis kwamen heeft ze ons super geholpen veel tips gegeven. Maar wat voor mij het aller fijnst was hoe relaxt alles ging het gevoel van rust en liefde wat wij kregen. Milian heeft net zo genoten als papa, mama en beide dochters. Wij gaan hilly ontzettend missen ze is een TOP kraamverzorgster.


recentie kraamzorg zuidwolde

KRAAMZORG ZUIDWOLDE
Een klein bedrijf met fijne mensen, bij vragen goed bereikbaar. Dat vonden wij prettig

Het intakegesprek was fijn, alles werd aan herinnerd, want ook al was het onze 2e kindje, je vergeet wat je allemaal moet hebben en regelen moet.

Onze kraamperiode hebben we als zeer prettig ervaren.. Wij hadden Hilly, zij is ontzettend lief, begripvol en legt fijn dingen uit.. Ondanks dat het ons 2e kindje is hebben wij nog weer veel geleerd! Ook was ze erg lief voor onze oudste dochter en betrok haar overal bij, bij het wassen en aankleden en de rest van de verzorging. Wij raden dan ook zeker aan iedereen om kraamzorg Zuidwolde te nemen als zij zwanger zijn!

Groetjes familie Kloosterman


recentie kraamzorg zuidwolde

Dikkie is de hele kraamweek + 2 extra halve dagen bij ons geweest. Wat hebben we veel meegemaakt en elke keer stond je dag en nacht voor ons klaar. Je hielp ons waar je kon en bent erg betrokken geweest. Er was goed contact en overleg met verloskundigen en lactatiedeskundige wat erg fijn was. We hebben gelukkig ook veel gelachen tijdens de kraamweek en het was gezellig met je! Je bent een harde werker met veel ervaring. Je hebt ons vertrouwen gegeven als ouders!!

Heel veel liefs van Niek, Michelle en Zoë


recentie kraamzorg zuidwolde

Lieve Hendrika,

Wij willen jou enorm bedanken voor de geweldige liefdevolle en warme kraamtijd. Onze dochter van 6 heeft extra kunnen genieten van deze enorme verandering in ons gezin, mede dankzij jou. Nooit was zij te veel... en telkens betrok je haar bij de verzorging van onze zoon Cas. Of bracht en haalde je haar van school. Wat natuurlijk super bijzonder is, want dan was ze zo trots! Jij was dan haar bewijs dat er een broertje geboren was. Hoe schitterend!

Ook wij hebben enorm genoten van je. Van de mooie intense gesprekken die we gevoerd hebben tot aan de heerlijke verzorging.

Dankjewel dat je ons gezin hebt laten inzien dat we het weer prima zelf kunnen... maar toch wordt er nog vaak even aan je gedacht en over je gesproken. Omdat we je stiekem toch nog wel een beetje missen.

Dankjewel voor je inzet... en de goede nazorg! Succes met alles wat je nog gaat doen. En veel plezier met de nieuwe gezinnen!

Liefs Guus, Annika, Sofie en Cas


recentie kraamzorg zuidwolde

Lieve Dikkie!

We waren erg blij dat je bij ons kon kramen na de geboorte van onze zoon Sam. We hebben een ontzettend fijne kraamweek gehad, dankzij jou!

We waren erg blij met al jouw hulp, je geduld en je gaf ons vertrouwen en goede adviezen, bedankt hiervoor!! Daarnaast had je ook al snel door dat Sam zijn tongriempje tekort was. We waren erg blij met je oplettendheid, het gaat nu stukken beter.

Nu na de kraamweek kunnen we nog steeds met vragen bij je terecht en vraag je af en toe hoe het met ons gaat! Dit vinden we erg fijn!

Nogmaals bedankt voor de fijne week en gezellige tijd. We wensen iedereen zo'n fantastische kraamverzorgende! En wie weet, tot de volgende keer!

Liefs Floris, Iris en Sam


recentie kraamzorg zuidwolde

Op 23-02-2019 is onze zoon Siem geboren. Monique is bij ons geweest in de eerste week. Mede dankzij haar hebben we een super fijne kraamweek gehad! Monique heeft veel kennis en ervaring, we hebben veel van haar geleerd. We konden met al onze vragen bij haar terecht en nog steeds mogen we haar benaderen als we vragen hebben. Ze is een harde werker, verzorgde Siem en mama en daarnaast ook het hele huishouden en de kraamvisite. Monique voelde goed aan wat we nodig hadden. Het voelde veilig en vertrouwd en het was erg gezellig met haar! Dank je wel Monique, fijn dat je er was tijdens deze mooie, bijzondere periode in ons leven!

Liefs van Karin, Frank & Siem Cohen


recentie kraamzorg zuidwolde

Bij de geboorte van de eerste hadden wij ook Monique van kraamzorg Zuidwolde. Hier keken wij op een zeer positieve ervaring terug. Toen we wisten dat we in verwachting waren van de tweede, was de keuze voor de kraamzorg snel gemaakt en kozen we weer voor Kraamzorg Zuidwolde. Het was weer een fijne kraamtijd. Monique zorgde ervoor dat we niets te kort kwamen, als we vragen hadden konden we altijd bij haar terecht en ze nam ook de tijd voor ons. Onze oudste zoon werd ook overal bij betrokken, wat erg mooi was om te zien en ook schonk Monique aandacht aan hem, zoals even lekker gezellig samen naar buiten naar de speeltuin. We kijken weer terug op een fijne en liefdevolle kraamweek.

Groetjes Monique en Henjo


recentie kraamzorg zuidwolde

Op 25 januari ben ik bevallen van onze zoon Vincent. Ik had Dikkie bij de bevalling en dat vond ik heel prettig en vertrouwd omdat wij al elkaar hebben ontmoet tijdens het intakegesprek en ik vond haar toen gelijk een heel fijn persoon. Het was de bedoeling dat ik in het ziekenhuis zou bevallen, maar omdat alles heel vlot ging moest ik toch thuis bevallen.

Wij hadden bij de geboorte van onze dochter Christa Hilly als kraamhulp en wij wilden graag dat ze weer bij ons kwam omdat we zo blij met haar waren. En ja hoor dat kon allemaal! Een geweldig professional, nuchter en ervaren en een oprecht aardig mens van wie je heel veel kunt leren over de verzorging van je pasgeborene en hoe je alle uitdagingen over borstvoeding geven tegemoet komt. Ze was zelfs in haar vrije tijd beschikbaar voor vragen via Whatsapp wat mij veel rust gaf.

Ze verwende ons met heerlijke ontbijt in bed en een overheerlijke lunch! Ons huis was spic en span als Hilly er geweest was!

Ook kon ik met Hilly over van alles en nog wat praten, als ik mij een dagje niet zo lekker voelde was zij er voor mij en voelde ik mij gesteund door haar. Ze had ook een klik met onze Christa, die al bijna 4 jaar is! Ze speelden samen als ik lekker lag te slapen. Heerlijk was dat!

Ik kijk met een glimlach op mijn kraamweek terug! Jammer dat het zo kort was, maar oh wat fijn dat het zo leuk was!

Bedankt Hilly en Dikkie! Ga zo door!


recentie kraamzorg zuidwolde

Hilly was bij ons in de kraamtijd. Mede dankzij haar hebben wij een fijne tijd gehad. Hilly is zorgzaam, duidelijk in het geven van informatie en betrouwbaar. Daarbij is zij erg betrokken en goed bereikbaar, wat ons een veilig gevoel gaf. Bedankt kraamzorg Zuidwolde!

Groetjes Cynthia


recentie kraamzorg zuidwolde

Lieve Monique

26 december 2018 2de kerstdag zijn wij bevallen van onze dochter Lieve. Monique kwam bij ons thuis en heeft ons de kraamweek goed door geholpen.

Ze nam alle taken op zich van stofzuigen etc. tot het verzorgen van Lieve en moeders. We waren heel blij met Monique als we vragen hadden konden we altijd even een appje sturen en kregen dan ook meteen antwoord. Ook nu als we nog vragen hebben dan mogen we haar appen.

Wij willen Monique bij deze dan ook hartelijk danken voor de kraamweek en de heerlijke oliebollen die we kregen ;-)

Veel Liefs, Frank, Malissa en Lieve Tuit


recentie kraamzorg zuidwolde

Op 25 januari 2019 ben ik in het Ziekenhuis Zwolle bevallen van onze dochter Evi, op de derde dag mocht ik naar huis en maakte ik kennis met de kraamverzorgster Monique de Wolde. Monique is van zondag t/m vrijdag bij ons geweest en dit is zeer goed bevallen. Monique is een zeer kundige kraamverzorgster en geeft veel en nuttige informatie. Ze heeft me goed op weg geholpen en was ook zeer flexibel in hoe we de uren wilde verdelen in de week vanwege de afwezigheid van mijn man.

Al met al waren wij zeer tevreden, een dikke tien!

Vriendelijke groet, Roelof, Jesca en Evi Wemmenhove


recentie kraamzorg zuidwolde

Lieve Hilly,

We zijn alweer bijna een half jaar verder, wat gaat dat toch allemaal snel!

28 augustus ben ik bevallen van onze dochter, Evelien. Na een nachtje ziekenhuis, mochten we de volgende dag naar huis. En Hilly zou komen. We hadden natuurlijk geen idee wie ze was dus we waren heel benieuwd.

Maar toen Hilly er was, was het gelijk goed. Een heel vertrouwd gevoel, en zij zorgt ervoor dat je je gewoon goed voelt, ook voor mijn man was dat zo, die werd ook goed verzorgd.

Hilly kijkt gewoon heel nuchter naar dingen, weet wat ze doet, en blinkt van ervaring. Door omstandigheden 2 dagen langer kraamhulp gehad, wat gelijk ook een geluk bij een ongeluk was, want zo was Hilly nog 2 dagen langer bij ons. (stiekem toch wel heel fijn). En natuurlijk heel veel geleerd van Hilly. Vooral van de borstvoeding heb ik erg veel opgestoken.

Als we er aan terug denken, doen we dit echt met een glimlach. Ook staken we elkaar wel eens de gek aan. Het was gewoon geweldige kraamweek met een lach en een traan. Lieve Hilly, bedankt! Wie weet, tot de volgende keer ;)

Liefs, Rick, José & Evelien


recentie kraamzorg zuidwolde

Lieve Hendrika,

Wat hebben wij genoten van een geweldige kraamweek! En dit allemaal door jou!

Bij onze oudste hebben we doordat we een week in het ziekenhuis moesten verblijven haast geen kraamhulp gehad. Wat hoopten we dat het dit keer, bij ons tweede kindje anders zou zijn.

In het ziekenhuis is ons meisje geboren en gelukkig mochten we dezelfde avond al naar huis. En bij thuis komst om 22:15 stond ze daar, Hendrika! We hadden het niet beter kunnen treffen.

Wat hebben we dankzij jou kunnen genieten van ons kleine meisje, ons nieuwe gezin en al jou goede zorgen. Je hebt ons verwend en geholpen met alle goede zorgen en kennis die jij bezit. Niet alleen luisterde je goed naar onze wensen maar voelde jij ook dingen aan en bood je een luisterend oor.

Onze oudste liep je het hele huis door achterna om jou te helpen, jij speelde hier zo fijn op in. Elke ochtend wanneer hij jou hoorde binnen komen sprong hij uit zijn bed om je te verwelkomen. Maar ook nam je hem af en toe ’s middags onder je hoede zodat ook papa even kon rusten.

Hoe jammer was het dan ook dat de week er op zat. Wat ons betreft had je nog veel langer mogen blijven. Nu na de kraamweek kan ik nog steeds met vragen bij je terecht en vraag jij af en toe hoe het met ons gaat! Zo blijf je toch nog een beetje bij ons en hoeven we nog niet helemaal afscheid te nemen.

Wij wensen iedereen zo’n fantastische kraamverzorgende.

Groet, Bart, Sylvia, Jesse en Demi


recentie kraamzorg zuidwolde

Ik ben 22 november bevallen van onze 2e zoon Ryan. Toen ik thuiskwam uit het ziekenhuis was Dikkie er. Het leek alsof ze al maanden bij ons was. Het was meteen vertrouwd en ik voelde me heel fijn dat zij er was. Een betere kraamhulp had ik me niet kunnen wensen. Ze was geweldig met mijn zoontje Max van 2,5, die natuurlijk ook veel aandacht nodig had. De zorg voor Ryan en mij was ook voortreffelijk. Door Dikkie is mijn borstvoeding goed op gang gekomen en daar ben ik haar heel erg dankbaar voor. Dikkie heeft echt gevoel voor haar werk, dat merk je in alles en in hoe gedreven ze is. Ik kan haar bij iedereen aanraden, en dat doe ik ook zeker!

Veel liefs Renate Jannes Max en Ryan


recentie kraamzorg zuidwolde

En daar was op 1 november onze prachtige zoon. De bevalling liep compleet anders en eindigde met een spoed keizersnede. Tijdens de ziekenhuisopname hadden wij al regelmatig contact met Dikkie en Monique omdat ze vanaf de opname nauw betrokken waren. En dan mag je (gelukkig) de volgende dag naar huis...maar dan?!

Gelukkig kwam Dikkie direct bij thuiskomst ons helpen op te starten en vanaf dat moment waren we iedere dag ontzettend blij met haar hulp/kennis/betrokkenheid/professionaliteit/zorg en gezelligheid! De kraamperiode vloog voorbij maar ondanks we afscheid van Dikkie hadden genomen liet en laat ze ons niet in de kou staan (er komt nogal wat op je af wat je als 'nieuwe' ouders echt van te voren niet weet)en gelukkig is Dikkie daar om ons te helpen of om advies te geven of zelfs om ons naar de juiste mensen door te verwijzen. En zelfs in haar vrije tijd kwam ze hulp bieden waar ze kon... iemand met passie voor haar beroep!

Dikkie nogmaals bedankt! Wij hadden ons geen betere kraamhulp kunnen wensen!

Maarten, Alice en Rez


recentie kraamzorg zuidwolde

Lieve Dikkie,

Woensdag 14 november werd onze lieve kleine Dewi geboren, nadat we al een leuk intake gesprek hadden gehad en je direct ook al met onze eerste dochter Insa in de weer was voelde dit voor ons als heel vertrouwd. Smorgens stond je al om 8.00 uur op de stoep en wist je meteen je draai in ons gezin te vinden, het voelde erg vertrouwd en wij voelden ons gewoon lekker thuis in ons eigen huis. Samen hebben we gelachen en vertelde je heel goed hoe alles al weer werkte met z’on klein meisje er weer bij. We hebben de week echt ervaren als heel erg prettig, Mellanie ik en vooral Insa vonden het erg jammer dat de kraam week erweer op zat. Je bracht Insa naar school, gingen samen wandelen , kijken bij sinterklaas optocht, wat was Insa blij met jou!! Mellanie en ik konden ons geen betere kraamweek wensen dan hoe we deze nu hebben beleefd. Lieve Dikkie heel erg bedankt voor de vele tips, de gezelligheid en dat je vooral ons het gevoel hebt gegeven dat geen vraag teveel was. Namens ons hartstikke bedankt en lieve mensen twijfel niet als je een keuze moet maken, kraamzorg zuidwolde krijgt van ons een dikke 10

Groetjes Jos Mellanie Insa en Dewi Aalfs


recentie kraamzorg zuidwolde

En dan is er de dag van de bevalling. Ook dit keer vindt de bevalling thuis plaats en is o.a. Dikkie hierbij aanwezig. Heel fijn! Nadat bevalling heeft plaatsgevonden en alles goed is verlopen, komt Aafke de rest van de week bij ons. Haar enthousiasme, nuchtere kijk op de dingen, de fijne adviezen die we kregen en als hoogtepunt het spelen van het slagroomspel met de twee dochters, maakten dat wij een super mooie kraamweek hebben gehad! Heel erg bedankt hiervoor!

Groetjes van Perbo, Mariska, Kenja, Noal, Rif


recentie kraamzorg zuidwolde

Lieve Dikkie,

Als je zwanger bent van een tweede denk je (of althans ik dacht .. :-) ) die doe(n) ik/wij er zo ff bij! Helaas blijkt dit inmiddels uit ervaring niet zo te zijn.. Naast zo'n heerlijk klein wondertje heb je ook nr 1, in ons geval een gezellige, opstandige peuterpuber dochter Maud die precies weet wat ze wel en vooral NIET wil! En laten wij het geluk hebben dat wij zo'n geweldige, ervaren en nuchtere kraamhulp als jou hadden. Binnen een paar uur had jij door hoe om te gaan met Maud en draaide je volledig mee in ons gezin. Ik heb het als heerlijk ervaren! Ondanks dat ik niet het doorsnee type kraamvrouw ben (wat toch vooraf in ons kennismakingsgesprek al wel deels duidelijk werd) die wel kan genieten van de hulp en zorg van een kraamhulp, heb ik echt wel volop genoten van jouw aanwezigheid. Jij wist precies hoe je mij moest lezen, hoe ik toch mijn (volgens jouw benodigde) rustmomentjes moest pakken en toch liet jij mij ook weer mijn gang gaan als ik iets in mijn hoofd had wat ik wilde doen. Een geweldig duo als je het mij vraagt! Daarom willen wij jou heel erg bedanken voor de fantastische kraamweek waar wij nog steeds met heel veel plezier op terugkijken! En hoe leuk is het dat je in ons tweelingdorp woont en dat wij jou hopelijk nog veelvuldig tegen mogen komen. Uiteraard staat de deur hier altijd wagenwijd open voor jou, je bent altijd welkom! Nogmaals bedankt voor alle liefdevolle gesprekken, tips, speeluurtjes met Maud, jouw hulp en de goede adviezen! Je bent een TOPPER!!

Veel liefs, Hugo, Leonie, Maud & Mats Kleine.


recentie kraamzorg zuidwolde

Lieve Monique en andere kraamverzorgsters van Zuidwolde, De keuze voor kraamzorg Zuidwolde was snel gemaakt, kleinschalig en persoonlijk. Van te voren hadden we al kennis met jullie gemaakt en dat gaf voor mij een rustig gevoel om te weten wie er over de vloer bij je komt. Na een lange zwangerschap van bijna 42 weken is eindelijk Ryan geboren. Zelfs in de zwangerschap werd er via de app gevraagd hoe alles ging.

Ook heb ik 5 avonden zwangerschapscursus bij jullie gevolgd, wat echt heel erg leerzaam en gezellig was! (en we via de app zelfs nog steeds advies aan elkaar vragen) Na de bevalling in het ziekenhuis moesten we een nachtje in het ziekenhuis blijven. Maar toen we de volgende ochtend thuis kwamen uit het ziekenhuis zat Monique al te wachten op ons. Wat fijn! Je was rustig, je luisterde, je bent flexibel. Je wist wat je moest doen. Combineren van visite ontvangen, mij en Ryan verzorgen, advies geven! Wanneer we vragen hadden konden we je altijd appen/ bellen en dat zelfs na de kraamperiode nog. Geen 1 vraag was te gek voor je. Het voelde vertrouwd en warm. Bedankt Monique voor je goede zorgen, we hebben echt een fijne tijd met je gehad!

Liefs, Rinaldo, Annemarie en Ryan.


recentie kraamzorg zuidwolde

Terugblik op mijn kraamweek.. bijna 5 weken geleden ben ik bevallen van ons 3e kindje. Na thuiskomst kwam kraamverzorgende Kelly bij ons. Wat was dat meteen fijn.. vriendelijk, rustig.. ze dacht met ons mee over bepaalde dingen.. wees me erop toch echt mn rust te nemen.. ( wat je toch minder doet uit jezelf als je al meerdere kinderen hebt lopen).. ze was er voor onze andere kinderen, waarmee ze elke dag even iets leuks ging doen! Het was een gezellige week.. en ik kon echt genieten van mijn gezin. Kelly en dus kraamzorg zuidwolde bedankt, ik zou jullie zeker aanraden !

Liefs Evelien Beugelink


recentie kraamzorg zuidwolde

Lieve Monique,

In 2015 was Monique de kraamhulp bij onze dochter Floor. Drie jaar later fietst Monique opnieuw onze oprit op, want de bevalling van ons tweede kindje is begonnen. Meteen voelde het weer als vanouds. Je was nog niet binnen, of er was al weer dikke pret. Mijn zwager kwam samen met mijn schoonmoeder spontaan langs terwijl ik 5 cm ontsluiting had. Tussen de rugweeën door riep ik dit vrolijk door het raam naar buiten. Waarop mijn zwager toch wel bedenkelijk keek en na een gezellig gesprekje over koetjes en kalfjes weer terug naar de auto ging. Gelukkig is Monique wel wat van ons gewend en kon ze er samen met de verloskundige hartelijk om lachen. Helaas moesten we wegens te veel bloedverlies toch nog met de ambulance naar het ziekenhuis. Nog net in Hoogeveen! Met als resultaat, een kerngezond meisje, Lotte.

De volgende dag kwamen we thuis en was het huis al netjes opgeruimd. Monique heeft een goede balans tussen aandacht voor ons, de gasten en het huishouden. Ze wil alles zelf kunnen en doen... als mijn man de vaatwasser leeg ruimde, kon Monique gerust zeggen dat dat toch eigenlijk haar taak was. Alles deed zij vol passie en gedrevenheid.

Halverwege de kraamtijd merkte ik dat ik er moeite mee had dat het einde alweer in zicht kwam. Daarom probeerden we optimaal van haar aanwezigheid te genieten. Lieve Monique, wat hebben we weer een super tijd met je gehad! Niet alleen wij, maar ook Floor mist jouw vrolijke lach en gezellige praat. Wij wensen jou (en jullie team) al het goeds toe!

Liefs Joost, Rianne, Floor en Lotte


recentie kraamzorg zuidwolde

Lieve Monique, bedankt voor weer een geweldige kraamweek. Met veel passie, liefde en professionaliteit. Top!! De kinderen genoten ook van je aanwezigheid. Bedankt.

Alfred, Emmy,Joep, lisan en Pim.


recentie kraamzorg zuidwolde

5 oktober zijn wij trotste mama's geworden van een prachtige zoon Finn, wij hebben 4 dagen in het ziekenhuis doorgebracht en contact gehad met Monique, dat Hilly bij ons zou komen voor kramen. Eenmaal maandagmiddag thuis gekomen was Hilly er direct en wat was dat fijn, eerst even lekker gezeten, bijgepraat met een kopje koffie, heel ontspannen. Daarna heeft ze ons alles verteld en geleerd/uitgelegd wat we nodig waren en zo konden we een fijne eerste nacht thuis doorbrengen. Elke ochtend kwam Hilly weer bij ons en was er altijd een ontspannen sfeer en werd elke dag weer nieuwe dingen geleerd wat fijn was. Onze kleine vent maakte ook elke dag stappen dankzij de hulp van Hilly, van meer drinken uit de fles naar voeding vanuit de borst, ook toen de borstvoeding even een "dip" had, zorgde Hilly ervoor dat we dit doorpakten en weer goed ging. We kregen nog 2 extra dagen ivm keizersnede en deze waren we ook goed nodig en met de hulp van Hilly zijn we nu als kersverse ouders erg vertrouwd met alles en doet onze zoon het geweldig, het is een tevreden mannetje! Ook niet te vergeten dat onze mopshond Jackson ook erg blij met de aanwezigheid van Hilly was en zij ook veel aandacht aan hem besteedde wat erg fijn en leuk was. Kortom we hebben een super kraamweek achter de rug en zouden Hilly ook zeker bij de volgende graag tijdens de kraamweek willen, het is ons super goed bevallen, een aanrader!

Liefs Manon, Alina, Finn en Jackson


recentie kraamzorg zuidwolde

Lieve Dikkie,

Wat een ontzettend fijne kraamweek hebben we dankzij jou gehad! Toen we 's nachts na de bevalling thuis kwamen was je er al snel om ons te helpen met opstarten en ook de volgende dag was je er weer. Erg fijn dat je de kraamweek ook bij ons hebt afgemaakt. Niks is je teveel, en zelfs buiten je werktijd om vroeg je hoe t ging en konden we je bereiken als we vragen hadden.

We kijken terug op een erg gezellige en leerzame week. Ook Emy (ze bleef je maar Mikkie noemen ;-) ) heeft het erg fijn met je gehad.

Bedankt voor je goede zorgen en de gezellige tijd!

Liefs, Barry, Marianne, Emy en Kenan (en Spicy natuurlijk)


recentie kraamzorg zuidwolde

Vandaag een hele fijne kraamperiode afgesloten met Dikkie. Wat waren wij superblij met al jouw hulp, geduld, harde werk en gezelligheid. Je hebt ons de beste start met Joas gegeven die we maar konden bedenken. Je hield alles goed in de gaten en hebt Jan Willem en later Marloes alles geleerd om zefstandig voor Joas te kunnen zorgen. Zelfs buiten je uren bij ons thuis was je altijd bereikbaar voor tips. We gaan je missen en zijn je heel dankbaar. We zullen je zeker aanbevelen bij anderen.


recentie kraamzorg zuidwolde

Lieve Dikkie,

Wij hebben een ontzettend fijne kraamweek gehad, dankzij jou! Je bent erg zorgzaam, lief en duidelijk, we hebben veel van jou geleerd.

Het was erg wennen toen jij weer weg was, maar als er iets was mochten we altijd contact met je opnemen, hier hebben we dan ook dankbaar gebruik van gemaakt.

Nogmaals bedankt voor de fijne week en wie weet tot de volgende keer ;-)

Liefs, Rick, Sharon en Noël


recentie kraamzorg zuidwolde

Toen ik opnieuw zwanger bleek te zijn was de keus, voor een kraamzorg instantie, snel gemaakt. Geen twijfel mogelijk, kraamzorg Zuidwolde moest het -weer- zijn.

Twee jaar geleden heb ik met Laurens via jullie een geweldige kraamweek gehad. En ook nu, met Colin, kijk ik terug op een fijne kraamweek met wederom Dikkie als kraamhulp. Vanaf moment één voelde het weer vertrouwd en werden de “ins en outs” van een pasgeborene, die in twee jaar tijd toch wel wat waren weggezakt, met een knipoog weer opgefrist.

En wat was je leuk met Laurens! Ook hij kreeg alle aandacht als grote broer. Helpen met de verzorging, wat zelfs diploma waardig was! Samen fietsen, met de watertafel of in de zandbak spelen. De speeltuin of het bos, niets was te gek en Laurens die Genoot met een grote G! Na de kraamweek heeft hij dan ook nog meerdere dagen, ‘s morgens door de brievenbus gekeken, met telkens de vraag…”Waar is Oma/Dikkie nou?

Kortom, door jouw nuchtere aanpak, praktische insteek, je doortastendheid of even een “alles omvattende blik” en zeker niet te vergeten humor oftewel het totale pakket Dikkie, kijk ik, óók ditmaal, terug op een geweldige kraamweek met zijn drieën!!

Dikkie, nogmaals dank voor alle goede zorgen!!

Veel liefs, Bianca, Laurens en Colin


recentie kraamzorg zuidwolde

Lieve Dikkie,

Wat waren wij ontzettend blij dat je weer bij ons kon komen kramen na de geboorte van onze zoon Jip. Ondanks dat het ons tweede kindje is, lijk je toch veel weer opnieuw te moeten leren. Je deskundigheid & geduld hierbij was zo fijn. Ook het vertrouwen dat je hebt gegeven deed ons goed, bedankt hiervoor!

Daarnaast de flexibiliteit in combinatie met de door jou op maat gegeven kraamzorg hebben we erg gewaardeerd. Niets was je teveel!

We vonden het erg spannend hoe Bo zou reageren op alle veranderingen die plots in haar leventje waren gekomen. Dit ging gelukkig zo boven verwachting goed, mede doordat jij haar overal bij betrok.

Zij gaat je heel erg missen... en wij ook!

Veel liefs, Marco, Myranda, Bo & Jip


recentie kraamzorg zuidwolde

Na twee ziekenhuisdagen met veel kolven en bijvoeding kwamen we thuis met het idee dat zelf voeden wel eens lastig zou kunnen worden. Monique had echter maar een minuut of 10 nodig om onze dochter uit mijn borst te leren drinken - en ze heeft sindsdien geen flesje meer gehad. Monique heeft ons veel geleerd en voorgedaan, zoals het knopen met een draagdoek. Onze wasbare luiers, waar ik zelf nog een beetje onzeker over was, gebruikte ze meteen als vanzelfsprekend. Met dank aan haar wastips worden de luiers bovendien nog steeds goed schoon.

Monique heeft voor ons veel meer betekend dan wat een kraamhulp 'hoort te doen'. Ze gaf vertrouwen, wees de weg naar goede informatie en voelde goed aan wat bij ons zou kunnen passen. Zelfs voor opvang had ze tips :)

Kortom: wij zijn heel erg blij dat we hebben gekozen voor kraamzorg Zuidwolde en weten Monique en Dikkie te vinden mochten we in de toekomst nog eens kraamzorg nodig hebben.

Lieve groet, Corina Geerds


recentie kraamzorg zuidwolde

Wat een ontzettend fijne kraamweek hebben wij gehad dankzij Monique! Bij thuiskomt was zij er binnen een paar minuten, voordat ik het wist was onze ziekenhuistas opgeruimd en leeg en stond de wasmachine aan en lag ik op bed met een kop thee en beschuit, ik moest nergens aan denken, de rust en het vertrouwen die door Monique werd gecreëerd was zo'n fijn gevoel.

Ook de rest van de week hebben we als zeer prettig ervaren, haar geduld, haar kenns en deskundigheid en alle uitleg die ze ons gegeven heeft, hierdoor wisten wij dat het ook samen met ons drieën ging lukken. En hadden we toch nog vragen, we mogen haar áltijd bellen of appen. Kraamzorg Zuidwolde raden wij iedereen aan!!!

Nogmaals ontzettend bedankt!

Lieve groet, Tim, Lisette & Mare


recentie kraamzorg zuidwolde

We hebben een pittige kraamweek gehad, maar wat hebben we het enorm getroffen met Dikkie als kraamhulp. Ze heeft ons in alle opzichten erg goed bijgestaan. Ze was er écht voor ons alle vier, tijdens die 10 dagen (24 uur per dag bereikbaar!) en zo betrokken als ze is zelfs daarna nog. Wat een liefde voor je vak en persoonlijke betrokkenheid heb je dan. We hadden ons geen betere kraamhulp kunnen wensen!

Nogmaals ontzettend bedankt!

Groetjes, Martijn, Karin, Stan & Cas


recentie kraamzorg zuidwolde

Onze kraamweek is voorbij gevlogen. Wat hebben we genoten. De heerlijke veilige bel waar we in zaten is weer door geprikt. We staan er weer alleen voor. Niet dat ons dat niet gaat lukken maar met Hillie was het gewoon erg gezellig. Wat een leuke klik hadden we met Hillie. Lekker direct, goede humor en wat een aanpakker. De borstvoedingsachtbaan hebben we ook weer doorstaan. Het was weer een hele uitdaging maar Hillie stelde ons altijd gerust. Onze dochter Floor had deze week er weer een nieuwe oma/mama/zuster bij, of welke titel Floor haar ook gaf. Ook Floor genoot enorm van haar aanwezigheid. Hillie we willen je enorm bedanken voor deze heerlijke kraamweek. Bedankt dat we je hebben mogen leren kennen. Je bent een topvrouw.

Groetjes René Melissa Floor & Owen!


recentie kraamzorg zuidwolde

Lieve Monique , wat hebben wij dankzij jou enorme kunnen genieten van onzen kraamweek en kind(eren). Wij willen jou bedanken voor je liefdevolle omgang met onze jongens en voor alle nuttige tips en tricks omtrent de verzorging van Mik. ‘’ Waar een kleine vrouw groots in kan zijn’’ Meelevend, onvoorwaarlijk optimistisch, nauw betrokken. We gaan je gezelligheid missen.

Tom en Ilse Sam, Sef en Mik


recentie kraamzorg zuidwolde

Mijn kraamtijd was in 1 woord geweldig. Eindelijk is mijn wens uitgekomen en kon ik thuis bevallen. In alle rust en met mijn man, verloskundige en kraamhulp Monique aan mijn zijde is onze dochter geboren. Heel mooi, gehurkt naast bed heb ik haar geboren zien worden. Geen gestress, maar in alle rust. Een aantal uurtjes na de bevalling werd de zorg overgedragen aan kraamhulp Hilly. We hadden van tevoren geen kennis gemaakt, omdat zij een van de vaste oproepkrachten is, maar het klikte meteen. In alle rust en met goed overleg, met de broodnodige aandacht voor de oudere broer en zus en zonder overdreven bezorgdheid toen de borstvoeding niet zo snel op gang kwam en onze dochter wat teveel afviel, maar wel alert bleef, hebben we een geweldige kraamtijd gehad. Kortom alles is geboden wat we graag wilden en als het niet ons laatste wondertje zou zijn zouden we zeker weer gebruik willen maken van de diensten van kraamhulp zuidwolde.

Groeten Bea van de Belt


recentie kraamzorg zuidwolde

Na een hele fijne kraamweek met Dikkie na de geboorte van onze 2e zoon Tim was de keuze voor kraamzorg Zuidwolde tijdens deze zwangerschap snel gemaakt.

Tijdens deze zwangerschap vond ik het erg leuk dat er 5 cursusavonden werden verzorgd door jullie met verschillende thema's. Erg interessant maar ook erg gezellig met de andere aanstaande moeders.

Toen bekend werd dat ik zou worden ingeleid heb ik Dikkie een app gestuurd zodat zij hiervan op de hoogte zou zijn in verband met hun planning.

Dikkie was de dag dat wij thuiskwamen na de geboorte van onze 3e zoon Daan (5-3-2018) haar laatste dag aan het kramen in een ander gezin. Het was heel fijn dat Monique de opstart bij ons thuis kwam doen, daarna zou Dikkie het verder overnemen, samen met Kelly (een leuke dame die haar stageuren moet maken om opnieuw in de kraamzorg aan de slag te kunnen). Uiteraard in overleg met mij en Monique.

Ik had dus de luxe van twee kraamverzorgers. :)

In de kraamweek werd overal voor gezorgd! De zorg voor mij en Daan, maar ook de aandacht voor onze andere kids Bas en Tim, het huishouden, de kraamvisite. Echt voor alles!

Het was een erg fijne en gezellige kraamweek waar ik het goed van genomen heb! De rust, de zorg, het vertrouwen. Ik heb alles lekker uit handen kunnen geven, erg fijn.

Na de kraamtijd stond Dikkie ook voor me klaar, via de app kon ik haar alles vragen. Ze kwam zelfs nog even langs om Daan te wegen en extra tips voor de borstvoeding te geven.

Ik zou iedereen Dikkie, Monique (en Kelly) willen aanraden!

Heel erg bedankt voor deze geweldige kraamweek. Wij hebben ervan genoten!

Liefs, Erik, Hilde, Bas, Tim & Daan


recentie kraamzorg zuidwolde

Op 27/02/2018 is onze 2e zoon Jaxx geboren. Aangezien wij een slechte ervaring hadden gehad bij een andere kraamzorgorganisatie, werd ons Kraamzorg Zuidwolde aangeraden door onze verloskundigenpraktijk Petit. Wij zijn superblij met deze gemaakte keuze! Een betere Kraamhulp had ik niet kunnen wensen! Lief en zorgzaam,op elke vraag duidelijk antwoord. Ook werd onze oudste zoon overal bij betrokken! Dikkie heeft me goed geholpen tydens de bevalling en zorgde ervoor dat ik voldoende rust nam! Wij kijken als gezin terug op een superfijne kraamtyd! En ook wetende dat je altyd met vragen terecht kunt na de kraamtyd geeft een fijn gevoel. Wij raden kraamzorg Zuidwolde aan iedereen aan.

Groetjes Fam Parera Hoogeveen


recentie kraamzorg zuidwolde

Toen ik Dikkie zag kramen bij me schoonzus dacht ik meteen, die wil ik ook! Zo rustig en ervaren. Maar bovenal ook iemand waarmee je overal over kunt praten en die zich zo makkelijk kan aanpassen. Wat ook zeker nodig was in mijn kraamweek.

Want het was een totale verrrassing dat ik al op 9 cm ontsluiting zat en ik niet meer naar het ziekenhuis kon om te gaan bevallen. Met spoed is Dikkie gebeld door de verloskundige en gelukkig was ze er binnnen een mum van tijd. Want na anderhalf uur lag mijn dochter al op me borst. En wij moesten in me kraamweek nog verhuizen. Waarbij Dikkie ons ook super heeft geholpen. Zelfs tassen heeft mee genomen voor het inpakken. En me keukenkastjes zo ingericht dat ik er later geen werk meer aan had. Ik kan haar niet genoeg bedanken voor alles wat ze voor ons heeft gedaan. Ze is zo’n enorme topper!

Liefs Nico, Elise & Julia


recentie kraamzorg zuidwolde

In onze kraamweek zijn we eigenlijk super goed uit gerust. Na een bevalling van bijna 24 uur en een halve dag wachten in het ziekenhuis dat we naar huis mochten ben je wel moe. Nadat we Monique een appje hadden gestuurd was ze zelfs nog eerder dan ons bij het huis. Een warm welkom. We hebben veel geleerd van Monique en konden haar zelfs ‘s avonds even een berichtje sturen als we een vraag hadden. Elke ochtend een ontbijt op bed was wel iets waar ik aan kon wennen. Voor de kleine werd ook super goed gezorgd en alles wat Monique deed werd goed uitgelegd aan ons zodat we het zelf ook konden doen. Aan het einde kregen we ook nog een foto van ons drieën wat wij heel lief vonden. Ik zou Kraamzorg Zuidwolde aan iedereen aanraden. Doordat het bedrijf zo klein is zijn ze heel betrokken bij alles wat ze doen en wat er gebeurd. Als er ooit een tweede komt weet ik wel weer wie ik als kraamzorg wil hebben. :)

Liefs Patrick & Annet en een dikke kus van Milo.


recentie kraamzorg zuidwolde

7 januari is onze dochter Liza geboren.

Tijdens de bijeenkomsten die Dikkie en Monique verzorgen kon ik al kennis maken met Dikkie en Monique. Dit voelde al snel vertrouwd. De bijeenkomsten waren, ondanks dat ik zwanger was van mijn tweede dochter, erg leerzaam en bovendien leuk om andere zwangere dames te ontmoeten.

Tijdens de zwangerschap had ik de wens om thuis te gaan bevallen. Op zondagmorgen heb ik contact met de verloskundige opgenomen, want de weeën waren begonnen! Gelukkig! De weeën namen snel toe en rond 10.30 uur stond Dikkie bij ons voor de deur. Mijn man en ik keken elkaar aan “is ze er nu al?” De verloskundige had Dikkie al gebeld. Achteraf was ik zo blij dat Dikkie er al was. De spulletjes voor de bevalling werden verder klaar gezet, Dikkie maakte nog wat te eten en pakte de stofzuiger omdat ik mij irriteerde aan wat rommel op de grond 😊

Ook werd er al even kennis gemaakt met onze andere dochter Fleur, die was gelijk dol op Dikkie. Tijdens de weeën kwam Dikkie regelmatig even kijken hoe het met me ging en kreeg ik een blik van “je doet het goed”.

De bevalling vorderde snel en om 14.26 werd onze dochter Liza geboren. Ik was heel blij dat verloskundige Lianne (van Petit) en Dikkie hierbij aanwezig waren. Weinig betutteling, maar aanwezig op de momenten dat ik ze nodig had. Precies hoe mijn wens was.

Tijdens de kraamweek zorgde Dikkie dat het huishouden bleef draaien. Het was netjes in huis en elke dag stond het eten al klaar voor ons, op zaterdag een heerlijk uitgebreid ontbijt. De visite was allemaal erg positief en werden ook goed verzorgd.

Dikkie stuurde mij regelmatig naar bed toe, maakte heerlijke fruithapjes en had altijd tijd voor mijn vragen. Ik ben deze week echt tot rust gekomen.

Onze dochter Fleur werd overal bij betrokken. Zij mocht helpen met de fruithapjes, haar zusje in bad doen en aan het eind van de week was ze helemaal trots op haar diploma die ze van Dikkie kreeg. Zelfs toen Dikkie niet meer bij ons kwam vroeg Fleur regelmatig of ze nog weer terug kwam.

Dikkie is erg betrokken, ’s avonds moest er vaak nog even een appje naar Dikkie gestuurd worden omdat we het zelf ook even niet meer wisten. Dankzij haar geduld en kundigheid kreeg ik de borstvoeding goed op gang.

Ik kan kraamzorg Zuidwolde aan iedereen aanraden! Ik heb echt een heerlijke kraamweek gehad dankzij Dikkie!

Mark, Jennifer, Fleur en Liza Timmer


recentie kraamzorg zuidwolde

19 januari is onze dochter Jolien geboren. Na een dag mochten we het ziekenhuis verlaten.

Toen we thuiskwamen, was Dikkie al snel ter plaatse. Het voelde meteen goed en vertrouwd. Heerlijk, iemand die alles van je overneemt.

Ik ging al snel mijn bed in en Dikkie regelde het hele huishouden. Ze wist zonder te vragen alles te vinden en zorgde supergoed voor ons. Maar niet alleen voor ons, ook voor het kraambezoek. Erg fijn!

Onze oudste dochter was meteen op haar gemak bij Dikkie en mocht haar helpen.

Dikkie was erg lief en nam de tijd voor haar, waardoor ook zij een fijne eerste week met haar zusje heeft gehad.

De kraamweek is voorbij gevlogen, we hebben er enorm van genoten.

Vol vertrouwen kon ik alles overlaten aan jouw goede zorgen. Ook hebben we gezellige momenten gehad, lekker kletsen over van alles en nog wat.

Tussendoor het ik veel tips en adviezen gehad, al was het ons tweede kindje, er valt altijd weer wat te leren.

Elke dag ging je naar huis en zei je dat we altijd contact op mochten nemen als we vragen hadden. Wat een betrokkenheid!

Aan het eind van de week was ik weer goed opgeknapt en uitgerust dankzij jouw harde werken en heerlijke fruithapjes.

Met alle tips en adviezen komt het helemaal goed met onze Jolien!

Nogmaals, heel hartelijk dank voor al je goede zorgen.

Ik zou jullie bij iedereen aanraden! Echte toppers!!!

Groetjes van Dirk, Rianne, Lieke en Jolien


recentie kraamzorg zuidwolde

Eind 2015 stapte Hilly voor het eerst bij ons binnen na de geboorte van onze eerste zoon Viggo.

Vanaf de eerste seconde voelde het vertrouwd met Hilly. Tijdens de intake hadden we aangegeven graag een nuchtere, lieve, maar ook doortastende kraamverzorgster te willen. Dit is Hilly zeker! Ze weet zo goed de situatie aan te voelen, haar plek in te nemen, te helpen zonder dat het bemoeien is en ondertussen ook nog ons als ouders te stimuleren en een goed en zelfverzekerd gevoel te geven. Hilly was voor ons een kraamverzorgster zoals we hoopten dat ze bestonden!

Toen wij ons tweede zoontje verwachten hoopten we dan ook van harte dat Hilly weer een week bij ons kon komen kramen. Eind juni 2017 beviel ik van Sverre en na een paar dagen in het ziekenhuis belde Hilly weer aan. Mijn vriend deed de deur open met de tekst; Zo nu zijn we weer compleet!' Ik denk dat dat alles zegt.

Maaike


recentie kraamzorg zuidwolde

We kozen voor kraamzorg Zuidwolde door goede verhalen en kraamzorg uit de buurt leek ons erg prettig ivm eerdere vlotte bevalling. Dit was maar goed ook, want ook dit was een vlotte bevalling en was Monique er op tijd bij. Het voelde gelijk erg vertrouwd!

We kenden Monique en Dikkie van de zwangerschapsavonden die leerzaam waren maar ook leuk om andere aanstaande moeders te ontmoeten!

Ook al was het voor ons niet de eerste, we hebben alsnog weer veel van je geleerd Monique! maar deze keer ook erg genoten van het “nietsdoen”! Het was heerlijk hoeveel jij uit handen nam en de boel onder controle had;) waar ik het in de chaos met een zieke eigenwijze peuter wel even kwijt was:)

Je bent doortastend en alert, je schakelt hulp in waarnodig! Maar we vonden het daarnaast ook erg gezellig! Lenn heeft er van genoten je overal bij te mogen helpen! De tijd die je hiervoor nam, en het geduld hierbij; super! Hij vraagt nog geregeld, komt Monique nog een keer weer voor ons zorgen :)

Ook na de kraamweek even een berichtje, een vraag hoe het gaat, we kijken terug op een hele fijne kraamtijd! Super bedankt hiervoor!

Liefs Nico, Sanne, Lenn, Elin en Tijn


recentie kraamzorg zuidwolde

Lieve Monique

Toen je vroeg of wij een stukje wouden schrijven hoefden we niet lang na te denken. Na alles wat je voor ons gedaan het is dit het minste wat we voor jou kunnen doen. En terwijl ik dit schrijf heb ik onze zoon, nu 11 dagen oud op mijn arm liggen.

Via via hoorden we over kraamzorg Zuidwolde. Het kleinschalige, het persoonlijke en de manier van denken sprak ons meteen aan toen we op jullie site keken. Meteen gebeld en toevallig kreeg ik jou aan de telefoon. Je klonk zo enthousiast dat ik er vrolijk van werd.

En dan komt het moment dat je tegen familie en vrienden gaat zeggen dat je de kraamhulp al geregeld hebt. Op zo’n bijzonder moment in je leven ‘een vreemde’ in je huis. Hoe zal dat zijn? We hoorden toen zo veel negatieve verhalen dat we er een beetje tegenop begonnen te zien.

Jullie vertelden ons dat jullie ook 5 bijeenkomsten organiseerden met gastsprekers. Zo konden wij informatie krijgen over verschillende onderwerpen, jullie beter leren kennen en contact krijgen met andere aankomende moeders. Ik ben met veel plezier naar deze bijeenkomsten gegaan. En kan oprecht zeggen dat ik ze leerzaam en heel waardevol vind.

De aanloop naar de bevalling, het intake gesprek met jullie beiden, af en toe een appje. Zo fijn.

En toen de bevalling. Eén ding weet ik nu zeker. Wat je ook hoort, welk verhaal je ook leest op het internet of in een tijdschrift geen bevalling is het zelfde!

Maar mijn bevalling, mijn eerste bevalling. Je was er bij. Als ik nu mijn ogen dicht doe en er aan terug denk dan zie ik je zo weer zitten. Elke wee, je was er. Je was er voor mij. Ik pufte met je mee en de pijn zakte weer weg. Een nieuwe wee diende zich aan, de pijn werd heviger. Je keek naar mij en ik naar jou, ik pufte met je mee en de pijn zakte weer weg.

Het laatste stukje van de bevalling heb je helaas niet meegemaakt. De ambulance stond voor de deur om mij naar Zwolle te bergen . De volgende dag toen we naar huis mochten met onze gezonde zoon beseften we dat we alles de dag ervoor zo hadden achter gelaten.

Groot was de opluchting toen we thuis kwamen en zagen dat jij alles aan kant had gemaakt. Het bed had verschoont, een wasje had gedraaid. Echt zo fijn. We waren nog geen 5 minuten thuis en je stond al weer voor ons klaar. Klaar om ons als kers verse ouders alles te leren over de verzorging van onze zoon.

Toen mijn herstel langer bleek te duren dan gebruikelijk was jij het die doortastend handelde. Alles op alles zette voor mijn ontlasting (inclusief klysma :P ) en er voor zorgde dat ik ter observatie naar het ziekenhuis kon. Fijn dat je Martijn alle kneepjes van het vaderschap had bij gebracht zodat hij daar de verzorging op zich kon nemen.

Ook de 2 de thuiskomst stond je meteen weer voor ons klaar. Ik knapte weer op en nu was het mijn beurt om alles te leren. Je uren zaten er bijna op maar door extra geïndiceerde uren kon je iets langer blijven. Dit betekende dan dat je laatste werkdag bij ons op eerste kerstdag viel.

Je laatste uurtje bij ons, de laatste paar minuten. Een bedankje, een knuffel en een groet. We zwaaiden, je reed de straat uit en wat was ik ineens verdrietig. Nu stonden we er alleen voor. Zo veel verantwoording voor een klein mini mensje waar we zoveel van houden. Kunnen wij dit echt alleen? Op dat moment maakte het me bang.

Maar wat voelt het fijn om te weten dat als er echt iets is we altijd een beroep op jou mochten doen.

Lieve Monique, zo’n bijzondere tijd van het jaar en zo’n bijzonder moment in ons leven. Jij was er bij en je was er voor ons. We zijn je daar zo dankbaar voor!

Veel liefs Martijn Meijer en Karin Nijenhuis


recentie kraamzorg zuidwolde

Na de geboorte van onze tweede zoon Maurits hebben we aan Monique een perfecte kraamhulp gehad! Laagdrempelig, betrokken, deskundig, flexibel; en een harde werker die de boel bij ons thuis zo onder controle had! Onze oudste zoon Daniël kan je ook aanbevelen, hij vraagt nog steeds wanneer je weer komt. Monique, bedankt! Ook voor je hulp en tips na de kraamperiode.

Groetjes, Dirk, Ianthe, Daniël en Maurits


recentie kraamzorg zuidwolde

Op 16 november zijn wij trotse ouders geworden van onze tweede zoon Senn. Vanaf het moment dat wij ons hadden ingeschreven bij kraamzorg Zuidwolde hield Dikkie regelmatig contact met ons. Dit was erg fijn.. Onze kleine man had het nog erg naar zijn zin in de buik en liet dan ook op zich wachten tot een zwangerschapsduur van 41 weken en 4 dagen. In de laatste 2 weken voor de geboorte hielden we na elke controle bij de gynaecoloog contact, zodat Dikkie wist hoe het ging. Uiteindelijk werd ik ingeleid en kregen we zelfs die morgen nog een berichtje om ons succes te wensen. Na een poging te hebben gedaan natuurlijk te bevallen, werd het uiteindelijk toch een keizersnede. Nadat we 2 dagen in het ziekenhuis hadden gelegen mochten we zaterdag middag lekker naar huis. Dikkie kwam meteen na thuis komst bij ons. Ze heeft ons heel erg goed op weg geholpen deze namiddag en bleef totdat alles op orde was. Dikkie heeft ons in de kraam periode prima ondersteund en zelfs weer wat nieuwe dingen geleerd. s'morgens lekker een ontbijtje op bed voor het hele gezin, dat is iets wat we zeker zullen missen. Onze oudste zoon betrok ze overal bij, hij heeft zelfs nog een diploma gekregen toen ze na een paar dagen nog even langs kwam om te kijken hoe het met ons ging. Dikkie is enthousiast, een aanpakker en een luisterend oor, we hebben een hele fijne tijd gehad.

Bedankt voor alles.

Groetjes Patrick, Ilse, Quinn en Senn


recentie kraamzorg zuidwolde

In augustus zijn wij de ouders van onze prachtige zoon Beau geworden. Helaas mochten wij na de geboorte niet direct naar huis maar moesten wij een aantal dagen in het ziekenhuis blijven. Tijdens ons verblijf in het ziekenhuis hebben we veel contact met Monique gehad via de app. Erg fijn en laagdrempelig! Gelukkig mochten we na 6 dagen allemaal gezond en wel naar huis. En daar begon onze spoedcursus van Monique. Door een langer verblijf in het ziekenhuis kregen wij minder kraamzorg maar Monique heeft het fantastisch gedaan! Monique heeft ons alles verteld wat we moesten weten en ons goed voorbereid op wat we na de kraamweek kunnen verwachten. Zelfs na de kraamweek is ze nog een keer langs geweest om nog even te helpen met de borstvoeding. Een echte topper!! Daarnaast kan ik iedereen de zwangerschapscursus gegeven door Dikkie en Monique aanraden. Naast dat de cursusavonden erg gezellig waren hebben wij er ook veel geleerd. Veel informatie die we kregen tijdens de kraamweek is ook voorbij gekomen tijdens de cursus. Hierdoor is niet alles meer nieuw en blijft het beter hangen. Kortom het was perfect!!! Dankjewel Monique en Dikkie!!!!!

Groet, Bart, Cynthia en Beau


recentie kraamzorg zuidwolde

Vanaf het begin van mijn zwangerschap wist ik dat ik graag in mijn eigen huis wilde bevallen. Waarom vragen veel vrouwen zich waarschijnlijk af. Nou, mijn man en ik zijn erg gesteld op onze privacy. Ik kon mij dan ook niet voorstellen dat ik in het ziekenhuis moest bevallen met artsen die ik niet ken aan mijn bed. Tijdens mijn negen maanden zwangerschap leerde ik de verloskundige(n) kennen die mijn zwangerschap begeleiden en dit wilde ik dan ook graag met de kraamverzorgster.

Doordat Kraamzorg Zuidwolde naast de kraamzorg ook een aantal cursusavonden aan biedt, leer je zowel Monique als Dikkie kennen. En zij jou natuurlijk ook. De cursussen waren erg informatief, een aanrader voor iedere moeder! Nog een mooie bijkomstigheid is dat je andere zwangere dames leert kennen die dezelfde vragen hebben als jij. Ik heb dagelijks nog veel aan deze zwangerschapsgroep. Maar wat ik het fijnste vond, dat ik wist dat één van deze twee liefdevolle kraamverzorgster bij mijn bevalling zou zijn.

Toen het moment daar was, stond daar Dikkie voor de deur. En nogmaals wil ik zeggen ontzettend BEDANKT voor je geweldige hulp tijdens de bevalling!!! Els (verloskundige) en jij waren een geweldig team tijdens de bevalling en hebben mij rustig weten te houden. Je bent bij het intiemste moment geweest, de geboorte van onze prachtige dochter.

Omdat Dikkie, net oma, aan het kramen was bij haar prachtige kleindochter en Monique bij één van de dames uit de zwangerschapsgroep. Kregen wij Aafke als kraamverzorgster voor de overige dagen (Aafke staat stand-by als Monique en Dikkie het erg druk hebben) En wat een lieve vrouw is Aafke. Ze legde alles goed uit en deed de dingen voor zodat wij het daarna zelf konden doen. Bedankt Aafke voor je goede zorgen en je pogingen om de borstvoeding op gang te brengen!

Wij hebben geen seconde spijt gehad van onze keuze voor de kraamzorg! Mocht er ooit een tweede kindje op komst zijn, dan gaan wij zeker weer voor de zorg van Monique, Dikkie en Aafke!

Liefs Martijn, Karlijn en Odette


recentie kraamzorg zuidwolde

25 september zijn wij de trotse ouders geworden van onze dochter Ilse. En wat is er mooier dan dat je eigen moeder/schoonmoeder kan komen kramen! Deze mogelijkheid hadden we en we hebben er geen moment spijt van gehad!

Tijdens de kraamweek werden we lekker in de watten gelegd,niks was teveel. Een heerlijk ontspannen week! Met heerlijke fruithapjes en shakes. We hebben veel geleerd en hebben goede begeleiding gehad bij o.a. de borstvoeding.

Als voorbereiding op het ouderschap was de zwangerschapsgroep een hele goede voorbereiding. En ook nu na de zwangerschap is het contact wat we hebben overgehouden met de dames van de zwangerschapsgroep erg waardevol!

Inmiddels ben je als oma altijd bereikbaar voor adviezen en tips. Dit is erg fijn!

We hopen dat je nog veel gezinnen net zo tevreden mag maken als dat wij dat zijn. Maar dat komt vast goed.

Lieve mama/Dikkie nogmaals heel erg bedankt!

Liefs, Rick, Susan en Ilse


recentie kraamzorg zuidwolde

Door veel goede ervaringen van familie en vrienden wisten wij al vroeg in de zwangerschap wie wij als kraamzorg wouden. Door aan de zwangerschapsgroep deel te nemen werd dit met een heel goed gevoel bevestigd. Aangezien Dikkie en Monique ook steeds aanwezig waren.

Zodra Roan geboren was heeft Raymon gebeld en nam Monique op, we bleven 1 nachtje in het ziekenhuis en er werd afgesproken dat zodra wij naar huis mochten we Monique moesten bellen dan kwam zij ook naar ons huis.

Binnen een half uur nadat wij thuis waren stond Monique al op de stoep met enorm veel enthousiasme. De week is om gevlogen!! De natuurlijke wijze hoe Monique aanwezig was in ons huishouden gaf helemaal geen ongemakkelijk gevoel, waar ik nog wel een beetje bang voor was. Ik vond het best lastig om het werk uit handen te geven.. (h) Eerlijke gesprekken boordevol informatie en tips maar ook de zin: je hoeft het ook niet leuk te vinden deed me goed. Die eerlijke benadering deed me goed en gaf vertrouwen.

Na de laatste dag kraamzorg kreeg ik veel appjes; Je eerste dag alleen zie je het zitten? Toen ik die vraag kon beantwoorden met: Tuurlijk is het jammer dat ze weg is, ik ben mijn vraagbaken kwijt. Maar ik heb er wel vertrouwen in dat het goed gaat komen! Ik denk dat als je op die manier kunt terug kijken op de kraamperiode al het lof richting Monique gestuurd mag worden.

Nogmaals super bedankt en wie weet weten wij jullie ooit nog eens te vinden!!

Liefs Raymon, Sanne en een dikke knuffel van Roan


recentie kraamzorg zuidwolde

Wij hebben net een heerlijke ontspannen kraamweek erop zitten samen met Dikkie. Na twee hele hectische dagen in het ziekenhuis was het heerlijk thuiskomen! Ondanks dat het onze tweede zoon is heeft Dikkie ons nog veel bijgeleerd. De borstvoeding vond ik erg belangrijk en hiermee heeft ze ons super opgang geholpen! Waar we ontzettend blij mee zijn.

Ook voor onze andere zoon Jorne was het de normaalste zaak dat Dikkie in ons huis rondliep, ook voor hem voelde het heel vertrouwd. Wat heel bijzonder is, is dat het allemaal zo laagdrempelig is. Je mag zelfs even een appje doen als je ergens mee zit of iets niet weet en ook na de kraamweek staan ze voor je klaar! En dan niet te vergeten de overheerlijke fruitshakes die ze maakt, geweldig:-) We misten echt haar gezelligheid om ons heen toen de kraamweek weer voorbij was!

Dikkie we willen je onwijs bedanken voor de heerlijke ontspannen kraamweek!!

Groetjes Jaap, Lienke, Jorne en Thijmen


recentie kraamzorg zuidwolde

Wij zouden 27 september 2017 onze tweede kindje krijgen. Via een vriendin hoorde wij van kraamzorg Zuidwolde. Gelijk aangemeld en 2 dagen later kregen wij al een e-mail als ze ons mochten bellen.

De intake is gedaan door Dikkie en Monique. De intake was erg gezellig en ontspannen. De oude fotoboeken van mijn man op de tafel en het bleek dat Dikkie 31 jaar geleden hem in bad heeft gedaan.

3 weken voor de bevalling zou ik ingeleid worden omdat de zwangerschap niet zo goed meer verliep. Monique had mij voortijd al keer gebeld omdat ze via een kennis hoorde dat mijn zwangerschap niet zo goed meer verliep. Ze gaf aan als ik meer wist haar wou inlichten omdat ze dan rekening konden houden met hun eigen planning.

Onze dochter is 6 september geboren in het ziekenhuis met een gewicht van 2220gram. Hilliene dronk zo goed dat ze 7september al naar huis mocht. Monique kwam die dag en hielp en legde ons de dingen uit op een rustige manier. Onze oudste dochter is de hele kraam periode ziek geweest. Maar Monique had alle geduld met haar en maakte tijd om met haar te spellen. Omdat Hilliene erg klein was. Merkte ik aan mij zelf dat ik soms erg onzeker was. Maar door Monique haar positieve reacties en deskundigheid was die onzekerheid zo weg.

Mijn man en ik en de kinderen zijn erg blij met Monique de oudste vraagt nog steeds of Monique nog een keer komt om met de paarden te spelen. Na de kraamperiode kon ik Monique nog steeds appen met vragen en mocht ik de kolf blijven gebruiken tot dat zij hem weer nodig waren.

Bedankt Monique voor de fijne tijd!

Groeten, Stefan en Willemieke. Kus van Gélize en een kusje van Hilliene Booij


recentie kraamzorg zuidwolde

Op 1 september was het dan zover. Onze tweede zoon Kai werd geboren. Tijdens de bevalling werd Dikkie gebeld door de verloskundige. Ik vond het prettig dat Dikkie bij de bevalling was, omdat ze dan wist hoe de bevalling gegaan was.

Je merkt aan Dikkie dat zij van haar passie haar werk heeft gemaakt. Ze is heel prettig in de omgang, zorgzaam en deskundig. Ze is een rustige vrouw en dat vonden wij zeer prettig.

Onze oudste zoon was blij dat Dikkie smorgens weer kwam, dan ging hij snel verstoppen onder de dekens en zij ging hem zoeken. Dikke pret. Ze ging soms met hem naar de kinderboerderij en nam zelf oud brood mee van huis. Ze betrok hem ook met het verzorgen van Kai. Op de laatste dag kreeg hij minikraamdiploma (waar hij erg trots op is) en een cadeautje!

Aan vitamines geen gebrek, Dikkie maakte lekkere fruitsalades of smoothies.

Ook na de kraamweek kon ik haar nog appen en kwam ze hulpstukken brengen voor de kolf. Super!

Wij vonden het fijn dat we Dikkie en Monique beiden hebben gesproken tijdens de intake.

Kortom, we hebben een hele fijne kraamweek gehad dankzij Dikkie! Nogmaals bedankt daarvoor.

Lieve groetjes, Tom, Mirna, Wes en Kai


recentie kraamzorg zuidwolde

In 2015 hebben wij Monique en Dikkie leren kennen tijdens de zwangerschap van ons 2e kindje. Monique heeft destijds in augustus de kraamweek van onze zoon verzorgd; volop genieten.

Toen wij een jaar later in verwachten raakten van ons 3e kindje was de keuze dan ook snel gemaakt om Kraamzorg Zuidwolde weer te vragen. Na lang wachten werd afgelopen mei Luuk geboren en Monique heeft opnieuw bij ons ‘gekraamd’.

We hebben weer 8 dagen mogen genieten van haar aanwezigheid en hoefden ons nergens druk om te maken; echt zorg op maat. Onze oudste dochter kon elke ochtend niet wachten tot Monique er weer was zodat ze haar weer met allerlei dingen mocht helpen. Gezellig samen broodjes eten, zorgen voor mama en natuurlijk voor Luuk! Tussen de middag als mama en de twee broertjes sliepen gezellig samen kleien. Aan het eind van de week had Monique een heus mini-kraamhulp diploma voor haar. Zo leuk. Naast het verzorgen van onze kinderen en het huishouden heb ik de nodige begeleiding bij de borstvoeding gehad. Vragen over alle onderwerpen konden gesteld worden en veel fijne adviezen gekregen. Vele uurtjes gezellig gekletst.

Lieve Monique, we willen je nogmaals bedanken voor deze bijzondere week!

Liefs Jan, Lotte, Marit, Kas en Luuk


recentie kraamzorg zuidwolde

Na alle goede verhalen over Kraamzorg Zuidwolde besloot ik tijdens mijn derde zwangerschap om ook voor hun te kiezen. Dikkie was onze kraamverzorgster toen mijn broertje 30 jaar geleden werd geboren en het leek mij erg leuk als ze nu bij ons zou komen. Na een leuk intake gesprek met Monique en Dikkie had ik meteen een goed gevoel bij allebei.

Toen het zover was belde mijn man Monique en na haar kordate reactie: ' Ok dan kom er nu aan' wist hij al dat het goed zou komen met haar als Kraamverzorgster. Beide hadden we vanaf het begin een goed gevoel bij haar. Als Martin terug kijkt op de bevalling dan heeft hij het zelfs over gezellig. Na de geboorte van Lauren viel me meteen de positieve instelling van Monique op. Bij mijn zoon en andere dochter was het in begin erg lastig met het aanleggen aan de borst. Monique wist zeker dat het nu helemaal goed ging komen. Ze kreeg gelijk, want binnen een uur dronk ze al uit de borst.

Ik kijk terug op een hele fijne kraamweek door de goede zorgen van Monique. Ze is altijd vrolijk en gezellig. Geeft goede adviezen en beurt je op als het nodig is. Op de derde dag had ik erg last van stuwing en het aanleggen ging erg lastig. Nadat zij weg was lukte het niet en ze had al gezegd dat ik moest bellen als het niet lukte. Ze stond binnen 20 minuten op de stoep. Met haar hulp was het zo gelukt. Dat is het grote voordeel van Kraamzorg Zuidwolde. Ze wonen in de buurt en zijn ook na de kraamtijd altijd te benaderen voor vragen. Ook was het hele huis netjes aan kant toen ze er was.

Zeker een aanrader! Monique bedankt voor de goede zorgen!

Groetjes Mieke


recentie kraamzorg zuidwolde

Half juli zijn wij de trotse ouders geworden van een mooie zoon Jesse! Het liep allemaal iets anders dan gepland, toch ziekenhuis en waarschijnlijk een paar dagen blijven. Daardoor hadden wij Monique nog niet ingelicht, het kon immers nog wel een aantal dagen duren voordat we thuis zouden komen. Toen Jesse zaterdags in de namiddag geboren was, en alle gegevens door de verloskundige waren ingevoerd kwam zij toch met een leuk bericht, we mochten naar huis mits de kraamzorg vanavond nog kon komen! Monique gebeld (die gezellig op een feestje was 😉 ) en gevraagd of dit kon, het was geen enkel probleem en ze stond ’s avonds al voor de deur voordat wij thuis waren, dat gaf een fijn gevoel want het was allemaal zo snel gegaan dat we eigenlijk nog een beetje overrompelt waren van alles en nog geen idee hadden hoe we de nacht in moesten gaan. Na de uitleg van Monique konden we rustig de nacht in gaan en stond zij de ochtend erna weer fris en fruitig bij ons aan bed.

De hulp bij de borstvoeding heb ik als erg prettig ervaren, het lijkt allemaal zo makkelijk totdat je het zelf moet gaan doen. Door de begeleiding en de samenwerking die Monique had met de verloskundige en lactatiekundige is het allemaal gelukt en gaat het geven van de borstvoeding nu super goed! Ook na de kraamweek was Monique belangstellend en konden we altijd bij haar terecht als het nodig mocht zijn. Ook kwam zij zelfs na de kraamweek nog een paar keer langs voor het wegen totdat de intake van de JGZ was geweest. Wat wij ook als prettig hebben ervaren is dat de intake door Dikkie en Monique samen gedaan werd, zo heb je met beide al kennis gemaakt.

Wij hebben de kraamweek dan ook als heel prettig ervaren en kijken daardoor terug op een super week! Wij zullen het dan ook iedereen aanraden om kraamzorg af te nemen bij kraamzorg Zuidwolde, het kleinschalige en korte lijntjes maken het allemaal persoonlijker!

Monique, nogmaals bedankt voor de super fijne kraamweek!

Liefs Stefan, Carline en Jesse.


recentie kraamzorg zuidwolde

9 juli was het dan eindelijk zover, de weeën waren begonnen dus Dikkie een berichtje gedaan en afwachten tot de bevalling goed op gang zou komen. Omdat het erg druk was kon Dikkie zelf niet komen en kwam Monique helpen bij de bevalling. De bevalling ging erg snel maar niet helemaal zonder problemen. Monique bedankt voor je goede zorgen en hulp, zo konden we rustig de eerste nacht in gaan. Omdat Dikkie en Monique allebei aan het werk waren stond Hilly de volgende dag op de stoep. Vanaf het moment dat je binnen kwam voelde het goed en vertrouwd. Je zorgde ervoor dat ik vooral mijn rust kon pakken die ik hard nodig was en je hulp bij het laten slagen van de bostvoeding was ook super. Lynn vond het ook erg gezellig dat je er was. Dus lieve Hilly ontzettend bedankt voor al je goede zorgen en adviezen en de gezellige gesprekken. En Dikkie ook al kon je zelf niet komen kramen toch was je erg betrokken zowel tijdens de zwangerschap als daarna en kwam je af en toe even kijken hoe het ging. Deze manier van contact hebben wij als zeer fijn ervaren en wij raden kraamzorg Zuidwolde dan ook bij iedereen van harte aan.

Gertjan, Monique, Lynn en Kyan


recentie kraamzorg zuidwolde

De kraamweek: Wat een bijzondere tijd! Dit was mede te danken aan de fijne kraamzorg van Monique. We hadden het geluk dat Monique twee keer bij ons mocht 'kramen'. Bij onze zoon en ruim twee jaar daarvoor al bij onze dochter. Een tijd met veel informatie, persoonlijke aandacht en gezelligheid. Monique was erg flexibel en voldeed aan onze speciale wensen zoals informatieboekjes in het Engels. Onze dochter heeft het nog steeds over liedjes zingen met Monique.

Kortom: een aanrader! Nogmaals bedankt voor de goede zorgen.

Sergio, Susan, Mila Maite & Boas


recentie kraamzorg zuidwolde

Als ik kraamzorg Zuidwolde een cijfer moest geven dan gaf ik ze een dikke 10+. Monique is tijdens de kraamtijd bij ons thuis geweest en het was mooi om te zien hoe iemand van zijn passie zijn werk heeft gemaakt. Zo zou ik kraamzorg Zuidwolde ook omschrijven: gepassioneerde zorg vol met expertise. We konden met al onze vragen terecht bij Monique en met name als het gaat om borstvoeding heeft ze veel ervaring. Wij zijn bij Monique en Dikkie terecht gekomen via een aanbeveling van vrienden en ook wij hebben ze weer aanbevolen bij de familie.

Monique: nogmaals bedankt voor alle lieve en goede zorgen!

Liefs Danny, Anne en Roos


recentie kraamzorg zuidwolde

Ik kijk terug op een prettige kraamweek. Mijn weeën waren begonnen en ik had Monique een bericht gedaan, het is zover. Zij berichte terug me terug als ik haar nodig was dat ik dan van me moest laten horen. Op een gegeven moment zag ik het niet meer zitten midden in de nacht en zei tegen mijn man, bel de kraamzorg maar op. Monique kwam er aan en heeft me tijdens de weeën erg goed geholpen en begeleid met het wegpuffen van de weeën. Helaas verliep de bevalling iets anders thuis en moest ik als nog naar het ziekenhuis. Monique begeleide samen met de verloskundige mij en mijn man, wat mijn man niet moest vergeten.

Toen de kleine was geboren in het ziekenhuis en ik naar huis mocht had ik Monique een bericht verstuurd, we mogen naar huis. Toen we thuis waren stond Monique al op ons te wachten om ons een prettige kraamweek te bezorgen. Monique heeft ons goed verzorgt en begeleide en leerde ons veel in de kraamweek. Ik wou graag borstvoeding geven en ook hierin heeft Monique mij super begeleid, omdat het niet gelijk goed ging. Na de kraamweek kon ik altijd nog bij Monique terecht voor vragen en dit vond ik ook erg prettig. Dit gaf het gevoel dat je ook naar de kraamweek er niet gelijk helemaal alleen voor stond.

Ik beveel iedereen kraamzorg Zuidwolde aan, omdat het een kleinschalige kraamzorg is en goede begeleiding geeft en ook voortijd al een cursus geeft, waar ik erg veel aan heb gehad als voorbereiding op de geboorte van de kleine.

Lieve Groet , Monique ,Henjo en Hessel.


recentie kraamzorg zuidwolde

Oooo wat waren we blij met Dikkie, ondanks dat ze onze huissleutel mee naar huis heeft genomen😉, ja Dikkie ik ga je toch nog even pesten. Dikkie heeft ons perfect geholpen. Ze wilde alles doen, dacht overal aan, nou ja behalve aan die huissleutel dan en lette goed op moeder en kind.

In de kraamweek was ik hartstikke ziek door een borstontsteking. Gelukkig hield Dikkie het gezin draaiende en zorgde goed voor mij. Ook belde ze met de verloskundige toen ik echt ziek werd, regelde ze een betere kolf die door Monique werd gebracht en regelde ze een lactatiekundige die ook nog langs kwam. Heel fijn.

Ook fijn om persoonlijk te appen met Dikkie voor vragen voor de bevalling en na de kraamweek. En fijn dat ons zoontje van 3 zo goed werd betrokken bij alles. Hij was een week na de kraamweek jarig en kreeg nog een kaartje van Dikkie. Zo attent!

Mocht ik ooit weer zwanger raken dan kies is zeker voor Dikkie! Wij zijn fan! Dank Dikkie, je bent een topper!

X Ron, Monique, Senn en Ize


recentie kraamzorg zuidwolde

Tijdens de intake met Dikkie en Monique hadden we er gelijk een goed gevoel over. Dat als we wie dan ook van die 2 zouden krijgen, het wel goed zou zijn.

Omdat mijn bevalling ingeleid zou worden konden we ook de datum al doorgeven aan de kraamhulp.

Vlak voor die datum belde Monique mij op dat ze het erg druk hadden en dat Aafke bij ons zou komen in de kraamweek. Erg fijn dat we daar op voorhand van op de hoogte waren gebracht.

Dinsdag 20 juni is onze zoon Boris in het ziekenhuis geboren, ik belde Monique dat we woensdagochtend weer naar huis mochten als alle controles goed zouden zijn. En dat was gelukkig zo.

Toen we thuis zijn gekomen stond vlak daarna Aafke ook op de stoep.

Even kennis met elkaar gemaakt en ze is gelijk aan het werk gegaan. Wat zijn we verwend in die week en wat was Aafke toch lief voor ons.

Ze heeft mij goed geholpen met de borstvoeding en ze heeft ons veel geleerd over het zorgen voor Boris.

Aafke heel erg bedankt!!

Na de kraamweek was ik toch wat onzeker of Boris goed dronk en wel goed genoeg zou aankomen. Kwam Dikkie een aantal dagen nog bij ons langs om Boris nog een keer te wegen, dat stelde ons erg gerust.

We hebben een hele fijne kraamtijd gehad en zou een volgende keer zeker weer voor hun zorg kiezen.

Zeker een aanrader.

Heel veel liefs, Jeroen, Chantal en Boris


recentie kraamzorg zuidwolde

Toen wij zwanger waren en kraamzorg moesten regelen, werden jullie aanbevolen. Het sprak ons erg aan dat we er ongeveer vanuit konden gaan dat de gehele kraamweek of Dikkie of Monique voor ons klaar zou staan. Door het volgen van de zwangerschapsavonden bij Monique, voelde het al vertrouwd en wisten we dat het wel goed zat. En wat bleek; de kraamweek werd een geslaagde week met Monique. Ze was vanaf de bevalling bij al bij ons thuis en heeft ons vanaf dat moment super verzorgd en ondersteund. We hebben erg gelachen, gekletst en natuurlijk heeft Monique ook hard gewerkt. Elke dag kregen weer nieuwe adviezen en tips en zelfs elke dag even les onder de koffie. Zo konden we vol vertrouwen verder na de kraamweek met het leren kennen en genieten van onze zoon. We wisten natuurlijk niet goed wat ons te wachten stond bij de geboorte van ons eerste kind, maar dat het zo relax en gezellig en prettig begon hebben we alleen mogen hopen. Jullie zijn een aanrader, dank jullie!!

Lieve groet, Gerard, Hendriët en Harm


recentie kraamzorg zuidwolde

Wij hebben gekozen voor Kraamzorg Zuidwolde, omdat wij graag kraamzorg uit onze woonplaats wilde, omdat dat fijner en vertrouwder voor ons aanvoelt en het is kleinschalig wat ons erg aan spreekt. Hierdoor heb je korte lijntjes en het voelde ook allemaal meteen goed. De korte lijntjes waren erg fijn, want na mijn kraamweek stonden Dikkie, Monique en Aafke ook voor mij klaar als ik nog vragen of zorgen had en ik even niet wist waar ik terecht kon. Jullie zijn toppers en doen het erg goed en wij wensen jullie al het geluk toe met jullie organisatie en hopen dat jullie nog vele jaren mooie en goede zorg mogen leveren bij veel gezinnen en wie weet tot een volgende keer.

In onze kraamweek hebben wij Aafke gehad. En wij willen haar nogmaals erg bedanken:

Lieve Aafke,
Nogmaals ontzettend bedankt voor alle goede, fijne en lieve zorgen voor ons! Wat hebben wij een fijne kraamweek gehad en wat hebben wij veel van jou geleerd en genoten van je gezelligheid. Wat heb jij een passie voor je werk! Niets is jou teveel en je bent een harde werker!Je bent echt een Kanjer! Wij wensen jou heel veel geluk toe in de toekomst en nogmaals heel erg bedankt voor alles!

Veel liefs Mila, Jeroen & Daniëlle


recentie kraamzorg zuidwolde

Onze ervaring met kraamzorg Zuidwolde

Wist je dat...
...wij met Kraamzorg Zuidwolde in contact zijn gekomen via prettige ervaringen van anderen
...wij het als erg plezierig hebben ervaren al tijdens de zwangerschap kennis te kunnen maken met Dikkie en Monique
...wij in de avond hebben gebeld dat onze baby onderweg was
...midden in de nacht, 2.30u, Dikkie ons opving thuis
...zij de volgende ochtend weer fris en fruitig aan ons bed stond
...zij met ons overlegde wat onze wensen waren voor de komende dag
...zij niets te gek vond
...zij zelfs nog aan een verjaardag dacht en hier van alles voor regelde
...de gele tenen dus geen poep was van de baby maar verf voor het kado voor mama
...Dikkie rust en professie uitstraalde
...zij goed op de hoogte is van de nieuwste inzichten en technieken op het gebied van borstvoeding
...wij biological nurturing hebben uitgeprobeerd met succes
...wij ook in de avond en nacht altijd een beroep konden doen op de Kraamzorg
...wij dit als erg prettig hebben ervaren
...wij misschien bang waren dat onze oudste zoon haar Dikkie Dik ging noemen
...dat deze associatie helemaal niet bij hem opkwam
...dat het de eerste ochtend Dikkie was en daarna "zuster Dikkie gezellig mam"
...wij het erg prettig vonden dat onze oudste zoon betrokken werd in de zorg voor zijn zusje
...wij rust en vertrouwen hebben gekregen door de Kraamzorg
...wij iedereen kunnen aanraden kraamzorg aan te vragen via Kraamzorg Zuidwolde
...om zo een ontspannen en zeer fijne kraamweek te hebben
...onze baby Dikkie heeft uitgezwaaid door nog even flink de commode en muur er onder te poepen

Nogmaals dank voor alle goede zorgen en tot ziens!

Lieve groet, Gerrit, Marith, Joris en Sanne


recentie kraamzorg zuidwolde

Lieve Dikkie,

Na drie keer kraamzorg van een andere organisatie te hebben gehad, nu toch gekozen voor kraamzorg van Kraamzorg Zuidwolde. Dit mede, omdat je ervan uit kan gaan dat je één vaste kraamverzorgster krijgt in je kraamweek en dit voor ons gezin de perfecte uitkomst is. Tevens sprak mij de korte (directe) lijnen met de kraamverzorgster zeer aan.

Nadat ik was bevallen van onze prachtige zoon ZION IVEY mochten wij na één dag naar huis. Bij thuiskomst stond Dikkie ons al op te wachten. Het voelde direct vertrouwd en Dikkie nam direct de zorg op haar zowel voor mij als voor mijn zoon.

Grote broers Noah en Levi en grote zus Eden waren zo trots op hun nieuwe broertje Zion, dat ze af en toe de aandacht moesten verdelen. Dikkie betrok de kinderen bij hun nieuwe broertje en ze deed leuke dingen samen met ze, zoals knutselen, naar de speeltuin, taart bakken, etc. Zo kwamen de andere drie kinderen qua aandacht niets tekort en konden ze langzaamaan wennen aan de nieuwe situatie.

Wij, vonden het een hele leuke, gezellige en mooie kraamweek vol goede zorgen, adviezen en tips. Wij hebben wederom weer dingen geleerd, ook al is dit onze vierde keer.

Bedankt voor alle goede zorgen.

Liefs, Harold, Marjolein. Kus van Noah, Eden, Levi en Zion.


recentie kraamzorg zuidwolde

Toen wij zwanger waren van ons tweede kindje was er geen twijfel mogelijk dat we weer kraamzorg wilden van kraamzorg Zuidwolde.

Op 15 november is rond de middag onze dochter geboren, ons tweede kindje. Monique was er vrij snel, ze heeft ons goed geholpen tijdens de bevalling. Maar helaas toch na het ziekenhuis. Maar we hielden contact met elkaar. Toen wij de volgende dag een berichtje deden dat we op weg waren naar huis, was Monique al weer onderweg naar ons toe.

De kraamweek was geweldig en ook heel snel voorbij met Monique als kraamhulp. Onze oudste dochter Rosan was dol op haar en kwam s´ochtends al uit bed met de vraag of Monique er al weer was. Ook zij kreeg de volledige aandacht van haar en werd betrokken bij haar kleine zusje. Samen badje geven, maar ook een momentje alleen de aandacht voor onze oudste kon bij Monique, dit vonden wij erg fijn,

Wij hebben weer van haar geleerd en goede adviezen gekregen. Wij hebben genoten van deze week en ze heeft zowel ons als onze grote meid een geweldige kraamweek gegeven.’

Maar ook na de kraamweek hielden we contact en vroeg ze regelmatig hoe het ging bij ons. Het was toch wel heel fijn dat dit kon en dat wij wisten dat we altijd voor hulp of advies nog bij Monique terecht konden.

Lieve Monique je bent een topper en wij willen je ontzettend bedanken voor alle goede zorgen.

Liefs Wesley, Daniëlle, Rosan en Ellis


recentie kraamzorg zuidwolde

Lieve Monique,

Ook dit keer hebben we alles weer als zeer leuk en fijn ervaren. Nu liet de bevallling weer erg lang op zich wachten. Af en toe deed Monique een apje met de vraag hoe het ging. Echter zaterdag 5 november werd de bevalling toch ingeleid. Je wist hier van. De bevalling ging razend snel . Nik was geboren, een prachtige zoon. Een maal thuis, was jij er ook zo. De hele kraamweek was gezellig. Jill vond het ook er leuk met ‘’zuster’’ Monique en wij werden weer opgefrist met hoe het ook al weer gaat met een kleine baby. Veel ‘’ oooo ja ’’ momentjes waren het. Lieve Monique ,super bedankt voor de leuke en fijne kraamweek.

Liefs Mark, Jose, Jill en Nik


recentie kraamzorg zuidwolde

Lieve Dikkie,

Op 22 februari is onze dochter Hanna geboren en jij hebt de kraamweek bij ons verzorgd. Wat vonden we dat fijn!! Je bent een hele lieve zorgzame vrouw en je hebt ons deze week echt in de watten gelegd. Zo kregen we elke ochtend een ontbijtje op bed en maakte je ook elke dag een vers groente/fruit sapje voor ons en tussen de middag bereidde je verse soepen. Verder ben je heel kundig en hebben we heel veel goede tips mogen ontvangen o.a. over de borstvoeding. Dat kwam mede dankzij jou in de loop van de week goed op gang. Dikkie nogmaals heel erg bedankt voor alle goede zorgen en je goede tips en adviezen. Mocht er ooit een derde kindje komen dan weten we je te vinden ;-)

Liefs, Sander, Alie, Thijs en Hanna


recentie kraamzorg zuidwolde

Lieve Dikkie,

Je was nu voor de tweede keer bij ons om de kraamweek te verzorgen. Twee jaar geleden was je er toen onze dochter Noa werd geboren, je hebt ons toen zoveel geleerd en zo goed voor ons gezorgd dat we er niet lang over na hoefden te denken om jou te vragen voor onze zoon Kai die op 4 februari 2017 is geboren. We hebben er even op moeten wachten (11 dagen) maar jij leeft in die periode helemaal mee en zelfs een kopje thee hebben we toen samen gedronken. Maar toen Kai uiteindelijk geboren was zijn we in de kraamweek weer zo goed verzorgd en ook Noa vond het geweldig dat jij er was en heeft het in de weken na de kraamweek nog vaak over jou gehad. Ook na de kraamweek hebben we nog veel contact gehad. We hadden geen betere kraamverzorgster kunnen hebben dan jou!

Liefs Arvid, Chantal, Noa en Kai


recentie kraamzorg zuidwolde

Na alleen maar positieve ervaringen te hebben gehoord hebben wij ons, in verwachting van ons derde kindje, aangemeld bij Kraamzorg Zuidwolde.

Hier hebben we geen seconde spijt van gehad, wat een heerlijke (voor ons laatste) kraamweek was het! Het hele gezin is compleet in de watten gelegd door Dikkie terwijl ze daarnaast ook het huishouden draaiende hield, geweldig! Onze 2 oudste kinderen waren (en zijn) ook dol op haar.

Het grote voordeel van Kraamzorg Zuidwolde vond ik dat het intake gesprek door Monique en Dikkie wordt gedaan. Op die manier staat er niet ‘ineens’ een onbekend persoon op de stoep wanneer het zover is.

Daarnaast vond ik het enorm fijn dat degene die bij de bevalling assisteert, ook de kraamweek bij je verzorgt. Heel fijn voor wanneer je achteraf nog vragen o.i.d. hebt.

Graag willen wij Dikkie en Monique nogmaals bedanken voor alle goede zorgen en we zien jullie ongetwijfeld terug in onze familie- en vriendenkring!

Jan en Inge. Jente, Lenn en Nore van Staalduinen


recentie kraamzorg zuidwolde

Lieve Dikkie,

24 oktober was het dan zo ver, onze lieve Kai is geboren.Het is toch wel ontzettend fijn als je een bekend, en vertrouwd gezicht dan op dat moment bij je te hebben. Zoals bij Sophia als Kai heb jij ons ontzettend bij gestaan. Bedankt voor alle goede tips en zorgen. Het was een fijne week. Ook Sophia die werdt niet overgeslagen, die heeft genoten van de fiets tochtjes, en wandelingetjes. Zij heeft in de kraamweek ook veel geleerd. Mocht er een derde komen hoop ik dat je dan ook weer naast me zal mogen staan. Nogmaals bedankt

Liefs Koos, Marianne, Sophia en Kai


recentie kraamzorg zuidwolde

Lieve Monique,

Op 6 oktober is onze dochter Lisa geboren. Bij de geboorte van onze zoon Tim heb je de kraamweek verzorgd en nu weer. Wat vonden we dat fijn!!!!! Vanaf dag 1 dat je er was, was Tim helemaal dol op je! Geweldig om te zien! Jij hebt er o.a voor gezorgd dat hij alles heel positief heeft ervaren! Hij kreeg alle aandacht van jou en daar genoot hij ontzettend van!!!! Het was Monique voor en na! ;-) Daarnaast nam je ons alles uit handen! Niets is je teveel. Lisa werd vertroeteld... wij werden goed verzorgd en het huis was spik en span! Mochten mensen een leuke, enthousiaste, lieve, spontane en flexibele kraamhulp zoeken met veel ervaring, dan moeten ze bij jou zijn! Je krijgt van ons een dikke 10!!!

Nogmaals ontzettend bedankt voor al je goede zorgen!!

Liefs, Leander & Yvonne, Tim en Lisa


recentie kraamzorg zuidwolde

Monique hebben we voor het eerst ontmoet toen ons nichtje Eva geboren werd en Monique bij hen de kraamverzorgster was. Omdat bij ons ook een kleintje op komst was hebben we ons gelijk ingeschreven bij kraamzorg Zuidwolde. Daar hebben we nooit spijt van gehad. Mede dankzij Monique hebben ook wij een fijne kraamtijd mogen beleven. Tijden het intake gesprek met Dikkie en Monique konden wij aangeven wat wij belangrijk vonden, en daar heeft Monique heel goed rekening mee gehouden. Ze heeft ons mooi op weg geholpen met ons kleine wondertje Simone. Hulp bij de bevalling, het op gang laten komen van en begeleiden bij de borstvoeding, zorgen voor rustmomenten, advies, grapjes en gezelligheid, elke dag verwennen met ontbijt en fruit op bed, en ze heeft het vertrouwen kunnen winnen van grote broer Stijn! Tussen alles door ook nog de was en het huis aan kant gemaakt. En na de kraamweek nog steeds betrokken en open voor vragen. Heel bijzonder dat iemand zo goed kan aanvoelen wat ons gezin nodig heeft. Monique (en Dikkie) bedankt!

Groetjes Inge


recentie kraamzorg zuidwolde

Lieve Dikkie, wat waren we blij dat je toch bij ons kon komen 'kramen'. Voelt toch fijn een bekend gezicht tijdens deze intieme en meest bijzondere dagen in ons leven. Ineens ben je papa en mama en verantwoordelijk voor zo'n mensje. Helaas ontvang je bij de geboorte geen handboek ;). Nou dat handboek hebben we gelukkig gevonden in jou. Je hebt ons tijdens de kraamdagen het vertrouwen gegeven dat we deze verantwoordelijk voor onze dochter Bo kunnen dragen, heel erg bedankt hiervoor!

Wat zijn we ook heerlijk verwend tijdens deze week, we zullen de ontbijtjes op bed en je heerlijke fruitvariaties wel erg missen hoor

Mocht het ons gegund zijn in de toekomst ons gezin verder uit te breiden, ben je weer van harte welkom!

Liefs, Marco, Myranda & Bo


recentie kraamzorg zuidwolde

We moesten een nachtje in het ziekenhuis blijven en toen mochten we lekker naar huis. We waren een half uurtje alleen toen kwam dikkie . Dit was telefonisch al kort gesloten. Monique kwam bij ons vertelde dikkie maar zij kwam alvast opstarten en begeleiden totdat Monique er was. We hebben ontzettend veel geleerd. Monique is een hele lieve zorgzame harde werkster. Een week met een lach en een traan. Fijne gesprekken gehad. Ze bleef iets langer ivm met mijn herstel. Toen ze wegging waren we zelfverzekerd en wisten we zeker dat alles goed kwam. Nog steeds met vragen kan ik bij haar terecht. Het huis was spik en span en goede zorg voor onze lieve dochter merel en mij.

Monique en Dikkie bedankt voor alles.

Groetjes Bram, Denise, en Merel


recentie kraamzorg zuidwolde

Dikkie heeft ervoor gezorgd dat we een geweldige en leerzame kraamweek hebben gehad. Ronald en ik hadden totaal geen ervaring met baby's, maar Dikkie gaf ons veel complimenten waardoor ons zelfvertrouwen steeg. Toen Dikkie weg ging moesten we dus ook echt even slikken, de heerlijke fruithapjes zullen we missen, maar ook zeker de gezelligheid die Dikkie elke dag met zich meebracht.

Groetjes Silvana


recentie kraamzorg zuidwolde

Drie dagen na de geboorte van James mochten we vanuit het ziekenhuis naar huis. Meteen was Monique toen bij ons. Erg fijn, je komt toch wat onwennig thuis. Het is prettig dat zij meteen weet wat te doen. We hebben een erg fijne kraamweek gehad met jou, Monique! De week is omgevlogen, en 't was jammer dat je weer weg ging! Na deze week hadden we genoeg kennis en kunde opgedaan om zelf verder te kunnen. We hebben leuke gesprekken gehad en goede tips en adviezen gekregen! Wij gaan verder genieten van ons heerlijke mannetje.

Groetjes Martin, Sandra en James


recentie kraamzorg zuidwolde

Lieve Monique & Dikkie,

Na een heftige bevalling mochten we een aantal dagen erna het ziekenhuis verlaten. Wij waren bevoorrecht dat we Monique & Dikkie allebei hebben gehad. Monique was er de eerste periode. Ze heeft ons ontzettend goed geholpen & we hebben enorm veel geleerd. Zowel voor onze dochter Day als voor mijzelf qua voeding.

Helaas moesten we na dag 10 weer naar het ziekenhuis. Toen we na een week thuis waren, hadden wij de mazzel dat Dikkie ons ook nog 4 dagen kwam helpen. Ook weer veel nieuwe dingen geleerd.

Het fijne is dat ze met je mee denken & kijken hoe ze jou volop kunnen helpen!

2 toppers!

Nogmaals bedankt voor alles goede zorgen! We hebben genoten!

Liefs, Harro, Joy & Day


recentie kraamzorg zuidwolde

Tja en dan sta je voor de keuze, welke kraamzorg? Want wie kies je en wil je vertrouwen, om jouw aan de hand te nemen, bij 1 van de vele belangrijke startmomenten in het leven van jouw kleintje en jezelf? Die keus was voor mij gelijk duidelijk na mijn 1e telefoongesprek met Dikkie. Dit werd nog extra onderstreept tijdens het intakegesprek met Monique en Dikkie. Wat voelde dit Kraamzorg duo vanaf moment 1, als een echt team, warm en vertrouwd!!

Voor mij persoonlijk voelde vooral de geduldige, praktische en meedenkende insteek als een veilige omgeving. Geen vraag was raar en lukte iets niet in 1 keer, dan in 2 keer of……de tijd werd genomen. Ook niet onbelangrijk, waren de vele humormomenten welke absoluut de boventoon voerden, maar een serieus gesprek met een lach en een traan mochten er ook zijn. Tevens was het fijn, toen het nodig was, te merken hoe kort de lijnen met de Huisarts of wijkverpleging is. Even een appje voor advies of bevestiging van. Ook hierin zag je en merkte je, de praktische en meedenkende insteek van kraamzorg Zuiwolde.

Kortom; Na deze fijne en praktische kraamweek, vol tips, trucs en heel veel Dikkie-kennis ;-), kunnen Laurens en ik samen, nog beter, het komend avontuur aan!! Dikkie, dank je wel voor alles!!

Bianca & Laurens


recentie kraamzorg zuidwolde

Zaterdag 11 juni is onze zoon Rick in het ziekenhuis geboren. Na een verblijf van 2 dagen mochten we maandagmiddag naar huis. En daar was Monique! Rick is mijn eerste kind en ondanks dat je veel ziet in je omgeving is alles nieuw en bij je eigen kind heel anders. Wat heb ik Monique de eerste dagen gemist toen ze weg was. Door haar enorme geduld en doorzettingsvermogen is het ons samen gelukt borstvoeding te geven ondanks de start met fles. Ze heeft zoveel kennis en ervaring, je kan en mag alles vragen en ze helpt je waar het kan. Ze staan altijd voor je klaar dag en nacht! Topper! Erg flexibel in werktijden, uurtje eerder.. uurtje later.. geen probleem! Echt ik heb een super kraamweek gehad en had Monique voor geen goud willen missen. Ik zal jullie zeker aanraden bij andere mensen.

Rudi Wildeboer, Natascha Bloemert, Kyra, Yanou en Rick Wildeboer


recentie kraamzorg zuidwolde

Op 22 juni 2016 is onze dochter Lisa geboren. Na een dag in het ziekenhuis te zijn geweest mochten we gelukkig naar huis. Helemaal onwennig was dit niet omdat het ons tweede kindje is. 23 juni is Dikkie bij ons gekomen. Maar wat een wereld van verschil qua kraamtijd. We hebben dit keer echt kunnen genieten van onze kraamperiode. En dit dankzij Dikkie!!! Niet alleen lichamelijk maar ook op mentaal gebied is ze echt een kanjer!!! Vanaf dag één voelde het vertrouwd. En wat hebben we gelachen. Zelfs de hond was relaxed. Dikkie is zelfs mee geweest naar het ziekenhuis om de kleine te laten prikken op de Bilirubine. Echt een topper! Wij wensen Dikkie al het goeds en gelukkig gaan we elkaar vast nog wel tegen komen in Alteveer-Kerkenveld.

Liefs Dennis, Sianne, Dean, Lisa (en Sky)


recentie kraamzorg zuidwolde

Rond de 30e week van de zwangerschap kwamen Monique en Dikkie bij ons thuis voor een kennismaking. Dit was meteen al gezellig en voelde vertrouwd. Zodra de eerste tekenen van de bevalling zich aandienden en Dikkie en Monique dit hoorden, hebben ze mij gebeld om te vertellen dat ze beiden net aan het kramen waren bij een ander gezin. Er werd door Monique verteld dat als de bevalling die nacht/volgende ochtend zou doorzetten zij zou komen ondersteunen, maar dat Aafke daarna zou komen tijdens de kraamweek. In eerste instantie vond ik dit jammer, omdat er dan uiteindelijk toch "een vreemde" zou komen, maar meteen daarna dacht ik, prima, als het net zo'n spontane vrouw is als Monique en Dikkie zelf dan komt het wel goed!! Monique is er geweest om te ondersteunen tijdens de bevalling, ik was blij toen ze er was, ze heeft me er doorheen gesleept! Helaas moest ik uiteindelijk naar het ziekenhuis, Monique heeft toen bij ons thuis de boel opgeruimd, zodat we ons daar bij thuiskomst niet meer mee bezig hoefden te houden. Op 21 mei is onze zoon Mason in het ziekenhuis geboren. Toen we de dag erna thuis kwam was Aafke er al gauw. Even wennen aan het "niks" doen en je laten verzorgen in plaats van zorgen voor anderen, maar hier al gauw aan toegegeven. We hebben Aafke leren kennen als een vrouw met een berg ervaring, die veel plezier en liefde in haar werk steekt. We hebben een heerlijke kraamweek gehad. We werden goed verzorgd en hebben veel geleerd. We konden alles vragen en het was bovenal ook gewoon erg gezellig. Er is veel aandacht besteed aan de bv die slecht op gang kwam. De zorg hield niet op als Aafke de deur achter zich dicht trok, meerdere keren kwam ze 's ochtends weer met nieuwe ideeën/opties om de bv te stimuleren. Doordat het niet geweldig wilde vlotten kreeg ik 2 dagen extra kraamhulp, deze 2 dagen is Monique bij ons geweest! Ook zij was zeer betrokken en deed er alles aan om de bv beter op gang te brengen. Ook na de kraamweek was Monique nog bereikbaar voor vragen, wat erg fijn was in de onzekere eerste dagen "alleen" met ons mannetje.

We willen zowel Aafke als Monique bedanken voor een fijne en leerzame kraamtijd!

Mocht er ooit een 2e komen, dan kiezen we zeker weer voor kraamzorg Zuidwolde.

Liefs Robert, Janine en Mason.


recentie kraamzorg zuidwolde

Wat gaat de tijd toch snel als het fijn is! Mede dankzij Dikkie en natuurlijk onze kleine toppertjes was de kraamweek weer een heerlijke ervaring. Niet hoeven twijfelen toen we weer kraamzorg nodig hadden, wij wilden Dikkie weer! Relax, gezellig, vol goede zorgen voor zowel onszelf als de kleine dames. Dikkie, nogmaals bedankt!

Groetjes uit Pesse van Maud en Nouk


recentie kraamzorg zuidwolde

Een geweldige steun en toeverlaat tijdens de kraamtijd van onze 1e kindje. Alles en iedereen werd goed verzorgd, en af en toe een leuke verrassing. Dikkie, bedankt voor de goede zorgen!

Rick, Fiona & Demi


recentie kraamzorg zuidwolde

Mede dankzij Kraamzorg Zuidwolde kijk ik terug op een fijne kraamweek. In verband met een snelle bevalling was Dikkie net op tijd aanwezig voor de bevalling. Vanaf het eerste moment voelde het vertrouwt. Tijdens de intake hebben wij (Remco en ik) de gelegenheid gehad om onze wensen met Dikkie en Monique te bespreken. Voor ons was het belangrijk om zoveel mogelijk te leren over de zorg voor ons eerste kindje Victor. Verder vind ik het geven van borstvoeding belangrijk. Bij beide heeft Dikkie ons goed geholpen.

Victor was bij de geboorte vrij klein en het leek alsof hij niet genoeg energie had om te leren drinken en om door te drinken. Dit was soms best frustrerend en vermoeiend, maar mede dankzij de ervaring, de motivatie en het vertrouwen van Dikkie is het uiteindelijk goed gekomen. Met behulp van kolven kreeg Victor steeds meer energie. Aan het eind van de week verliep de borstvoeding goed en was hij terug op geboortegewicht.

Met Dikkie kun je heerlijk kletsen over dagelijkse dingen, de zorg voor de kleine maar ook over je emoties. Je kunt echt alles vragen! Over het huishouden hoef je je geen zorgen te maken, want daar red ze zich wel mee. Dikkie is oprecht betrokken en begaan met jouw en je kindje. Vooral de eerste dagen heeft ze goed opgelet dat wij (zowel ik als Remco) goed onze rust pakten. Ik zou Kraamzorg Zuidwolde zeker aanraden bij anderen!

Mariëlle, Remco en Victor


recentie kraamzorg zuidwolde

Op 5 maart is onze jongste dochter Eva geboren. Monique was hierbij aanwezig wat heel vertrouwd voelde omdat zij al bij ons was geweest, samen met Dikkie, voor een informatie gesprek en wij al meerdere malen contact hadden gehad in de weken voor de bevalling. Hierbij vond ik het erg prettig op de hoogte te zijn wanneer zij en Dikkie nog in een ander gezin zaten, zo ben je helemaal voorbereid op wie er bij je kan gaan komen.

Daarnaast vond ik het fijn bij Monique terecht te kunnen voor advies over het wel of niet wegbrengen van onze oudste dochter tijdens de bevalling en ik ben blij dat we er voor gekozen hebben haar thuis te houden, zodat ze 's avonds nog haar nieuwe zusje kon bewonderen. Fijn was het hierbij te weten dat Monique haar op zou vangen indien ze toch wakker zou worden van enige "bevallings-geluiden" en zij onze vrienden in zou lichten haar toch op te halen.

De zorg, betrokkenheid en gezelligheid van Monique was fantastisch en heeft onze kraamweek tot een hele fijne, relaxede en gezellige week gemaakt, maar wat voor mij bovenaan staat is het feit dat Monique verder gaat dan zorg alleen. Ze is echt betrokken en denkt in alles mee, is bereikbaar, geïnteresseerd en heeft niet alleen een plekje veroverd in het hart van onze oudste dochter Lieke, die ze zelfs nog onder haar hoede heeft genomen toen ik met migraine in bed lag, maar ook zeker in dat van Stefan, mij en Eva.

Monique, nogmaals enorm bedankt, ik gun een heleboel mensen een kraamweek met jouw zorg!

Liefs, Stefan, Sanne, Lieke en Eva


recentie kraamzorg zuidwolde

Op 5 maart is onze tweede zoon, Julian, geboren. Al tijdens de bevalling stond Dikkie volledig voor ons klaar. Ook in de 8 dagen erna heeft ze goed voor ons gezorgd. We vonden de sfeer in huis erg prettig en hebben samen veel gelachen.

Tijmen heeft het ook gezellig met je gehad en vond het leuk om samen naar de speeltuin te gaan.

Als we in de toekomst opnieuw kraamzorg nodig hebben dan ben je weer van harte welkom! En anders mag je ook gewoon een kopje koffie halen ;)

Dikkie, bedankt voor alles!

Groetjes, Eppie, Willemien, Tijmen & Julian


recentie kraamzorg zuidwolde

Op vrijdag 8 januari is onze derde, zoonlief Syb, geboren. We kijken terug op een goede eerste week door de aanwezigheid van Dikkie als kraamhulp bij ons in huis! Door haar warmte, betrokkenheid en rust is Dikkie al snel een vertrouwd persoon in huis, zowel voor ons als ouders als voor onze twee oudsten. Dikkie heeft overal allerlei dingen wel kleine weetjes te vertellen en brengt veel dingen ook met de nodige humor, een goede tegenhanger tegen alle hormonen die voor alle ups en downs zorgen in die eerste week :-)

We vonden het ook erg prettig dat Monique én Dikkie samen kennis kwamen maken vooraf.

Een betere evaluatie dat onze oudste verwoordde kan ik eigenlijk niet geven. Hij zei na de eerste middag al: " Mama, als er nog een baby komt, dan moet Dikkie weer komen " Of die vierde er komt, dat durf ik hem niet na te zeggen, maar voor de rest zijn wij het roerend met hem eens.

Dikkie, geweldig bedankt!

Ervin, Betty, Sil, Jessa en Syb Baas-Gras


recentie kraamzorg zuidwolde

Kraamzorg , tja wat moet je verwachten en wie moet je kiezen?! Vanuit de huisartsenpraktijk en van een collega van mijn werk werd kraamzorg Zuidwolde geadviseerd, wij dachten prima, vragen wij aan hen of ze willen komen.

En dat wilden ze, Monique en Dikkie kwamen een aantal weken voor de uitgerekende datum bij ons om kennis te maken. Dit hebben wij als zeer prettig ervaren. Zo heb je toch een beeld bij wie kan komen. Het gesprek gaf meteen al een vertrouwd gevoel.

25 dec. ’s morgens rond 5.30 belden wij de kraamzorg dit op advies van de huisarts. Monique was er al snel! De samenwerking tijdens de bevalling tussen de huisarts en Monique was super!

De dagen er na heeft Monique , mij en Henry veel geleerd over alles rondom de zorg voor de kleine! Alles in alle rust en met herhaling :-).

Vrienden en familie zeiden geniet van je kraamtijd het is zo voorbij, en ze hadden gelijk! het was zo voorbij ! Wij hebben alle 3 genoten van de kraamtijd!

Nogmaals Monique! Bedankt voor alles! het was super!

Groetjes Henry, Nathalie en Daan.


recentie kraamzorg zuidwolde

Zaterdag 17 oktober is onze dochter Lois geboren. Dikkie kwam weer onze kraamweek verzorgen, net zoals bij de geboorte van Matt. Beide kraamweken hebben we als geweldig ervaren. Het voelde veilig, vertrouwd en (nog steeds) leerzaam. Veel wisten we nog van de eerste kraamweek, maar toen we Lois de eerste keer in bad deden en we haar moesten afdrogen, tipte Dikkie ons dat we niet de plooien moesten vergeten; ik dacht, ‘ow ja, dat is ook zo’. Net zoals het weer even wennen was om de fragiele armpjes in de mouwen te krijgen.

Dikkie bedankt voor alle goede adviezen, hulp en vooral de hele fijne kraamperiode. Je bent een topper!

Groetjes Arno, Jeanine, Matt & Lois


recentie kraamzorg zuidwolde

Wij hebben een heerlijke week gehad met Monique. Toen wij thuis kwamen uit het ziekenhuis was ze er al. Ze heeft ons heel goed opgevangen en alle tijd voor ons genomen om goed voorbereid de nacht in te gaan. Zeker omdat ik niet zo mobiel was, was het heerlijk dat ze er even was. De rest van de week heb ik heerlijk aan kunnen sterken dankzij Monique. Ze heeft ons echt geholpen vertrouwd te raken met het verzorgen van Finn en halverwege de week kon ik gelukkig ook weer wat meer, zodat we het nog een aantal dagen samen hebben kunnen doen. We hebben genoten van haar aanwezigheid en mocht er in de toekomst nog een kleintje komen zal ik zeker weer bij jullie komen! Heel erg bedankt voor alles!

Liefs Kim


recentie kraamzorg zuidwolde

In oktober heeft Dikkie een week bij ons mogen kramen. Zoals haar boek (die ik geleend had) al schrijft: een kraamverzorgster is een nieuwe vertrouwenspersoon: een baken van rust en kennis in een nieuwe onzekere situatie. Die taak heeft Dikkie dan ook prima volbracht. Dikkie zorgde voor vertrouwen, waardoor er alles besproken werd met iemand die we eigenlijk helemaal niet kenden. We hebben enorm van je aanwezigheid genoten.. Hoewel ik er helemaal niet tegen op zag om alles weer zelf te doen, heb ik je echt gemist de eerste dagen. En ik niet alleen.. Ook mijn 2 jarige dochter was helemaal dol op jou.. Vanaf dag 1 nam je d'r mee op pad. Zo was er niet alleen aandacht voor moeder en kind, maar stond het hele gezin centraal. Kraamzorg Zuidwolde, wij kijken oprecht terug op een fijne kraamweek. Bedankt en wie weet tot een volgende x.

Fredrik, Mieke, Ninthe en Roan


recentie kraamzorg zuidwolde

Onze verloskundige adviseerde ons om ons vroegtijdig aan te melden voor kraamzorg. Tsja, waar krijg je de beste zorg? Dat is een goede vraag! We hebben ons zomaar ergens aangemeld na wat gegoogled te hebben. Echter, nog geen drie weken voor de geboorte van onze dochter zijn we overgestapt op Kraamzorg Zuidwolde, na een tip van onze verloskundige. Zij ging er vanuit dat we, omdat we woonachtig zijn in Zuidwolde, zorg van Monique of Dikkie zouden krijgen. 'Helaas niet', was onze reactie. We hadden namelijk in de loop van de zwangerschap kennis gemaakt met Monique en Dikkie tijdens de zwangerschapsgroep in Zuidwolde en de indruk van Dikkie en Monique was erg goed! Betrouwbaar, nuchter, geruststellend, kundig en gedegen. Dat beviel ons wel. 'Nou', zei de verloskundige, 'je zou kunnen proberen of je nog bij ze terecht kan hoor, daar ben je vrij in!' We hebben direct contact gezocht met Dikkie en Monique en ze hadden rond de uitgerekende datum nog plek voor ons. En wat zijn we achteraf blij dat we zijn overgestapt (waarbij we natuurlijk nooit zullen weten hoe de kraamzorg van het andere bureau bevallen zou zijn). In ieder geval weten we dit wel: we zijn dik tevreden over Kraamzorg Zuidwolde.

Monique heeft onze kraamweek verzorgd. We kijken er erg goed op terug! Monique was hartverwarmend, kundig, stond ons altijd bij met advies en tips en we konden haar altijd benaderen als het even niet lekker liep! Monique is zelfs een keer 's avonds nog even langs geweest omdat we met onze handen in het haar zaten. Geweldig, dat vind je niet overal! En op één ochtend nam Monique zelfs verse broodjes van de bakker mee. Als dat geen verwennerij is? Inmiddels is de kraamweek voorbij. Via de app informeert Monique vaak nog even hoe het loopt. Ook mogen we na de kraamweek altijd gebruik maken van haar kennis als we iets niet weten. Fantastisch! Monique, bedankt voor je goede zorgen! Bij een eventuele volgende zwangerschap kloppen we vast en zeker weer bij jullie aan!

Lieve groeten, Remon, Marije en Eline Mulderij


recentie kraamzorg zuidwolde

Wij kunnen terug kijken op een fantastische kraamtijd. Het was heel prettig om van te voren al kennis met elkaar te maken. De gegeven zorg en aandacht voor moeder-kind-gezin, was precies wat we nodig hadden.

Bedankt Dikkie, voor al je goede zorgen. We zullen jullie aanbevelen!

Groetjes Angerieke


recentie kraamzorg zuidwolde

Monique

Dankzij jou hebben we een onvergetelijke kraamtijd gehad, wat hebben we van ons gezinnetje en van jou genoten! Direct vanaf het begin voelde het vertrouwd en ontspannen. Je hebt er voor gezorgd dat we snel ons ritme weer te pakken kregen en zorgde er ook nog eens voor dat ons huis spik en span was, wat kan jij hard werken! Daarnaast was je echt superlief voor onze oudste dochter Malou, gezellig samen schoonmaken met het ijsje 😉

Zoals we al zeiden hadden we graag nog veel langer van je genoten. Het was gezellig en we hebben fijne gesprekken met elkaar gehad en....heerlijk genoten van de lekkere broodjes met heul veul botter 😀

Bedankt voor de goede zorgen en ga vooral zo door!

Lieve groet Erwin, Marit, Malou en Liz


recentie kraamzorg zuidwolde

Wij zijn erg tevreden over de Kraamzorg van Monique. We hebben een hoop van haar geleerd en voelden ons vanaf dag één op ons gemak. Ze is heel behulpzaam geweest en heeft zowel Daven als zijn ouders goed verzorgd. Ook hebben we erg gelachen bij het maken van een gips- en verfafdruk van Daven zijn handje en voetje. Heel erg bedankt voor de goede zorgen en de gezellige kraamweek.

Groetjes Jostein, Mirjam en Daven


recentie kraamzorg zuidwolde

Lieve Dikkie en Monique,

Via Dikkie kwamen wij bij kraamzorg Zuidwolde. Tijdens de intake maakten wij met jullie kennis. Het voelde goed.

12 juni begonnen de weeën. Op het moment dat de weeën regelmatiger werden (rond middernacht) appte ik naar Dikkie. Vijf minuten later appte zij terug met het bericht dat zij ons succes wenste en dat Monique de kraamtijd bij ons zou komen. Het feit dat dit even met een appje kon, werkte snel en prettig.

Om 5 uur ’s nachts werd Monique door de verloskundige gebeld, binnen een paar minuten stond zij paraat om de verloskundige te assisteren en ons te ondersteunen. Om 9.17 uur is onze dochter geboren. Monique deed alles met zoveel liefde en passie dat het meteen heel veilig en vertrouwd voelde. Een prettig persoon om in huis te hebben.

Wat komt er in zo’n eerste week veel op je af. Monique heeft ons hierin goed begeleid. Zo goed, waardoor wij na de kraamtijd voldoende vertrouwen hadden om het zelf te doen.

Monique bedankt voor alles. Wat hebben wij veel gelachen en mooie gesprekken gevoerd. Het was een heel bijzondere week. Dikkie ook bedankt, leuk om via de app zo af en toe contact te hebben. Jullie zijn een sterk team.

Liefs Joost, Rianne en Floor


recentie kraamzorg zuidwolde

Lieve Dikkie,

Wij hebben de kraamweek een ontzettend fijne periode gevonden. Het contact vooraf was erg prettig, zodat we vooraf wisten wat de kraamzorg in zou houden. Nadat we waren ontslagen uit het ziekenhuis, was Dikkie gelijk bij ons thuis. De sfeer was erg prettig. Zo was er ruimte voor een lach en een traan. De eerste ochtenden waren we altijd blij wanneer we Dikkie hoorden binnenkomen. Na een slopende nacht was Dikkie er om ons met goede feedback te helpen voor de volgende nacht. Met allerlei tips voor onder andere de borstvoeding,ging het iedere dag beter. Ook het contact na de kraamweek vind ik erg prettig. Ik voelde me niet alleen gelaten met vragen die ik na de kraamweek nog had. Bedankt Dikkie voor de ontzettend fijne tijd!

Groetjes Rob, Inge en Cas


recentie kraamzorg zuidwolde

Lieve Monique,

Op dinsdagavond 30 juni is Liam in het ziekenhuis geboren. Woensdagochtend kwamen we thuis en even later was jij er ook. Vanaf de eerste dag voelde het direct weer vertrouwd, want ook bij onze dochter Myrthe was je bij ons geweest. Het was tot nu toe de warmste week deze zomer. Liam kwam daardoor vaak en jij gaf daar elke ochtend weer complimenten over J. We werden lekker verwend door jou, je nam aardbeien mee uit eigen tuin en maakte iedere dag fruithapjes voor ons klaar. Voor Myrthe was je heel lief. Je betrok haar overal bij, ze vond het dan ook jammer toen de kraamweek voorbij was. Zo was badderen leuk, vooral daarna het knuffelen met Liam. Hebben we voetjes geverfd en mocht Myrthe veel spelletjes doen met jou. Je gaf aan Liam alle goede zorgen en we hebben goed gekeken hoe je dit deed. Mede door jou goede zorgen, hulp en vertrouwen hebben we een prachtige kraamweek gehad. Monique bedankt.

Liefs Henry, Linda, Myrthe en Liam


recentie kraamzorg zuidwolde

Lieve Monique,

Op dinsdagavond 23 juni is onze dochter en zusje Daelynn geboren. De bevalling ging best snel, maar toch was je op tijd binnen! Wij hebben jou ervaren als een lieve en hardwerkende kraamverzorgster. Je deed er alles aan om ons te laten genieten van onze twee dochters. Ook gaf je veel aandacht en liefde aan onze oudste dochter. Kaily mocht kijken wanneer haar zusje in badje ging, in de kinderstoel naast de wieg eten en lekker knuffelen met Daelynn.

Bedankt voor deze fijne kraamtijd.

Liefs, Berend, Natascha, Kaily en Daelynn Remmers


recentie kraamzorg zuidwolde

Eerlijk gezegd zag ik een beetje op tegen de kraamweek. Na de bevalling van onze eerste zoon had ik me zo beroerd gevoeld dat de herinneringen aan die eerste dagen niet louter positief waren. Hoe anders was dat nu! Onze zoon Joris kwam in de vroege ochtend van 16 juni na een snelle bevalling ter wereld. Met Dikkie aan mijn kraambed voelde het meteen vertrouwd, en dat gevoel is gedurende de kraamweek alleen maar gegroeid. Elke dag een schoon bed, liedjes zingen met onze oudste zoon Olle, fruithapjes maken, vaderdagcadeautjes knutselen, ontbijt op bed brengen, borstvoedings- en kolfadviezen geven, het huishouden doen, medische checks; taken die Dikkie als vanzelfsprekend uitvoerde. Het maakte dat wij een onbezorgde kraamweek hadden en volop konden genieten van ons 'nieuwe gezin'.

Op de een-na-laatste kraamdag wilde Dikkie mijn temperatuur meten. Gewoon, een routinecheck. Ik bleek koorts te hebben. Gek, want zo beroerd voelde ik me niet. Een knoop in mijn borst zou de boosdoener kunnen zijn, en de huisarts werd gebeld. Ook hij constateerde een beginnende borstontsteking. 'Start maar met antibiotica', sprak de huisarts. 'Nou, ik probeer het liever nog even zonder', zie Dikkie. Ze besloot nog twee uur te blijven en alles op alles te zetten om de borstontsteking tegen te gaan. Afwisselend koelen en verwarmen, masseren en kolven. Mét succes! De koorts verdween en het kuurtje kon de spreekwoordelijke prullenbak in. Daar ben ik Dikkie heel dankbaar voor.

Lieve Dikkie, ik schreef het al op de kaart: wij maken met plezier nog tien kinderen, om nog een aantal keer zo'n kraamweek te mogen ervaren. Bedankt voor alles, en heel graag tot een volgende keer!

Liefs Jurre, Hanna, Olle en Joris de Vos


recentie kraamzorg zuidwolde

Lieve Monique,

Op 4 juni is onze zoon Duuk geboren. De bevalling zou eigenlijk thuis plaats vinden, jij was ook al aanwezig en alles stond al klaar voor een thuisbevalling. Maar toen moesten we toch nog naar het ziekenhuis, gelukkig was je er de volgende dag weer om ons te begeleiden.

We hebben een super fijne kraamtijd gehad. Het huis zag er elke dag weer tip top uit en de was hing elke dag lekker buiten aan de lijn. De borstvoeding ging erg goed. Duuk wist meteen hoe het werkte en hij is nog steeds een goede drinker.

Monique heel erg bedankt voor alle uitleg, instructies, alle antwoorden op onze vragen en bedankt voor de gezelligheid! Mocht er ooit een 2de kindje komen dan ben je bij ons meer dan welkom!

Groetjes Rick, Saskia & Duuk


recentie kraamzorg zuidwolde

Lieve Dikkie,

Op 2 juni 2015 is onze zoon en broertje Tim in het ziekenhuis geboren. Na een nachtje ziekenhuis stond jij hier de volgende dag op de stoep. Het was erg prettig dat er al een persoonlijke intake en veel contact via de telefoon was geweest, zodat er geen 'vreemd gezicht' aan de deur stond. Voor ons voelde het daarom direct vertrouwd.

De kraamweek was erg fijn en ontspannen. Een super leuke week om op terug te kijken.

Voor onze beide zonen werd goed gezorgd. Je bracht onze oudste zoon Bas van 5 naar school, ging gezellig met hem naar de speeltuin of jullie gingen samen cupcakes maken of een spelletje doen. Erg leuk en Bas was ook erg blij met je!

Uiteraard was de zorg voor mij en Tim ook top! Met veel tips en advies konden we gerust afscheid van je nemen.

Dikkie, bedankt voor alles! Je bent een absolute aanrader voor een fijne kraamweek!

Liefs, Erik, Hilde, Bas en Tim


recentie kraamzorg zuidwolde

‘Deze keer niet weer kraamzorg via een grote organisatie’ dacht ik toen ik in verwachting was van ons derde kindje. Bij de eerste twee was dit op zich prima verlopen, maar ik vond het jammer om drie verschillende gezichten te zien (intake, bevalling en kraamtijd) gedurende de zwangerschap en kraamtijd. Via een vriendin hoorde ik van Kraamzorg Zuidwolde. Ik nam telefonisch contact op en was na het gesprek met Monique direct heel enthousiast!

Ook bij de derde gewoon een intakegesprek aan huis, waarin je je wensen aan kunt geven. Fijn dat de persoon die bij je komt kramen, zelf al weet wat je belangrijk vindt!

Wat hebben we genoten van Monique tijdens de kraamtijd! Wat een harde werker is Monique (ongelooflijk hoe snel ze het huis weer aan kant heeft) en wat is ze kundig, betrokken en gezellig! Fijn hoe ze onze andere kinderen overal in mee nam. Ze stond altijd voor ons klaar, ook buiten de kraamzorguren om. Toen er na de kraamtijd problemen waren met de borstvoeding, was ze er ook voor ons. Wat wil je nog meer?! Monique, super bedankt voor alles!!!

Liefs Liefs, Jan-Minze, Imre, Roan, Feline en Ninthe


recentie kraamzorg zuidwolde

Op 30 maart is Milan geboren. Toen we besloten te bellen dat het zover was, stond Dikkie binnen een uur al op de stoep om ons te ondersteunen. Wat heel fijn was want de bevalling ging sneller als verwacht. De begeleiding van Dikkie tijdens de bevalling was voor ons heel erg prettig.

Daarna de kraamweek, geen idee wat we allemaal moesten verwachten. Dikkie heeft ons alles heel goed uitgelegd en ons erg goed verzorgd. Wat we ook erg fijn vonden dat Dikkie veel rekening houd met onze wensen. Het contact na de kraamweek voor vragen was ook erg fijn. Het was een gezellige week, van ons een dikke 10.Mede door de flexibiliteit en het snel kunnen schakelen zouden wij zo weer kiezen voor Kraamzorg Zuidwolde.

Liefs Dennis, Aliene en Milan


recentie kraamzorg zuidwolde

Dikkie kennen we al heel lang vanuit het dorp Alteveer waar we beide wonen. Dikkie heeft zelfs op mij (Chantal) gepast toen ik klein was, ook ging ik met je dochter om en speelde mijn broertje met jou zoon.

Je bent al jaren kraamverzorgster maar sinds kort doe je voor je zelf. Mijn moeder zei dit een tijd geleden tegen mij, zo van als je nog iemand weet die zwanger is en een kraamverzorgster nodig heeft dan moet je maar aan Dikkie denken. Toen ik zelf zwanger werd dachten we direct aan Dikkie om je te vragen voor de kraamzorg. Toen je hier op intake gesprek kwam was het direct heel gezellig. Je kwam met je collega Monique als je in die week dat ik beviel al aan het werk was dan zou Monique komen.

In de week dat ik uitgerekend was gebeurde er nog niet zoveel, we hebben samen met de honden gelopen en thee gedronken omdat we allebei zaten te wachten wanneer de bevalling zich zou aandienen. Uiteindelijk werd het ook nog spannend omdat er meerdere waren die uitgerekend waren rond deze datum. Maar op 13 februari beviel ik van onze dochter Noa en kwam je bij ons kramen.

De kraam week vond ik een hele fijne week waarin jij ons goed hebt verzorgt en we veel van je geleerd hebben. Ook was je via de Whats App altijd bereikbaar voor vragen.

We hebben een super tijd met je gehad en als er een volgende mocht komen ben je weer van harte welkom!

Liefs Arvid, Chantal & Noa


recentie kraamzorg zuidwolde

Hoi Dikkie,

Tijdens mijn kraamtijd heb je ons verzorgd en ik wilde je laten weten dat we daar erg blij mee waren!! Vanaf het moment dat je binnenkwam heb je op een prettige manier alles overgenomen, zorg voor mijn dochters, honden, man en mij. Ik kon heerlijk bijkomen en genieten. Ook heb je me goed en geduldig geholpen bij de borstvoeding en alles wat komt kijken als je net bevallen bent. We geven je een 10!!!

Groetjes Marlous


recentie kraamzorg zuidwolde

Lieve Monique,

Wat heb jij onze kraamtijd tot een fantastische tijd gemaakt. Eerst al het intake gesprek, de kennismaking met het hele gezin, was zo fijn. Toen je kwam tijdens de (fantastische bad-) bevalling voelde het meteen heel vertrouwd, je was een enorme steun! Lucas kwam ter wereld in een badkamer vol kaarsjes, heel intiem, en aan die sfeer heb jij echt wel mee geholpen!!! De kwam de kraamweek, wat een rust straalde je uit…vertrouwend dat de borstvoeding toch zou gaan lukken, ondanks de borstverkleining, en enthousiasme toen dit ook nog bleek te werken! De manier waarop je Mirthe en Zoe hebt betrokken bij de verzorging van Lucas, ook de meiden voelden zich helemaal op hun gemak bij jou! Ik ben verwend, het huis blonk meer dan ooit te voren en Ruben en ik konden met alle vragen bij jou terecht! Zelfs na de kraamweek kon ik je appen! Je bent duidelijk iemand met een enorme passie voor dit vak! Dankjewel voor alles!!!

Liefs, Ruben, Sandra, Mirthe, Zoe en Lucas


recentie kraamzorg zuidwolde

Lieve Dikkie,

Tijdens de kraamweek heb ik je regelmatig een topper genoemd. En dat is ook zoals we je ervaren hebben. Vanaf minuut 1 was je er en op een heel prettige manier. Ik zou in het ziekenhuis bevallen en zou jullie inlichten als de bevalling begonnen zou zijn, maar toen dit allemaal anders liep stond je binnen 'no time' alsnog voor de deur. Je hebt ons alles geleerd wat we moesten weten om voor Maud te kunnen zorgen, zowel als moeder maar zeker ook als vader. En eerlijk is eerlijk, ook na de kraamweek kunnen we met onze vragen bij je terecht. De betrokkenheid, even een berichtje om te vragen hoe het gaat (ook al voordat ik bevallen was!) en of alles lukt is zo fijn!

We kunnen je met recht Chef Borstvoeding noemen. Wat weet je hier veel van en heb je ons goed kunnen begeleiden. Heel fijn! Na de 8 dagen zagen we het helemaal zitten om zelf voor onze kleine meid te gaan zorgen, maar vonden we het toch ook wel erg jammer dat jij vertrok.

We hebben genoten en genieten nog altijd!

Liefs van Maud en haar trotse papa en mama


recentie kraamzorg zuidwolde

Lieve Dikkie,

Wij hebben een Super kraamweek gehad met jou. Je betrekt iedereen bij de verzorging van ons kleine meisje. Het is bij jou niet alleen moeder en kind maar het hele gezin.

Gewoon in 1 woord Top!

Veel liefs, Dennis, Lianne, Denley en Daelynn


recentie kraamzorg zuidwolde

Bevallen en nu? Dat was mijn gedachten nadat ik ben bevallen van onze zoon Sam. Hij was zo klein en zo kwetsbaar. Alles was nieuw en je wilt alles zo goed mogelijk doen. Nadat ik Dikkie had ingelicht over de geboorte van Sam, kreeg ik gelijk de hulp die ik zo hard nodig had. 8 dagen lijkt veel, maar er valt veel te leren en dan is het fijn om een ervaren kraamhulp te hebben. Dikkie heeft mij alles binnen een paar dagen super geleerd! Verschonen, temperaturen, aankleden, badje, troosten en het allerbelangrijkste: borstvoeding geven. Zonder Dikkie haar hulp was ik waarschijnlijk al lang gestopt vanwege pijnlijke borsten. Dikkie heeft mij geleerd hoe ik Sam moest aanleggen. Ik had geen idee hoe dit moest, want dit werd mij in het ziekenhuis niet verteld. Na een paar keer goed oefenen met een kritische blik van Dikkie is het gelukt om Sam goed aan te leggen en pijnloos te laten drinken. Sam groeit als kool! Hij is nu in zijn 6e week en weegt al 5 kilo! Borstvoeding geven is echt ideaal. Tijdens de kraamtijd kreeg ik veel uitleg over van alles en nog wat. Ook van zaken waarvan ik dacht dat het onbelangrijk zou zijn, maar waar ik later toch mee te maken kreeg. Dan is het fijn wanneer je er al van af weet. Niet in paniek raken wanneer ze veel huilen, zich verslikken of krampjes hebben. Kleine dingen die het groot brengen van je kleintje heel wat makkelijker maakt. Tussen het leren door word je natuurlijk heerlijk verwend met lekkere fruithapjes, lunch en tussendoortjes. Een luxe waar je wel aan kunt wennen. Ook het hele huis werd bijgehouden. Elke dag een schoon bed en de was werd bijgehouden. Erg fijn na je bevalling, want je voelt je nog behoorlijk slap. Op de 7e dag was het mooi weer en konden we even gaan wandelen met Sam! Wauw! Dan voel je je echt weer heerlijk fris en trots natuurlijk! Lekker pronken met je mooie baby. Op de 8e dag hadden we alles gedaan wat er maar konden tegen komen, zodat ik niet voor verassingen kwam te staan. Ik moet eerlijk bekennen dat ik haar af en toe nog wel eens om advies vraag... Gewoon omdat Dikkie met al haar ervaring en een gezond boerenverstand het beste advies kan geven. Wanneer ik een tweede baby zou krijgen, heb ik geen twijfel en zou ik direct weer kiezen voor kraamzorg Zuidwolde. Heel erg bedankt voor alles!

Groetjes Wassim, Reinske en Sam


recentie kraamzorg zuidwolde

Op 5 oktober is onze dochter Marit geboren. Monique stond direct voor ons klaar en heeft geholpen bij de bevalling, daarna is ze gebleven tot de avond en had ze ons al het vertrouwen gegeven dat we goed de nacht in konden. De kraamweek was heerlijk, Monique heeft ons erg goed geholpen en verwent, veel dingen geleerd en het voelde direct heel vertrouwd. Heel erg bedankt voor deze fijne tijd, wij hebben dit zeer gewaardeerd en vinden het erg fijn dat je ons hebt geholpen. Ga zo door!!

Groetjes Stefan, Audrey en Marit


recentie kraamzorg zuidwolde

Op zondag 24 augustus is onze zoon geboren. Voor ons het eerste kind, dus alle ervaringen waren, en zijn, nieuw. Ik hoopte op een prettige, ervaren kraamverzorgster en die hebben we gekregen. Monique was aanwezig bij de bevalling en iedere ochtend daarna stond ze, tot mijn grote plezier, weer voor de deur. Ik kon met al m'n vragen en onzekerheden bij haar terecht en zij beantwoordde dit geduldig en gaf me zelfvertrouwen. Ze pakte alles vol enthousiasme aan; de zorg voor ons pasgeboren kind, de zorg voor mij en de zorg voor het huishouden. Ze heeft veel aandacht besteedt aan borstvoeding en me veel geleerd rondom de zorg voor een baby, uit zowel de boekjes en als vanuit haar persoonlijke ervaring, heel fijn!

Van te voren niet gedacht dat ik kraamzorg zo zou waarderen. Monique, bedankt voor deze mooie kraamweek!

Groetjes Emmy, Alfred en Joep


recentie kraamzorg zuidwolde

Op 3 september 2014 is onze dochter Louise geboren. Dikkie heeft ons vanaf het eerste moment geholpen en we hebben erg veel aan haar gehad tijdens en na de bevalling. Wat hebben wij genoten van de liefdevolle verzorging die Dikkie Louise en ons gaf.Zoveel tips en uitleg, en ze staat direct voor je klaar.Wat wij ook erg fijn vonden is dat we even een smsje konden doen of even konden bellen als je een snelle vraag hebt, ook al was dit buiten de kraamtijd, dit is erg prettig iemand die altijd voor je klaar staat!!We zullen je gezelligheid en liefdevolle verzorging erg gaan missen, wat kun je daar snel aan gewend raken zeg.Het is zeker een aanrader om van jullie kraamzorg te krijgen, zo heerlijk persoonlijk!!Dikkie en Monique, heel veel succes met het verder ontwikkelen van jullie Kraamzorg Zuidwolde (jullie zijn nu al een 10 waard).

Veel liefs en een dikke knuffel Adriaan, Ramona en Louise


recentie kraamzorg zuidwolde

Op 28 juli 2014 is snachts onze dochter geboren, zij is ons eerste kindje. Monique kwam snachts direct om ons te begeleiden bij de bevalling, en alles wat daarna volgde. Ze heeft ons tijdens de kraamweek echt verwend en vertroeteld. Zorgde goed voor ons allemaal en je hoefde niks te zeggen of te vragen of Monique had het al voor ons gedaan. Ze heeft ons veel adviezen en dingen geleerd over het verzorgen van ons kleine meisje. We hebben een fantastische kraamweek gehad en volop kunnen genieten van de eerste week met ons kleine meisje.

Ook in de weken na de kraamweek stonden zowel Monique als Dikkie voor ons klaar, wat wij als heel erg prettig hebben ervaren.. Monique en Dikkie jullie zijn toppers en we willen jullie heel graag bedanken voor alle adviezen en goede zorgen. Jullie krijgen beiden van ons een dikke 10, die hebben jullie verdiend.

Groetjes van Wesley, Daniëlle en Rosan


recentie kraamzorg zuidwolde

Lieve Dikkie,

Bedankt voor de goede zorgen. Rens heeft net als zijn grote broer weer een super start gehad. Ook wij hebben genoten van deze week. We zijn weer heerlijk in de watten gelegd en hebben het erg gezellig gehad.

Wie weet tot een derde keer ;-). We zullen je super fruithapjes missen!!

Liefs, Sten, Sanne, Bas & Rens


recentie kraamzorg zuidwolde

Op 26 juni is Tim geboren. Het is ons eerste kindje. Monique heeft onze kraamtijd verzorgd. Heerlijk was dit weekje! Ik hoefde me nergens druk om te maken. Alles over de verzorging van Tim werd duidelijk uitgelegd en het huishouden werd ook allemaal goed gedaan! Monique, bedankt voor deze leuke, leerzame en relaxte kraamweek!

Groetjes Leander & Yvonne en een dikke knuffel van Tim!


recentie kraamzorg zuidwolde

We hebben genoten de eerste week van de bevalling van onze zoon "Dilano". het was voor ons de eerste keer dus erg spannend! Monique is direct gekomen om 3.00 s‘nacht toen de wee'en begonnen en is de hele dag gebleven wat ons wat rust gaf. we hebben heel veel geleerd van Monique en daar zijn wij super blij mee. en we kunnen altijd bellen als wij iets niet weten of vragen hebben. we raden het iedereen aan om bij Kraamzorg zuidwolde te gaan. Monique, je krijgt van ons een echte dikke 10!! Wij wensen jullie "Monique en Dikkie" in de toekomst veel geluk met kraamzorg zuidwolde.

Groeten van, Arnold & Ramona & Dilano, en natuurlijk Mambo de hond.


recentie kraamzorg zuidwolde

We hebben een fantastische kraamweek gehad met Dikkie. Ze heeft ons vanaf het eerste moment geholpen met de verzorging van Matt. Met veel plezier heeft ze ons uitgelegd hoe je die fragiele armpjes door de mouwtjes krijgt en hoe je hem het beste kan wassen/aankleden/voeden. Het was dan ook een mooi moment dat Dikkie ons liet zien hoe je snel en op een fijne manier kan douchen met een kleintje. Matt vond het heerlijk die waterstralen en het was voor moeder en zoon erg genieten. Dikkie bedankt voor al je hulp en goede zorg voor ons gezin.

Groeten Arno, Jeanine en Matt


recentie kraamzorg zuidwolde

We hebben als "kersverse" ouders een super fijne kraamweek gehad. Monique heeft goed voor ons gezorgd & heeft ons veel geleerd en adviezen gegeven. We kijken met n blij gevoel terug op onze kraamweek. Dankjewel Monique.

Liefs Mark, José en Jill


 naar boven...